HabaWaba 2018 – 1. rész

Elsőként Somhegyi Noémi, a ZF-Eger 2007-es gyermek csapatának trénere számolt be portálunknak az olaszországi torna tapasztalatairól.


 

Ha június, akkor HabaWaba. Ezt már aligha kell újra és újra leírnunk, de akik esetleg valamilyen oknál fogva nem tudnák, pontosan mit takar a kifejezés, azok kedvéért leírjuk, a világ egyik legnagyobb, ha nem legnagyobb utánpótlás tornáját hívják így.

Az olaszországi Lignano városában évről évre több száz gyermek csapat teszi tiszteletét, hogy két turnusban, egy-egy hét alatt megmérkőzzenek sok-sok hasonló korosztályú és nemzetiségű együttessel. Az idei HabaWabán az Egri Vízilabda Klubot négy gárda képviselte, az első héten három, a másodikon egy.

Beszámolónkat a ZF-Eger 2007-es születésű alakulatával nyitjuk, amely együttes száztizenöt csapat (!) közül, az alsó ágon ugyan, de egészen a nyolcaddöntőig, vagyis a legjobb nyolc közé jutásig verekedte magát. – Rendkívül hasznos volt az idei HabaWaba is a gyerekek fejlődése szempontjából, hiszen ilyen sok mérkőzést, ilyen rövid idő alatt még soha nem játszhatott ez a garnitúra – kezdte a talján napokról szóló összefoglalóját Somhegyi Noémi, a csapat edzője.

– Szemmel láthatóan meccsről meccsre egyre jobban fejlődött az együttes és állt össze, mint csapat. Voltak nagyon szép egyéni teljesítmények. Ezúttal is ki kell emelnem a kapuban szereplő Gulyás Balázst, aki hihetetlen százalékban védett ziccereket, távoli lövéseket. Szeretném még kiemelni Klebovicz Zalánt, valamint Balogh Miklóst is. Előbbi játékosom támadásban, utóbbi pedig védekezésben rendkívülit nyújtott. Balogh Miklós mérkőzésenként tízszer-tizenötször vette el az ellenféltől a labdát, de természetesen mindenki nagyot küzdött az összesen tíz találkozó alatt, úgyhogy nagyon nagy dicséretet érdemel a csapat. Büszke vagyok a gyerekekre, pláne, hogy engem egyáltalán nem érdekelt az eredmény. Viszont, amit egész évben gyakoroltunk, az ezen a tornán már egyértelműen visszaköszönt, szóval nagyon sokat fejlődtek a játékosok. Utólag azt is nyugodtan elmondhatom, hogy, amikor kiabáltam velük, az sem volt hiába, mert megértették a feladatot, hogy mit kell csinálni, és tényleg sok esetben látható volt elképzelés a játékunkban. Tehát még egyszer, büszke vagyok mindenkire, gratulálok a csapatnak! Azt zárásként szeretném még elmondani, hogy, amiért nyártól már nem én leszek a társaság edzője, kicsit szomorú is vagyok. Nagyon a szívemhez nőtt ez a 2007-es kis együttes, és ugyan most elköszönünk egymástól, de az egri uszodákban úgyis találkozunk. Abban pedig biztos vagyok, hogy a folytatásban is sok siker várhat még erre a garnitúrára, hogyha komolyan veszi az edzéseket és a sportágat.

HabaWaba 2018, ZF-Eger 2007, 2018.06.17-24.

HabaWaba 2018, ZF-Eger 2007, 2018.06.17-24.


 

A ZF-Eger 2007-es csapatának HabaWaba-ellenfelei:

Delfinas Vilnius (litván), Waterpolo Bari, Mastini Rossi (olasz),A. Doria Bianchi (olasz), Sport Center Polisportiva (olasz), Mulhouse Tzodel (francia), Srocera Stadium (olasz), Laxerti My Sport (olasz), Aquademia Sharks (olasz), Como Nuoto (olasz).

 

A ZF-Eger 2007-es csapatának tagjai:

Balogh Miklós, Bárány Lilla Hanga, Braun Kira, Csufor Ádám, Gombás Milán, Gulyás Balázs, Klebovicz Zalán, Rónai Levente, Skultéti Gergő, Szabó Ábel, Szabó Márk, Tasi Zalán, Tomozi Kálmán – játékosok, Somhegyi Noémi – edző.

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez