Szegeden zárjuk az évet

De csak a bajnokságban, csütörtöktől ugyanis három napon keresztül Duna Liga-meccseket játszik a ZF-Eger női együttese.


 

OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ

SZEGED SZTE (7.) – ZF-EGER (5.)

SZEGED, DECEMBER 19., SZERDA, 18.30.

V.: CSIZMADIA ZSOLT, VÁRKONYI GABRIELLA.

 

Sokáig úgy tűnt, hivatalosan szerdán este fejezi be a 2018-as esztendőt a ZF-Eger női alakulata, igen ám, csakhogy az elmúlt hetekben felmerült egy olyan nemzetközi versenysorozatban való szereplés lehetősége, ami valamelyest felülírta az előzetes menetrendet.

Erről egy kicsit később, elsőként azonban a Szeged SZTE elleni bajnoki találkozóról ejtenénk néhány szót, elvégre is, időrend alapján, ez a mérkőzés lesz a hét első feladata. Akik jól emlékeznek, azok pontosan tudhatják, hogy az idei szezonban egyszer már megmérkőztek Varga Tamás tanítványaival a sárga-kék hölgyek, az alapszakasz első fordulójában pedig egy nagyon imponáló különbségű, 17-7-es egri győzelem született.

Most, hogy ismét a csongrádiak jelentik a riválist, mindez azt jelenti, hogy az alapszakasz második köréhez értünk, avagy a visszavágók időszakához. Amennyiben az október eleji összecsapás tapasztalatait nézzük, nem lehet kérdés a mieink győzelme, de azért fél vállról semmiképp sem szabad venni a találkozót.

No, és akkor most az úgynevezett Duna Regionális Ligáról. A versenysorozat magyar, szerb, és román együttesek részvételével zajlik, méghozzá olyan alakulatokéval, akik nem indultak el idén az Európai Úszószövetség (LEN) által kiírt kupákban. Az újfajta kezdeményezés egyfajta felkészülésnek mindenképp jó lehet, ezen felül pedig meglátjuk, milyen erőt képvisel.

A lebonyolításról mindenesetre egyelőre annyit lehet tudni, hogy két forduló után rendezik majd márciusban a bukaresti döntőt. Az első kört csütörtöktől szombatig Szentesen bonyolítják le, majd a következőt februárban, Belgrádban. Az egriekre elsőként három nap alatt öt találkozó vár, a csapat összeállítása viszont változó lesz, de erről majd az esemény értékelésében úgyis visszatérünk…


 

A 10. forduló további párosításai:

2018. December 19., szerda
12.30.: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – RB-Tatabánya
18.45.: UVSE Hunguest Hotels – Budapesti Honvéd SE
2019. Január 26., szombat
16.00.: FTC-Telekom – Hungerit Szentes
Szabadnapos: BVSC-Zugló Diapolo

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez