Azok a fránya fórok…

Az utolsó másodpercig nyílt mérkőzésen, egygólos FTC-győzelem született a ZF-Eger női csapatának otthonában.


 

Egy nappal a ZF-Eger – FTC-Telekom női OB I-es rangadót megelőzően úgy fogalmaztunk, igazán mérvadó lesz a szombat esti találkozó. Attól még, hogy az alapszakasz harmadik fordulójáról beszélünk, még igaz a dolog, hiszen mindkét együttes a legjobb négy közé igyekszik, éppen ezért egyáltalán nem volt mindegy, milyen eredménnyel zárul a szezon első egymás elleni összecsapása.

Érezhető is volt a feleken, hogy nagy a feszültség, az első találat is elég későn akart megszületni. Pedig ahhoz képest, hogy még csak az első negyedben jártunk, repkedtek a kiállítások, ám a sok létszámfölényes lehetőség ellenére, sokáig a hátsó alakzatok jeleskedtek. Pontosabban a kapuban az egri Horváth Anna, és a ferencvárosi Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya.

A hetedik perc elején aztán valahogy megszületett az első gól, de annak már csak azért sem örülhettünk, mert a vendégek tizenhármasa, Gémes Alexa helyezett a kapuba. Egy támadással később Lena Mihailovic is így tett, vagyis a viszonylag hosszabb gólcsend után elég váratlanul kettővel lógott meg a vendég gárda.

Sajnos a második etapot is a fővárosiak kezdték jobban, más kérdés, hogy Takács Vivien gólja után végre hazai oldalon is megtört a jég. Mchunu Hlengive akciógólja meghozta a hangulatot az uszodában, illetve vissza is hozta az esélyeket, de még mindig mínusz kettőnél állt a házigazda.

A félidő hátralévő részében aztán ahelyett, hogy tovább csökkentette volna hátrányát a sárga-kék együttes, megint visszaállt a közte három, vagyis gyakorlatilag pontosan úgy alakult a meccs, mint egy hete az UVSE otthonában: féltávnál 4-1-re a rivális vezetett. Hátul mindez még nem is okozott komoly problémát, de elől sokat kellett volna javulni a folytatásban, hogy megfordulhasson a találkozó.

Fordulás után megint sikerült eggyel közelebb lépni a zöld-fehérekhez, Amelia Pullyblank kapás oldalról elengedett lövésénél ugyanis már az FTC hálóőre sem tudott menteni. A folytatásban viszont megint egyre gyakrabban, így továbbra sem sikerült elég közel kerülni az ellenfélhez.

Igazából még a kettős emberelőnyből sem jött össze az újabb gól, így, amikor egy időkéréses fórból megint a Fradi talált be, újra mínusz háromnál jártunk. Még szerencse, hogy a harmadik felvonás utolsó egri akciójánál Somhegyi Noémi pontosan pókhálózta ki a bal felső sarkot, így legalábbis még maradt esély a hajrára (3-5).

Pláne, amikor rögtön a negyed első egri támadásánál Mchunu Hlengiwe ismét betalált. Már csak egy volt közte, de nem sokáig, jött megint a Fradi, plusz a kiállítás, és Lena Mihailovic. Közben a feszültség is egyre nagyobb lett, és ugyan nyugodtan leírhatjuk, több jogosnak tűnő hazai emberelőny maradt el, de ettől még korábban egyetlen esetben sem sikerült létszámfölényes lehetőséget kihasználni. Úgy pedig nehéz…

Ennek ellenére megint visszajöttek egyre a hazaiak, és az utolsó percben az egyenlítésért, vagyis a pontmentésért támadhattak. Szilágyi Dorottya kezében azonban ott maradt a gól, ezúttal sem sikerült túljárnia ugyanis válogatott csapattársa eszén, így, ha csak egyetlen találattal is, de az FTC nyerte a rangadót.

ZF-Eger – FTC-Telekom 5-6, 2018.10.13. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – FTC-Telekom 5-6, 2018.10.13. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Biros Péter: – Gratulálok a Ferencváros győzelméhez, egy kiélezett mérkőzésen sikerült megszereznie a három pontot. A legnagyobb gondunk az volt, hogy gyengék voltunk támadásban, pedig megvoltak azok a lehetőségeink, amelyekkel akár nyerhettük is volna. Sok helyzetet kihagytunk, vagy nem ismertük fel, hogy mit kellene csinálnunk. Abból a szempontból nem lehetek elégedetlen, hogy közel voltunk a Fradihoz, ezért is dolgoztunk, igaz, nem sikerült a pontszerzés, de azért gratulálok mind a két csapatnak, mert élvezetes mérkőzést tudtunk játszani.

Béres Gergely: – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, de erre is számítottunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz elhozni a három pontot. Amikor arra a kérdésre kell válaszolnom, hogy minek köszönhetjük a győzelmünket, akkor egyértelműen a védekezésünket kell kiemelnem, ami úgy gondolom remekül működött, hiszen kevés gólt kaptunk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 3. forduló
ZF-Eger – FTC-Telekom
5-6 (0-2, 1-2, 2-1, 2-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 200 néző.
V.: Petik A., Fodor R.
ZF-EGER: Horváth A. – Tóth Cs., Szilágyi Sz., Miklós R., Ráski, Somhegyi 1, Szilágyi D. Cs.: Kékesi, Pulyblank 1, Hlengiwe 3, Molnár D., Kocsis Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Gémes 1, Tóth-Csabai 1, Muzsnyay, Őcze, Bujka, Kövesdi 1. Cs.: Mihailovics 2, Takács V. 1, Gerendás M., Huszti D. Edző: Béres Gergely.
Gól – emberelőnyből: 7/0. ill. 10/4.
Kettős emberelőnyből: 1/0. ill. –
Kipontozódott: Kékesi a 18., Muzsnyay a 22., Tóth Cs. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-3, 1-3, 1-4, 2-4, 2-5, 4-5, 4-6, 5-6.

 

A 3. forduló további eredményei:

RB-Tatabánya – BVSC-Zugló 2-15
Budapesti Honvéd SE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-27
Szeged SZTE – UVSE 3-20
Szabadnapos: Hungerit Szentes

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez