Szerda esti főpróba

A hétvégi, Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt, még a bajnokságból is láthatunk egy Pécs elleni ütközetet.


 

OB I., FÉRFIAK, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – PVSK-MECSEK FÜSZÉRT (5.)

EGER, BITSKEY-USZODA, OKTÓBER 31., SZERDA, 19.00.

V.: CSANÁDI ZSOLT, VOGEL GÁBOR.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FORINT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FORINT.

 

Nem mondhatnánk, hogy, aki egri vízilabda mérkőzés megtekintésére vágyik, az mostanában unatkozna, hiszen az elmúlt hétvége BENU Magyar Kupa két selejtező-csoportjának küzdelmei nem akármilyen meccsdömpinget hoztak magukkal.

A ZF-Eger férfi csapata négy, a női együttes pedig három találkozót játszott hétvégén, de a hazai fellépések sora még ezzel sem fejeződött be. A kupasorozat után, szerda este ismét az OB I-es pontvadászat jelent kihívást az erősebbik nem számára, méghozzá egy, a PVSK-Mecsek Füszérttel szemben játszandó összecsapáson.

Ami a pécsieket illeti, a Mecsek-alján nem sikerült jól az elmúlt hétvége, mivel az OSC, és a BVSC jutott tovább az A-jelű négyesből, ennek ellenére hiba volna előre leírni a baranyaiakat. Már csak azért sem, mert a bajnokság eddigi egyetlen meccsén (a másik játéknap találkozója elmaradt a Pécsnek), habár 15-9-re kikaptak az FTC otthonában a pécsiek, de például a második negyed végén még döntetlenre álltak. Egyszóval, nem árt odafigyelni a következő ellenfélre.

A mieink csoportelsőségét követően, másfél napos pihenő következett, így aztán kedden találkoztak egymással újra a keret tagjai. Ezen a napon este már minden a szokott kerékvágásban ment, egyedül Magyar Márton nem tudott részt venni a tréningen az immáron hetek óta tartó egészségügyi problémája miatt.

A PVSK ellen így nem is kell kihagynia senkit sem Dabrowski Norbertnek, hiszen a „maradék” tizennégy játékos oldja majd meg a feladatot. Ez a feladat pedig a kötelező három pont megszerzésén kívül nem is lehet más, mint a szombati, Dinamo Moscow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre történő minél jobb felkészülés.

Nem szabad legalábbis elfelejtetni, hogy az ötgólos barcelonai vereség után, ezen alkalommal mutatkozik be saját közönsége előtt a sárga-kék társaság, már, ami a legrangosabb európai kupasorozatot illeti. Itt is felhívnánk ezzel kapcsolatosan a figyelmet, hogy szombaton szokatlan időpontban, 13 órakor kezdődik a meccs a Bitskeyben, amit az M4 Sport is élőben közvetít. Előbb azonban még a Pécsre kell fókuszálni…


 

A 3. forduló további párosításai:

A-csoport:

2018. Október 31., szerda
20.00.: Budapesti Honvéd SE – KSI Vízilabda Club
20.00.: FTC-Telekom – AVUS Szombathely
November 3., szombat
16.00.: MetalCom Szentes – BVSC-Zugló

B-csoport:
Október 31., szerda
16.00.: Szolnoki Dózsa VSC – Kaposvári VK
19.30.: PannErgy Miskolci VLC – UVSE
19.30.: A-Híd OSC-Újbuda – Tatabánya
19.30.: Debreceni VSE – VasasPlaket

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez