Száz százalékosan a nyolc között!

Debrecen elleni összecsapását is nagyon magabiztos győzelemmel zárta a BENU Magyar Kupa C-jelű selejtező-csoportját ezzel hibátlanul záró ZF-Eger férfi alakulata.


 

A továbbjutás szempontjából tét nélküli mérkőzés zárta a BENU Magyar Kupa férfi selejtezőjét vasárnap délután, amikor a hazai környezetben szereplő ZF-Eger együttese a Debreceni VSE ellen ugrott medencébe. Miután ez a két gárda állt csoportja első két helyén, és ez az összecsapás zárta a kvalifikációt, így legfeljebb az első hely maradt eldöntetlen kérdés.

Ennek ellenére nem mondhatni, hogy tartalékosan kezdett volna a házigazda, sőt! Annak ellenére, hogy ismét nem Valics Bence, hanem Csiszár Boldizsár kezdett a kapuban, mezőnyben nagyon erős sorral startoltak a sárga-kékek, akik közül Gyárfás Tamás mindjárt két nagy góllal kezdett.

Angelosz Vlahopulosz ezt követő kapufás találata már 3-1-es állást jelentett, mégsem beszélhettünk teljesen zökkenőmentes rajtról, mivel a hajdúságiak egymás után két támadás révén egyenlítettek. Mégis jól zárult az első felfonás, két újabb hazai találattal pedig visszaállt a közte kettő.

Gyakorlatilag az első negyed közepéig volt izgalmas az összecsapás, mivel a második felvonás elején gyorsan elléptek az egriek. Gyárfás Tamás mesterhármasa után Hosnyánszky Norbert, és Tóth Bendegúz is hozzá tett az előnyhöz, ami ekkor már 8-3-as vezetésről árulkodott, tehát minden a legnagyobb rendben ment.

A nagyszünetig még történt egy „ütés-váltás”, amivel a félidei állás továbbra is ötgólos differenciát mutatott. A tíz szerzett találat féltvánál nagyon dinamikus támadásvezetésről árulkodott, a Bitskey-uszodába kilátogató közönség így élvezetes mérkőzést láthatott.

Ez a fajta játék a térfélcserét követően is folytatódott, szép találatok születtek. Idő közben a kétszámjegyű különbséghez is egyre közelebb kerültek Dabrowski Norbert és Petrovai Márton tanítványai, amire ugyanakkor a harmadik etapban még nem került sor.

Végül ez az utolsó felvonásban sem jött össze, de a magabiztos diadalt ez sem akadályozta meg. A háromnapos kupaselejtező ezzel négy sima egri győzelemmel fejeződött be, ami a C-csoport első helyét jelentette. A fiúk így a negyeddöntőben folytatják, amelynek játéknapjai november 17-re, és 18-ra esnek.

Debreceni VSE – ZF-Eger 10-16, MK-meccs, 2018.10.28. (FOTO: Lénárt Márton)

Debreceni VSE – ZF-Eger 10-16, MK-meccs, 2018.10.28. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, férfiak, selejtező, C-csoport, 4. forduló
Debreceni VSE – ZF-Eger
10-16 (3-5, 1-5, 2-3, 4-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Marnitz M., Tordai G.
DVSE: Kósik – Dőry 2, La Rosa 1, Fejős R. 1, Vidovics, Fekete G. 2, Macsi P. 1. Cs.: Smitula, Zsilák 1, Dienes, Macsi M. 1, Oltean 1. Edző: Miroslav Bajin.
ZF-EGER: Valics – Rasovics 2, Decker Á., Gyárfás 5, Hosnyánszky 2, Murisics 1, Vlahopulosz 2. Cs.: Lukács D., Avramovics 1, Sánta 1, Kürti 1, Biros B., Tóth B. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 5/2.
Kipontozódott: Smitula a 25., Gyárfás a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-3, 3-3, 3-8, 4-8, 4-10, 5-10, 5-13, 7-14, 8-15, 10-16.

 

A hétvége összes eredménye:

Benu Magyar Kupa, férfiak, selejtező, C-csoport
ZF-Eger – KSI Vízilabda Club 17-7
AVUS Szombathely – KSI Vízilabda Club 13-6
MetalCom Szentes – Debreceni VSE 10-11
ZF-Eger – AVUS Szombathely 18-9
Debreceni VSE – KSI Vízilabda Club 10-2
ZF-Eger – MetalCom Szentes 13-5
KSI Vízilabda Club – MetalCom Szentes 10-2
Debreceni VSE – AVUS Szombathely 13-13
MetalCom Szentes – AVUS Szombathely 12-6
Debreceni VSE – ZF-Eger 10-16

 

A C-csoport végeredménye:

1. ZF-Eger 12 pont, 2. Debrecen 7, 3. Szentes 6, 4. Szombathely 4, 5. KSI 0.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez