Most már jöhet a Honvéd

Péntek délutáni mérkőzéssel folytatódik az OB I-es bajnokság a ZF-Eger férfi csapatának.


 

OB I., FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 5. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – BUDAPESTI HONVÉD SE (3.)

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 9., PÉNTEK, 17.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: PETIK ANDRÁS, BENE GÁBOR.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FORINT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FORINT.

 

Nem először írjuk le a dolgot, de ettől még igaz, sőt, csak hatványozottabban: igen erőltetett menetben van a ZF-Eger férfi együttese. A közelmúlt kupaselejtezői, BL-meccsei, és bajnoki fellépései után, ismét utóbbi sorozat jelent kihívást a társaságnak.

A szerda esti, szombathelyi találkozót követően, csütörtök hajnali kettő körül érkeztek haza a fiúk, ami így a délelőtti edzés elengedését vonta magával. Ilyen meccsdömping esetén egyébként is kevesebb a tréning, így aztán ezen a napon kizárólag csütörtök este ugrottak vízbe az alakulat tagjai.

Hogy aztán ez a fél nap pihenő mennyire elegendő ahhoz, hogy mindenki regenerálódni tudjon, az érthetően egyéni kérdés, mindenesetre péntek délután már megint tétmérkőzés szerepel a programban. Érdekes az időpont is, aminek természetesen van története.

A hétvégén tudniillik búvárúszó bajnokságot rendeznek a Bitskey Aladár Uszodában, ezért péntekre kellett tenni az OB I-es bajnokság ötödik fordulójának találkozóját. Az ellenfél Budapesti Honvéd SE belement az egri kérésbe, ugyanakkor azt kérte, hogyha már hétköznap, akkor legyen minél előbb, így született meg a 17.00-ás start.

Szóval gyakorlatilag újabb hétközi bajnoki előtt állnak a sárga-kékek, a tabella állása alapján pedig nyugodtan tekinthetjük egy kisebbfajta rangadónak az összecsapást. A szerdai játéknapot még az A-csoport listavezetőjeként kezdő fővárosiak, hasonlóan a mieinkhez, hibátlanul meneteltek, de csak így, múlt időben.

Merész András csapata legalábbis nagy csatában 8-7-es vereséget szenvedett a PVSK otthonában, a vereség mellett ráadásul súlyos árat is fizetett az ott történtekért. A korábban a hevesi megyeszékhelyen is pólózó Szivós Márton négyperces eltiltása automatikus kétmeccses eltiltást vont maga után, aminek első tétele épp a pénteki csörte lesz.

A mieinknél ezzel szemben nem kell ilyen problémákról panaszkodni, nagy valószínűség szerint így a szombathelyi tizennégy húzhat fehér (két esetben piros) sapkát, hogy idei ötödik OB I-es fellépésén is megtartsa száz százalékos mérlegét.


 

Az 5. forduló további párosításai:

A-csoport:

2018. November 10., szombat
13.00.: FTC-Telekom – BVSC-Zugló (TV: M4 Sport)
16.00.: AVUS Szombathely – PVSK-Mecsek Füszért
18.00.: MetalCom Szentes – KSI Vízilabda Club

B-csoport:
November 10., szombat
16.00.: Kaposvári VK – VasasPlaket
16.00.: Tatabánya – UVSE
18.00.: Szolnoki Dózsa VSC – A-Híd OSC-Újbuda
19.00.: Debreceni VSE – PannErgy Miskolci VLC

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez