Pöstyéni tornagyőzelem

Rüll Csaba serdülő korosztályú leány együttese négycsapatos nemzetközi tornát nyert meg hibátlanul.


 

Ameddig a ZF-Eger férfi együttese Genovában szerepelt a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, addig klubunk leány serdülő gárdája Szlovákiában tartózkodott, ahol egy négycsapatos nemzetközi tornán vett részt.

A lányok néhány héttel azután, hogy befejezték a bajnokságot, ezzel az eseménnyel zárták a 2017/2018-as szezont, nem is akárhogyan! – Még a pontvadászat hajrájában kaptuk ezt a meghívást, ami abból a szempontból is pont kapóra jött, hogy mi egész idényben a jövő évi serdülő csapatot próbáltuk építeni, és mivel idén csak két 2001-esünk volt, így minden lehetőséget szerettünk volna megragadni erre – számolt be a szlovákiai Pöstyénben rendezett tornáról a társaság edzője, Rüll Csaba, aki segítőjeként Nagy István kísérte még el az együttest.

– Mivel nekünk május 20-án véget ért a bajnokság, így legalább volt még miért edzeni, hiszen a lányok nagyon szerettek volna sikerélménnyel búcsúzni a szezontól. A csapatépítés szempontjából is hasznosnak tartottam a tornát, mert a játék mellett sokat tudtunk együtt lenni. A viszonylag nagyobb távolság miatt, pénteken elindultunk, és aznap tartottunk is egy másfél órás edzést a helyi termálvizes medencében. Maga a torna másnap kezdődött, első meccsünkön pedig a házigazdával nézhettünk farkasszemet. Ezen a találkozón máris azzal szembesültem, amivel az egész hétvége során, hogy végig a mi akaratunk érvényesült. Ettől függetlenül ezen az összecsapáson még lehetett érezni egy kicsit a játékosokon, hogy az első fellépésünk, hiszen izgultak, sok helyzetet kihagytak. A nyögvenyelős kezdés után, mégis sikerült ellépnünk, és a végén magabiztos győzelmet arattunk. A találkozót követően, volt egy kis szabadidőnk az újabb meccsig, mi pedig ezt városnézésre használtuk. Sikerült is belefutni egy Old Timer kiállításba, ami nagyon tetszett a lányoknak.

Délután aztán a hazai bajnokságból már ismert Tatabánya ellen folytattuk szereplésünket. Ebből kiindulva, pontosan tudtuk, kit kell kivenni a játékból, amit remekül sikerült is megoldanunk. A lehetőségeinkből ezen kívül többet is gólra tudtunk váltani, szóval összességében magabiztosabb győzelmet arattunk, mint elsőre. A harmadik mérkőzésen a tornagyőzelem volt a tét a szlovák U16-os válogatottal szemben, az igazsághoz ugyanakkor hozzá tartozik, hogy néhány játékosát nélkülözte ellenfelünk, ami viszont semmit sem von le a mi érdemeinkből. A meccset legalábbis 6-1-gyel kezdtük, köszönhetően a jó védekezésnek és a több kiváló lefordulásnak. A harmadik negyed elején aztán elkezdte megkapni a hazai pályát ellenfelünk, de gyorsan rendezni tudtuk a sorokat, és nem engedtük, hogy ránk jöjjön.

Úgy gondolom, a tornát a védekezésünkkel tudtuk megnyerni, hiszen jó volt a szoros emberfogás, és a visszasegítések is szépen működtek. Sok labdát szereztünk, ez pedig meghozta a munka gyümölcsét a lefordulásból szerzett találatoknál. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, és ez tényleg megkoronázta azt a munkát, amit januárban kezdtünk el. Szeretnénk ezt a pozitívumot átvinni a nyári felkészülésre is, de nagyon sok munka vár még ránk. Nyáron egyébként is korosztályváltás előtt állunk, ami még akkor is igaz, hogyha ez nálunk két játékost érint. Szóval tovább folytatjuk az építkezést, de ez a torna tényleg kiválóan sikerült számunkra, és nagyon büszke vagyok a lányokra, mert egytől egyik remek teljesítményt nyújtottak.


 

Eredmények:

Leány serdülő felkészülési torna, Pöstyén
Tatabánya – ZF-Eger 5-7
Szlovákia U16 – ZF-Eger 7-9
Pöstyén – ZF-Eger 3-7

 

A torna végeredménye:

1. ZF-Eger, 2. Szlovákia U16, 3. Tatabánya, 4. Pöstyén.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez