Szécsi Zoltán: szeretem a kihívásokat…

Hosszú volt a nyár, a klubvízilabda holtszezonja. Aztán, még mielőtt a pontvadászatok elkezdődhettek volna alaposan felgyorsultak az események. Szeptember utolsó napjaiban Egerben választottak új klubelnököt, majd pedig a Magyar Vízilabda Szövetségben tartottak tisztújító közgyűlést. Mondani sem kell, hogy a vezetőváltások itt is, ott is változtatásokkal járnak, amelyek azonban nem egyik napról a másikra történnek. Szécsi Zoltánnal, az Egri Vízilabda Klub október 1-én hivatalba lépett ügyvezető elnökével az új egri irányvonalról beszélgettünk.


 

– Néhány nappal a megválasztásodat követően talán még túl korai a részletekről szólni, de mégis mi az, amit elképzelsz a klub élén?

– A legalapvetőbb változtatást már megtettük. Új elnökséget választottunk, amely létszámában háromszor több, mint ami eddig volt. Remélem ez a későbbiekben, tartalmában is megmutatkozik majd. Sok potens embernek lehetősége lesz arra, hogy immár az elnökség tagjaként segítsék az egri vízilabdát, tegyenek azért, hogy ez a nagy múltú klub a továbbiakban is a hagyományainak megfelelően szerepelhessen, működhessen. Ezen túlmenően, készül már az új alapszabályunk is, ami nem is a személyi változásokkal függ össze, hanem az új jogszabályokhoz igazodik. Nagyon örülök annak, hogy egy fiatalos, lendületes, dinamikus stábbal kezdhettem meg a munkát. Igaz ez az edzőkre, s az irodai dolgozókra egyaránt. Lépésről, lépésre ki kell alakítanunk a közös munkastílusunkat, mert azt szeretném, hogy mindenki jól érezze magát, olyan munkát végezzen, ami számára a legmegfelelőbb, ami örömmel tölti el, amiben kiteljesedhet. Senkit nem szeretnék túlterhelni, mert az előbb, utóbb visszaüt. Ezt a célt szolgálja, az eddig csak névlegesen létező ügyvezető igazgatói poszt tartalommal való megtöltése is. Az elnökség tagjait rendszeresen tájékoztatni szeretném arról, hogy mi történt a klubban, s mit szeretnénk megvalósítani az elkövetkezendőkben. Szintén rendszeres kapcsolatot képzeltem el az utánpótlás játékosaink szüleivel, akik megtiszteltek bennünket a bizalmukkal, hiszen ránk bízták a gyermekeiket. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a szurkolókkal is minél többet kommunikáljunk. Érzékeltetni kell velük, hogy minden miattuk történik. Cserében nagyon számítok a segítségükre, hogy a mérkőzéseinken a jelenlétükkel, szurkolásukkal kitüntessenek bennünket. Szeretnék élő kapcsolatot a város meghatározó politikai, társadalmi és gazdasági szereplőivel. Egyáltalán elérni azt, hogy minden egri büszke legyen erre a klubra. Ne csak üres szólam legyen, hogy ehhez a városhoz ugyanúgy hozzátartozik a vízilabda, mint a Dobó tér, a Bikavér, a Bazilika, a vár, vagy éppen a diáksereg. Tisztában vagyok vele, hogy ezeknek megfelelni, nem kis kihívás. Én azonban szeretem a kihívásokat.

– Milyen célt tűztél ki a női-, illetve a férfi csapat bajnoki szereplése elé?

– Láttam szerdán a női csapatunk Szeged elleni bemutatkozó mérkőzését. Kifejezetten tetszett. Erőtől duzzadó, szerkezetileg rendben lévő, fegyelmezett, taktikus csapat benyomását keltették. Persze a Szeged nem képvisel túlzottan komoly játékerőt, de kezdetnek nem volt rossz, a tízgólos különbséggel megnyert találkozó. Később már reálisabb kép rajzolódhat ki, hiszen jönnek a rangadók, azok lesznek majd a puding próbái. Úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak az elmúlt szezonbeli helyezésénél bőven előrébb kell végeznie. A női OB-I meglepetését is okozhatják. A férfiaknál van egy tapasztalt, saját nevelésű, kiváló referenciákkal rendelkező kapusunk, Valics Bence személyében. A légiósaink minőségi játékosok. AZ OB-I-ben jelenleg négy magyar olimpiai bajnok szerepel, közülük egy nálunk, Hosnyánszky Norbert. Aztán van egy világbajnokunk, Decker Ádám. A többiek feltörekvő, tehetséges fiatalok. Az alapvető cél, a nemzetközi indulást biztosító helyezés elérése. Vannak nálunk papíron erősebb csapatok. Nem kell mondani, hogy a világ legjobbjaként jegyzik  a magyar bajnokságot. Ugyanakkor számomra nem okozna meglepetést, ha az éremosztásnál a mieink is dobogóra állhatnának.

– Elindult egy városi pletyka, ami szerint többen tudni vélik, hogy Dabrowski Norbertet a férfi csapat élén, hamarosan Biros Péter váltja. Mi ebből az igazság?

– Ha röviden akarok válaszolni, akkor semmi. Felnőtt szinten van két jó edzőnk, van két jó csapatunk és vannak érvényes szerződések. Nem látom semmi értelmét annak, hogy változtassunk. A jelenlegi felállás marad érvényben. Dabrowski Norbinak most a legnehezebb a feladata. Új csapatot kell építenie, motiválnia, szakmailag megtalálni mindenkinek a helyét, a fiatalokat felhozni arra a szintre, ami a megfelelő szerepléshez kell.  Jól kezdtek. Nemcsak fölényesen nyertek Szentesen, hanem kifejezetten jól is játszott a csapat. Pedig a bajnokság első mérkőzésein, azért még döcögni szokott a játék. Tehát jó az irány, becsülettel felkészültek az előttük álló feladatokra. Mi okom lenne a váltásra? Mind ehhez hozzátenném még azt is, hogy Biros Peti munkája szembeötlő a női csapatnál. Jó úton járnak, hónapról, hónapra fejlődnek a lányok. Ezért is mondtam azt, hogy meglepetést okozhatnak ebben a szezonban.

– Sokakat meglepett ez a személycsere a klub élén, csakúgy, mint annak idején, amikor Gerendás Györgyöt, Dabrowski Norbert  váltotta. Te meddig tervezel?

– Az elmondottakon kívül is vannak terveim, amit szeretnék megvalósítani. Közülük olyanok, amelyek nem tűrnek halasztást, s rövidtávot jelentenek, s vannak, amelyek több időt igényelnek. Ha ezek megvannak, s mindenki elégedett és boldog, akkor szívesen maradok. Addig szeretném ezt munkát végezni, amíg olyan visszajelzések jönnek a városvezetőktől, a szponzoroktól, a támogatóktól, csapataink játékosaitól, munkatársaimtól, s nem utolsó sorban a szurkolóinktól, hogy jól csinálom. Egyébként “köszönöm” a kérdést, még nincs egy hete, hogy megválasztottak. Ugyanakkor ennek a nyitott szellemnek kell megvalósulnia, mondhatnám azt is, hogy október 1-től nincs tabu téma…

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez