Három pólóst adunk Barcelonába

Mármint a közelgő Európa-bajnokság magyar férfi válogatottjába, és már, ami a ZF-Eger elmúlt évi csapatát illeti.


 

Az elmúlt hetek több olyan eseményt tartogattak a magyar férfi válogatott programjában, amelyek kiválóan szolgálták a július 14-28-a között esedékes Európa-bajnokság felkészülését.

A Világliga budapesti Szuperdöntőjén megszerzett második helyezés már kiváló támpontot jelenthetett Märcz Tamás szövetségi-kapitánynak abban a döntésben, amely a Barcelonába utazó tizenhárom játékos megjelölését illeti. Azóta más jellegű felkészülési torna is szerepelt a programban, és nyakunkon a hazai rendezésű Benu Kupa is, ahol ugyanakkor már az EB-ra utazó keret tagjai ugranak medencébe.

No, és akkor most nézzük, kik azok a pólósok, akik a 2018-as év nagy válogatott eseményén képviselhetik majd a piros-fehér-zöld színeket! Annyit mindenekelőtt megjegyeznénk, hogy az írásunk alján található pontos névsorban a játékosok mögött azokat a klubokat jelenítjük meg, amelyből kiharcolták a kontintensviadalon való részvételt.

Ezek alapján tehát a ZF-Eger elmúlt szezonbeli együtteséből három személy nevét találhatjuk meg a végleges keretben, Angyal Dánielét, Bedő Krisztiánét, valamint Kovács Gergőét. Rajtuk kívül egri nevelésűként Erdélyi Balázs és Zalánki Gergő jó teljesítményéért egyaránt szoríthatunk, mint ahogyan természetesen a válogatott minél jobb szereplésének is.


 

A magyar férfi válogatott EB-kerete:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) – kapusok, Angyal Dániel (ZF-Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) – mezőnyjátékosok.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez