Kiütéses sikerek a Csongrád ellen

A leány Országos Utánpótlás Bajnokság küzdelmei mellett pedig az OB I/B-ben is debütáltak klubunk sportolói az előző hétvégén.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Úgy gondolom, hogy egy több mint harmincgólos győzelemnél nem lehet mit mondani, nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Nehéz ilyenkor értékelni, nekünk ez csak inkább egy kötelező győzelem volt. Nagyon készülünk a BVSC elleni rangadóra, a felnőttek mellett az ifi csapattal is.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 9. forduló
ZF-Eger – Csongrád VVSE
33-2 (9-0, 7-2, 7-0, 10-0)
ZF-EGER: Podlovics A. – Kiss A. 1, Katona Zs. 3, Dobi D. 3, Bódi F. 7, Rocska L. 8, Szilágyi Sz. 3. Cs.: Simon E. 4, Horák Zs. 4. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 1/1. ill. 3/0.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Kötelező győzelem volt, mert a Csongrád még nem szerzett pontot, és azzal tiszteltük meg az ellenfelet, hogy a legerősebb felállással álltunk fel. Nem vettük félvállról a találkozót, az első negyedben pedig még tudta tartani magát a Csongrád. Öt méterről született lövésekkel operáltak, ami még akkor sült is nekik, de érezni lehetett, hogy ezt nem lehet végig csinálni az egész mérkőzésen. Az első negyed így 4-4 lett, a négy lőtt gólnak örülök, annak pedig különösen, hogy a folytatásban már csak kettőt kaptunk. Mindenki játszott, mindenki örült, és ez így egy jó felkészülési mérkőzés volt a BVSC elleni meccsünk előtt.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 9. forduló
ZF-Eger – Csongrád VVSE
20-6 (4-4, 7-1, 6-1, 3-0)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F. 2, Horváth L. 2, Dobi D. 6, Sajtós V. 2, Simon E., Kiss A. 4. Cs.: Tarczali T. 1, Horák Zs. 1, Kovács M. 2, Keserű K., Pogonyi B. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 4/4. ill. 7/3.
Ötméteresből: 2/2. ill. –


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – Nem ismertük a Csongrádot, mert most kerültek ebbe a bajnokságba, de tudtuk, hogy ebben a korosztályban a legerősebbek. Az első két negyedben szépen csináltuk a szoros emberfogást, bár volt egy játékosuk, aki ellen nem tudtunk mit kezdeni. Mégis ügyesen játszottunk, sokan szép gólokat lőttek. A térfélcsere után aztán már lehetett zónázni, és ellenfelünk elég érdekes taktikát váltott, és mindig ott maradt a kapunk előtt egy ember. Szóval ez így kicsit összezavart minket, és nem nagyon tudtak rá reagálni a lányok.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 9. forduló
ZF-Eger – Csongrád VVSE
10-14 (3-2, 5-5, 1-4, 1-3)
ZF-EGER: Kovács L. – Pogonyi B., Hüse F. 2, Tarczali T. 4, Végert J. 3, Keserű K., Lövei Z. 1. Cs.: Brassó L., Soóváry D., Szilák L., Juhász J., Jászberényi E., Janohin G. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 4/2. ill. 3/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. –


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger OB I/B-s csapatának edzője: – Azért indultunk el az OB I/B-ben, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat közötti átmenetet meggyorsítsuk taktikailag, illetve több játéklehetőséget kapjanak azok a játékosok, akik már koruknál fogva egy-egy utánpótlás mérkőzésen tudnak szerepelni, vagy a felnőttek között nem tudnak sok időt játszani. Az első fordulóban a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy nehezen tudtak alkalmazkodni a játékosok a margitszigeti sátras uszoda meleg vizéhez, a jó látási körülményekhez és a tökéletes sátortetős uszodához. Ezeket a „nehézségeket” mindenképp meg kell, hogy említsem, mert sajnos itthon nem ehhez szoktunk. Összességében a Szentes elleni mérkőzésen ki tudtuk használni, hogy rutinosabb játékosaink vannak, és negyedről negyedre, lépésről lépésre felőröltük az ellenfelet, és a végére egy magabiztos győzelem alakult ki. A Hódmezővásárhellyel szemben csalóka a végeredmény, mert az első két negyedben csak egy-egy góllal voltunk jobbak. A meccs első felében fel tudta venni velünk a versenyt ellenfelünk, de a harmadik negyedtől egy más fajta védekezésre váltottunk, amivel egyáltalán nem tudott mit kezdeni a hódmezővásárhelyi csapat. Annak nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt a mérkőzésen, mert minden edző azt szokta mondani, hogy a védekezés a legfontosabb.

 

Női felnőtt:

OB I/B, A-csoport, 1. forduló
Hungerit Szentes – ZF-Eger
4-11 (0-3, 2-3, 1-3, 1-2)
Egri gólszerzők: Szűcs Petra 3, Kocsis Szabina, Katona Zsófia, Kékesi Borbála 2-2, Sajtós Violetta, Amelia Pulyblank 1-1.

ZF-Eger – Hódmezővásárhelyi VSC
11-0 (1-0, 1-0, 6-0, 3-0)
Egri gólszerzők: Kocsis Szabina 3, Sajtós Violetta, Kékesi Borbála 2-2, Szűcs Petra, Bódi Fruzsina, Szilágyi Szabina, Rocska Lilla 1-1.

 

(FOTO: Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez