Dabrowski Norbert dühös csapatban bízik

Kedd este a Steaua Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-meccsen kötelező a három pont megszerzése a ZF-Eger férfi együttesének.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

ZF-EGER – STEAUA BUCURESTI (ROMÁN)

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 20., KEDD, 18.30. (TV: M4 SPORT)

V.: MISKOVICS (MONTENEGRÓI), PETRONILLI (OLASZ).

LEN-DELEGÁTUS: BRGULJAN (MONTENEGRÓI).

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Bajnoki és kupamérkőzések után, ismét a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnunk, hiszen kedd este már a harmadik fordulóját rendezik az idei főtáblás küzdelmeknek. A ZF-Eger férfi csapatának mindezidáig egy-egy veresége és győzelme van a sorozatban, a Steaua Bucuresti elleni hazai összecsapást pedig mindenképpen nyernie kell.

Legalábbis ez a terv. A román ellenfél nem mellékesen ismerős lehet a mieink számára, hiszen az előző idényben is azonos csoportban szerepelt a két alakulat. Emlékezhetünk, a tavalyi csoportkör épp Bukarestben kezdődött, ahol 8-3-as egri győzelemnek örülhettünk, majd az utolsó fordulóban egy 12-9-es diadalnak.

Azóta történt egy, s más mindkét oldalon, nem utolsósorban az, hogy két játékos helyet cserélt egymással, ennek tükrében is kértük meg Dabrowski Norbertet, hogy mutassa be a riválist. – Ahogyan te is mondtad, mindkét együttesnél lesznek ismerős arcok, mert Nikola Murisics tavaly még román színekben szerepelt, nálunk pedig Uros Csucskovics – fogalmazott a sárga-kékek vezetőedzője.

– Murisics helyett az orosz válogatott harmadik számú centere érkezett, egy balkezes játékos, aki szerintem jobb, mint a válogatottnál előtte lévő poszt rivális. Szereztek még ezen kívül tőlünk egy nagyon jó védekező embert, a már említett Uros Csucskovicsot, akivel masszívabb lett a hátsó alakzatuk. Egy horvát lövő érkezett még, Jerko Kragic, és még egy fiatalabb román fiú a kapusuk, nagyjából ennyi a változás tavalyhoz képest, vagyis nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, mint, amikor oda-vissza sikerült őket megvernünk. Mindentől függetlenül egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert ugyan hazai környezetben játszunk, és kötelező a győzelem, de mindig ezek a típusú összecsapások a legnehezebbek.

Az ellenfél ismertetése mellett természetesen az is szóba került, hogy a hétvége fáradalma és negatív eredménye után milyen állapotban várják a folytatást a csapat tagjai. – Amikor már látszott a második mérkőzésen, hogy nem lesz esélyünk a továbbjutásra, próbáltam úgy elosztani a játékidőket, hogy előre néztem a Bukarest-, illetve a hétvégi, BVSC-meccsre, hiszen azok is nagyon fontosak számunkra – tekintett vissza az FTC elleni kupafellépésre Dabrowski Norbert.

– Itt most egy kérdés lesz, hogy a nagy pofon a Fraditól dühössé tesz-e minket és agresszívvé, motiválttá, vagy úgy járunk, mint a bokszoló, aki kap egy ütést, utána még benne marad a találat és kábán viselkedik. Jelen pillanatban most minden erőmmel azon vagyok, hogy mindenki dühös és motivált legyen, de igazából teljesen mindegy is, hogy milyen úton, egyszerűen nyerni kell ezt a mérkőzést.

Ez teljesen egyértelmű, elvégre is sorozatban három hazai BL-találkozó szerepel, szerepelt a programban, amiből ugyebár a Dinamo ellenit már behúzták a sárga-kékek. Amennyiben most a románokat is sikerülne elkapni, úgy a december 5-i, Brescia-val szembeni összecsapáson igazán kedvező pozícióba kerülhetnének Gyárfás Tamásék.

Visszatérve azonban még a kedd esti meccsre, eredetileg szerdai időpont szerepelt a programban, ám a televíziós közvetítés miatt, átkerült a találkozó keddre. Ez persze jó hír, hiszen az M4 Sport által nagyon sok helyen látható lesz a csörte, ami 18.30-kor kezdődik, és, amelyre várjuk szeretettel az egri drukkereket.


 

A 3. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. November 21., szerda
19.00.: Pro Recco – FTC-Telekom
19.00.: AN Brescia – VK Crvena Zvezda
19.15.: Dinamo Moscow – CNA Barceloneta

B-csoport:
November 20., kedd
19.00.: Jadran Split – Havk Mladost Zagreb
November 21., szerda
19.00.: Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC
19.00.: Waspo Hannover – BPM Sport Management Verona
20.00.: Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez