Az UVSE-nél folytatjuk

Tízgólos győzelem után a mezőny legerősebb csapatának otthonában folytatja a bajnokságot a ZF-Eger női együttese.


 

OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ

UVSE – ZF-EGER

BUDAPEST, HAJÓS-USZODA, OKTÓBER 10., SZOMBAT, 18.30.

V.: MARNITZ MIKLÓS, IFJ. KENÉZ GYÖRGY.

 

Nem kellett túl sokat várni az idei OB I-es szezon legnehezebb mérkőzésére, hiszen már a második fordulóban megmérkőzhet az utóbbi időszak egyeduralkodójával a ZF-Eger együttese.

Szombaton 18.30-tól az UVSE otthonában lesz tehát fellépésük a lányoknak, a válogatottakkal teletűzdelt fővárosiak otthonában. A nyári időszakban természetesen a hétvégi ellenfél keretében is történtek változások, ám ezzel együtt sem lehetne kijelenteni, hogy gyengültek volna a lila-sárgák.

A távozók névsorában az amerikai klasszis Maggie Stephens mellett Csabai Dóra az FTC-hez, míg a korábban Egerben is megfordult Takács Vivien a BVSC-hez igazolt. Többen is érkeztek ezzel szemben, mint például a szintén amerikai válogatott Jamie Neushul, a kanadai bekk Kindred Paul, vagy éppen Szentesről Rybanska Natasa.

A mieink is inkább erősödtek, és erre már szerda este is láthattunk jó példát, amikor a Szeged elleni, hazai szezonnyitó alkalmával pontosan tíz góllal sikerült többet szerezni a vendégeknél. A 17-7-es végeredményt hozó összecsapáson két új igazolás, Mchnunu Hlengiwe, valamint Szilágyi Dorottya összesen tízszer találtak az ellenfél kapujába, vagyis már rögtön a bajnokság első fellépésén kiderülhetett, a támadójáték tekintetében valóban sokkal több potenciál lesz az együttesben.

Mindettől függetlenül szombaton is az újpestiek számítanak a meccs egyértelmű esélyeseinek, és igazság szerint, a magabiztos hazai sikeren kívül minden más eredmény meglepetést jelentene. Persze, a hevesi sárga-kékek nem feltartott kézzel utaznak el a budapesti találkozóra, és, ahogyan Biros Péter vezetőedző is fogalmazott néhány nappal korábban, ezen a mérkőzésen lehet megmutatni igazán, mennyit is fejlődött a csapat az elmúlt szezonhoz képest.


 

A 2. forduló további párosításai:

2018. Október 10., szombat
17.00.: FTC-Telekom – Budapesti Honvéd SE
17.00.: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Hungerit Szentes
17.30.: BVSC-Zugló – Szeged SZTE
Szabadnapos: RB-Tatabánya

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez