Immár hagyomány, hogy az Egri Vízilabda Klub megkönnyítve az iskolai szünetben a szülők dolgát, nyári tábort szervez. A sok visszatérő kisiskolás, egyben azt is jelzi, hogy közel sem egy gyerekmegőrzőről beszélünk, hanem igen kedvelt nyári elfoglaltság ez. Színes, változatos, gazdag programok sokasága várja a gyerekeket. A vízi edzések mellett, kirándulások,  játékos sportvetélkedők, kulturális barangolások, egész napos felhőtlen játék és kikapcsolódás jelenti az elfoglaltságot.

Mint azt Rostás Andreától a nyári táborok egyik szervezőjétől megtudtuk, az iskolai szünidő kezdetétől, augusztus második hetéig, minden hétfőn új turnus indul, ami péntekig tart. Nem kevesen vannak azok sem akik nem csak egy hétig ismerkednek a vízzel, játékos formában magával a vízilabdával, s veszik igénybe  a különböző programokat, hanem több héten át a strand, a Bitskey-, vagy éppen a már felújított Bárány uszoda jelenti a nyári örömöket. A létszám azért nincs korlátok közé szorítva, mert a szervezők gondoskodtak róla, hogy minden tíz gyerekre jut egy vigyázó tekintetű felnőtt. Az Egri Vízilabda Klub szakedzőinek olyan segítői vannak, mint a serdülő és ifjúsági korú fiú és leány csapatok tagjai. Ők azok akik szakavatott módon mutatják meg a gyerekeknek a helyes úszástechnikát, s a különböző vízilabda gyakorlatokat. A táborok népszerűségére pedig mi sem jellemzőbb, mint, hogy szeptembertől már sokan jelentkeznek a vízilabda klub edzéseire is, s igazolt versenyzőkké válnak.

Remek kedvcsináló ez, hallhattuk Rostás Andreától, miután azt is elmondja, hogy még mindig lehet jelentkezni. A https://egrivizilabda.hu/utanpotlas/nyari-tabor/ honlap utánpótlás rovatát kell megnyitni, s az ott található jelentkezési lapot kell kitölteni. Megtudtuk azt is, hogy hétről, hétre egyre többen igénylik a tábor szolgáltatását. Mert valódi szolgáltatásról van szó. Napi kétszeri étkezést biztosítanak, egy tízórait, majd egy kétfogásos ebédet. El is kél az energia pótlása, hiszen minden reggel víziedzéssel kezdődik a nap, majd a további program mindig más. Hol kirándulnak, hol várost néznek az Egerben oly népszerű kisvonattal, hol pedig egyéb sportokkal ismerkednek, hol pedig kulturális ismereteiket gazdagítják. Egy biztos: soha senki nem unatkozik. Szeptemberben pedig élményekkel telve, kipihenten kezdődhet az iskola. Azt se felejtsük, hogy mindenkit szívesen látnak az Egri Vízilabda Klub edzésein is. Ahol nemegyszer feltűnik egy világ, vagy Európa, vagy éppen egy olimpiai bajnok példakép, hogy praktikus mozgásformákat, játékos elemekkel tarkított gyakorlatokat mutasson be a legkisebb klubtagoknak.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez