Plusz kilenc Szombathelyen

Úgy kezdődött a ZF-Eger férfi csapatának szombathelyi bajnokija, mint a Moszkvával szemben, a vége mégis sokkal simább lett.


 

Ahogyan beharangozónkban írtuk, egy nappal az AVUS Szombathely elleni bajnoki előtt elutazott szerda esti összecsapásának helyszínére a ZF-Eger férfi együttese, hogy a legtökéletesebben fel tudjon készülni az alapszakasz negyedik fordulójának mérkőzésére.

Ha már tökéletesség, kezdjük azzal, hogy teljes mértékben nem kezdték így a meccset a sárga-kékek, de csak azért, mert Nikola Murisics egymás után kiharcolt emberelőnyei közül elsőre nem, „csupán” másodjára sikerült eredményesnek lenni. No, persze nem kell ennyire szigorúnak lennünk, hiszen Hosnyánszky Norbert jóvoltából így is viszonylag hamar megszületett a vezető gól.

Aztán az egyenlítő is. Ráadásul nem is egy alkalommal. A találkozó első része tudniillik úgy zajlott, mint a hétvégi, Dinamo Moscow elleni Bajnokok Ligája-találkozóé, legalábbis abból a szempontból mindenképp, hogy mindig a mieink szereztek vezetést, majd rögtön érkezett is rá a válasz. Hasonlatunk egyébként tényleg teljesen helyénvaló volt, a szombatihoz hasonlóan ugyanis most is 4-4-nél jött az első kisszünet.

A nagy gólgyártással tarkított első felvonást egy csendesebben kezdődő periódus követte, nem is csoda, hiszen a védelemmel nem lehetett elégedett Dabrowski Norbert. A folytatásban szigorúbbá is vált az egriek hátsó alakzata, miközben elől Sánta Dániel és Gyárfás Tamás révén első alkalommal tudott egynél nagyobb különbséggel vezetni a vendég csapat. Kürti Dominik lökete ezek után ráadásul közte hármas félidei állást jelentett.

A szünet előtt végre már tényleg beindult az a henger, ami a fordulás után tovább folytatódott, így kezdhettünk egyre inkább megnyugodni. Egészen 11-5-ig nem is sikerült újból betalálniuk a hazaiaknak, Juhász Máté gólja pedig az előző eredményes szombathelyi akció után nyolc minutummal született, vagyis tényleg összeállt a védelem.

Az utolsó negyed végülis hétgólos sárga-kék fórról indult, ez pedig azt jelentette, hogy a találkozó három pontja eldőlt. A mérkőzésből hátralévő időben egyedül az maradt kérdés, hogy sikerül-e ebben a negyedben is legalább négy találatot szerezni, illetve, hogy kialakul-e a kétszámjegyű differencia.

A kérdésekre kétszer is nem lett a válasz, mivel a fiatal Kürti Dominik mesterhármasa „csak” a játékrész harmadik egri gólját jelentette, és mivel ezt megelőzően Garancsy András értékesíteni tudott egy büntetőt, a plusz tíz sem jött össze. A kilencgólos siker azonban igen, ami pedig nagyon magabiztos teljesítményről árulkodik.

 

Mestermérleg:

Matajsz Márk: – Amit kértem a játékosaimtól, hogy okosan, türelmesen játsszanak, azt maximálisan végrehajtották. Amíg bírtuk erővel, addig egyenrangú ellenfelei voltunk a több kiválósággal telitűzdelt vendégcsapatnak.

Dabrowski Norbert: – Az volt, amire számítottam. Lassan indultunk el, utána mindent megtettünk azért, hogy megoldjuk a BL és magyar bajnokság nehézségeit együtt. Ennek ellenére nehéz volt az eleje, de utána sikerült váltanunk. Örülök neki, hogy Kürti Dominik ilyen jól játszott.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., férfiak, alapszakasz, A-csoport, 4. forduló
AVUS Szombathely – ZF-Eger
7-16 (4-4, 1-4, 1-5, 1-3)
Szombathely, V.: Knézy J., Csanádi Zs.
AVUS: Horváth A. – Ekler B. 2, Takács K., Sági, Baj 1, Hajmási, Kurucz. Cs.: Kovács B. – Polovic 1, Juhász M. 1, Garancsy 2, Takács J., Galambos. Edző: Matajsz Márk.
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 2, Decker Á., Rasovics 1, Hosnyánszky 3, Murisics 3, Vlahopulosz 1. Cs.: Lukács D., Avramovics 1, Sánta 1, Kürti D. 3, Tóth B. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 9/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Lukács D. a 30., Takács K. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 2-3, 3-4, 4-6, 5-6, 5-11, 6-11, 6-15, 7-15, 7-16.

 

A 4. forduló további eredményei:

A-csoport:
PVSK-Mecsek Füszért – Budapesti Honvéd SE 8-7
MetalCom Szentes – FTC-Telekom 7-10
BVSC-Zugló – KSI Vízilabda Club 13-11

B-csoport:
Tatabánya – Szolnoki Dózsa VSC 4-11
VasasPlaket – PannErgy Miskolci VLC 6-12
Kaposvári VK – Debreceni VSE 8-11
UVSE – A-Híd OSC-Újbuda 3-22

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez