A harmadik negyedben eldőlt

A szoros első félidőt követően, robbantott a ZF-Eger férfi együttese, így a Steaua Bucuresti ellen idei második Bajnokok Ligája-meccsét nyerte meg.


 

A kötelező három pont megszerzésére készült kedd este a ZF-Eger férfi együttese, a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában ugyanis a román Steaua Bucuresti látogatott a Bitskey Aladár Uszodába. Ott aztán a vendég csapatnak rögtön azzal kellett szembesülnie, hogy Hosnyánszky Norbert tökéletes lövéssel kezdi a meccset, megadva ezzel a kellő alaphangot.

A románok ezzel szemben három kapufával kezdtek, amikor pedig pontosabban céloztak, akkor a kapuban kezdő Csiszár Boldizsár volt jó helyen. Ennek ellenére mégis vendég találat következett a kronológiában, Tudor Fulea emberelőnyös akciója után azonban Sztrahinja Rasovics sem rontott, így az első kisszünetben minimális hazai előnynek örülhettünk.

A második negyed egyenlítéssel, vagyis bukaresti góllal indult. Ezzel még különösebb probléma nem is lett volna, hiszen hátul azért jól állták a sarat a sárga-kékek, de elől kicsit tompának tűntek. Csak le kellett írni ezeket a sorokat, amikor Gyárfás Tamás sokadik nekifutásra végül megtalálta az utat a jobb felső sarokba, majd rögtön a következő támadásból Sztrahinja Rasovics következett (4-2).

Már-már kezdtünk örülni, hogy ellép ellenfelétől a házigazda, csakhogy, ami a meccs elején kifelé pattant a kapufáról, az az első félidő végén mind befelé, így hiába is örültünk a közte kettőnek, viszonylag hamar visszajöttek Andrei Josep fiai. Mégis a mieink vonulhattak előnnyel a szünetre, mivel hatodik fórjukból az ötödik góljukat szerezték Decker Ádám révén.

Fordulás után ragyogóan kezdődött a harmadik felvonás, hiszen előbb Marko Avramovics, majd az előző csapata ellen vízbe ugró Nikola Murisics duplája, és persze Angelosz Vlahopulosz akciógólja következett. Ezzel a korábbiakhoz képest meglehetősen komoly különbséggel húzott el Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, avagy 9-4-nél kezdhettük egyre jobban érezni magunkat.

Ez a harmadik negyed eleji 4-0-ás rohanás elég komolyan befolyásolta a találkozó végkimenetelét, nem is csoda, hogy innentől kezdődően már csak elveszíteni lehetett ezt az összecsapás. Persze, az utolsó nyolc perc még hátra volt, de elég komoly fordulatnak kellett volna bekövetkeznie, hogy izgulnunk kelljen a végjátékban.

A románok azért természetesen nem gondolták így, és két gyors góllal mindjárt vissza is jöttek három találatra. Angelosz Vlahopulosz és Sánta Dániel remek lövésével mégis hamar visszaállt a közte öt, úgyhogy nem igen kellett stresszelnünk. Utóbbi akcióval kapcsolatosan megjegyeznénk, hogy ez volt a hazaiak hetedik emberelőnye, amiből hatot sikerült kihasználni, ez pedig nemzetközi mérkőzésen különösen jó statisztikának mondható.

A végén még Decker Ádám javította ezt a mutatót (nyolc per hétre), ezzel pedig tényleg magabiztos különbségű győzelem született. A ZF-Eger együttese sikerével idei második BL-meccsét nyerte meg, vagyis hozta a kötelezőt. Folytatás december 5-én, szintén a Bitskey-ben, de már egy sokkal nehezebb feladattal, a Brescia ellen.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Sokat készültünk az emberelőnyökre és hátrányokra, és nagyon örülök, hogy ilyen hatékonyak tudtunk lenni támadásban. Onnantól kezdve, hogy Uros Csucskovics megkapta a második személyi hibáját, más fajta védekezésre állt át a Bukarest, innen pedig eredményesebbek tudtunk lenni a támadásainknál.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 3. forduló
ZF-Eger – Steaua Bucuresti (román)
13-9 (2-1, 3-3, 5-1, 3-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 700 néző.
V.: Petronilli (olasz), Miskovics (montenegrói).
LEN-Delegátus: Brguljan (montenegrói).
ZF-EGER: Csiszár B. – Gyárfás 1, Decker Á. 2, Rasovics 3, Hosnyánszky 1, Murisics 2, Vlahopulosz 2. Cs.: Lukács D., Avramovics 1, Sánta 1, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
STEAUA: Tic – Kapocisz 2, Csucskovics, Dereviankin, Ghiban, Kragics 1, Georghe 1. Cs.: Fulea 4, Chioveanu, Prioteasa 1, Goanta. Edző: Andrei Josep.
Gól – emberelőnyből: 8/7. ill. 10/5.
Kipontozódott: Gyárfás a 26., Lukács D. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 4-2, 4-4, 9-4, 9-5, 10-5, 10-7, 12-7, 12-8, 13-8, 13-9.

 

A 3. forduló további eredményei:

A-csoport:
Pro Recco – FTC-Telekom 9-6
AN Brescia – VK Crvena Zvezda 7-2
Dinamo Moscow – CNA Barceloneta 12-13

B-csoport:
Jadran Split – Havk Mladost Zagreb 10-12
Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC 8-7
Waspo Hannover – BPM Sport Management Verona 10-11
Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin 11-4

 

(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez