Épül a jövő…

Honlapunkon, s a hozzá tartozó közösségi oldalakon elsősorban sportszakmai írásokat találhat az a vízilabda rajongó, aki megtisztel bennünket érdeklődésével. Mérkőzések beharangozói, tudósítások, értékelések, játékos és edzőportrék, eredmények a legjellemzőbb  olvasnivalók. Igyekszünk azonban olyan anyagokat is közreadni, ami bepillantást enged abba a háttérmunkába, amik nélkül a fentebb felsoroltak egyszerűen nem léteznének.  Szinte alig múlik el hosszabb időszak, hogy az Egri Vízilabda Klub újabb, a nézők kényelmét, vagy a sportolók körülményeit javító beruházásáról ne számolhatnánk be.

A legnagyobb projekt a Bárány uszoda rekonstrukciója, újjáépítése. Mint az köztudott az építkezés első két  ütemében elkészült a kibővített versenymedence, a tanmedencét és a kiszolgáló egységeket magába foglaló rész. A főépület is áll már, jelenleg a belső építészeti munkák zajlanak, s a tervek szerint a teljes egészében elkészült létesítményt szeptember elején átadhatják. Merthogy a medence már megkapta a használatbavételi engedélyt, s a próbaüzem során a sportolók egyre gyakrabban használják is.
Jól vizsgázott az elmúlt szezonban a Bitskey Aladár Uszoda új hangosítása is, ami nemcsak anyagi terheket jelentett, hanem szakmai kihívást is egyben, hiszen a víz, a fa, az üveg, valamint a beton együttese, nem volt éppen hangbarátnak nevezhető.
A hatalmas LED fal az eredményjelző alatt, mára minden kiemelt mérkőzés fontos részévé vált. A televíziós közvetítéseket kivetítve, a visszajátszásokkal, a gólok ismétlésével, egy-egy „rejtett” jelenet megmutatásával, nemcsak élvezetesebbé, hanem érthetőbbé is vált a játék a nézők számára. Az elmúlt szezon kezdetére  a medencetérben, a játékvezetői pulpitus alatt végig futó LED csíkkal is kiegészült a szolgáltatás, s a medence teljes hosszában láthatóak és élvezhetőek voltak rajta a különböző információk.
Nagy figyelmet fordít a klubvezetés arra is, hogy a növekvő utánpótlás létszámnak megfelelő vízfelületet, s kifogástalan körülményeket biztosítsanak. Szóltunk már arról, hogy a gyerekekkel kiváló szakemberek, szakedzők foglalkoznak, valamint nem kis kompromisszumok árán elérték azt is, hogy a legkisebbek, a rossz idő beálltát követően a fedett uszodában tarthassák a foglalkozásaikat. Ugyanakkor sátorral fedték be a strandi hetes medencét, hogy a téli hónapokban ott is megfelelőek legyenek a körülmények. A téli hónapok tapasztalatait felhasználva, további fejlesztések várhatóak, hogy minden tökéletes legyen.

Mint azt Bárány Attilától a klub ügyvezető elnökétől megtudtuk  elkészült ennek a medencének egy olyan világítása, amelynek fényei mellett már teljes értékű munkát lehet végezni, akár mérkőzéseket  lehet rendezni az esti órákban is. Kiemelte, hogy mindez hetven százalékban TAO forrásból valósult meg, az Eger Termál Kft dolgozóinak konstruktív együttműködésével. Ez utóbbit jelzi, hogy a strandi fejlesztések nem állnak meg ezzel, hiszen további fejlesztések is várhatóak Mindez elsősorban tovább javítja a vízilabdások körülményeit, de a környező iskolák és a város lakossága is sokat nyer ezekkel a fejlesztésekkel, az Egri Vízilabda Klub beruházásaival.

Többször szóba került az elmúlt időszakban, hogy a Bitskey Aladár Uszoda világítása elavult, korszerűtlen. Nemcsak a nézők, a szurkolók panaszkodtak, hanem elsősorban a fotósok, a televíziós közvetítések alkalmával pedig leginkább az operatőrök. A vízilabda klub sikeres TAO pályázatának köszönhetően ez a probléma is megoldódni látszik. Egy teljesen profi, minden igényt kielégítő világítástechnikával gazdagodott ugyanis az uszoda. Nemcsak plusz új hangulati elemekkel gazdagodhatnak ezáltal a mérkőzések, hiszen nem kell hosszú perceket várni a világítótestek bemelegítésére, bármikor le- és felkapcsolható, hanem a rég kiszolgált elődjénél jóval energiatakarékosabb is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a világítás tervezői úgy állították be a fényeket, hogy megszűntek a vízfelületi visszatükröződések,  lényegesen javítva ezzel mind a mérkőzésekről készült fotók, mind a televíziós közvetítések minőségét, valamint nagyobb komfortérzetet biztosít a nézőtéren helyet foglalók számára is.

Bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt időszakban olyan léptékű infrastrukturális fejlesztések történtek az Egri Vízilabda Klubban, amilyenre korábban nem volt példa. Ez pedig a jövő szempontjából mindenképpen előremutató.

/Fotó: Fehér Kálmán/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez