Ötösökön múlott a Világliga-győzelem

A Montenegró elleni fináléban, csakúgy, mint a sorozat komplett Szuperdöntőjében három ZF-Eger játékos vette ki részét a magyar férfi válogatott második helyében.


 

Korábban honlapunk is beszámolt róla, hogy három ZF-Eger pólós készülhet a férfiak Világliga Szuperdöntőjére, amelynek a 2018-as esztendőben Budapest adott otthont. Ezek szerint Angyal Dániel, Bedő Krisztián, valamint Kovács Gergő képviselte a sárga-kék színeket az elmúlt szezon alapján.

Ami az eredményeket illeti, az A-csoport tagjaként egy Ausztrália elleni sikerrel indult a Duna Arénában rendezett esemény, amelyet egy háromgólos vereség követett Montenegróval szemben. A csoportzárón Japánt sikerült megszórni, így második helyen jutott tovább a piros-fehér-zöld alakulat.

A negyeddöntőben aztán a tavalyi világbajnokság fináléja ismétlődhetett meg, ugyanis magyar-horvát slágermeccset láthatott a publikum. Märcz Tamás tanítványai egy végletekig kiélezett összecsapáson végül ötméteresekkel vágtak vissza az elmúlt nyárért, ami már a legjobb négybe jutást jelentette.

Az elődöntőben ismét a japánok következtek, ám egy sokkal kiegyenlítettebb mérkőzésen. A lényeg azonban a győzelem volt, amivel be is verekedték magukat a fiúk a fináléba. A Világliga döntője ismét egy olyan párharcot hozott, amire a csoportkörben korábban már sor került, vagyis a montenegróiakkal kellett farkasszemet nézni.

Egészen az utolsó negyed közepéig a mieink álltak jobban, ám a rivális végül döntetlenre mentette a csörtét. Ami ugyanakkor a horvátok ellen összejött, az Montenegróval szemben nem, elbukta az ötméterespárbajt a társaság, ami azt jelentette, hogy ezüstéremmel zárta az idei sorozatot.


 

Eredmények:

Világliga, férfiak, Szuperdöntő, A-csoport
Ausztrália – Magyarország
5-12 (1-3, 1-1, 2-5, 1-3)
Magyar gólszerzők: Zalánki 3, Vámos, Erdélyi, Bátori 2-2, Kovács Gergő, Bedő, Manhercz 1-1.

Montenegró – Magyarország
12-9 (3-2, 3-5, 3-2, 3-0)
Magyar gólszerzők: Zalánki 3, Angyal, Vámos 2-2, Manhercz, Mezei 1-1.

Japán – Magyarország
7-14 (1-5, 2-3, 2-3, 2-3)
Magyar gólszerzők: Mezei 3, Erdélyi, Bedő, Vámos 2-2, Zalánki, Jansik D., Angyal, Bátori, Pohl 1-1.

Negyeddöntő:
Magyarország – Horvátország
6-6 (1-1, 1-1, 3-2, 1-2) b.u.: 4-2
Magyar gólszerzők: Zalánki, Bedő 2-2, Vámos, Angyal 1-1.

Elődöntő:
Magyarország – Japán
11-9 (2-1, 0-4, 7-3, 2-1)
Magyar gólszerzők: Zalánki, Bátori, Bedő, Vámos 2-2, Manhercz, Angyal, Erdélyi 1-1.

Döntő:
Magyarország – Montenegró
9-9 (2-2, 4-2, 2-3, 1-2) b.u.: 2-4
Magyar gólszerzők: Manhercz, Bátori, Erdélyi 2-2, Vámos, Kovács Gergő, Mezei 1-1.

 

A Világliga Szuperdöntő végeredménye:

1. Montenegró, 2. Magyarország, 3. Spanyolország, 4. Japán, 5. Horvátország, 6. Ausztrália, 7. Egyesült Államok, 8. Kazahsztán.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez