Még 3 nap a Final Eight-ig!

Klubszinten ez a csúcs! A Bajnokok Ligája! Ott pedig a legjobbak között is, a legjobbnak lenni! Ez motiválja őket is, a tizennégyeket, akik Genovában harcba szállnak a győzelemért. Ezt mondták közvetlenül az elutazás előtt:


 

 Marko Avramovics: Jól zártuk a csoportkört. Kétszer megvertük a Szolnokot, legyőztük a Spandaut, a Jadrant, biztosan lettünk másodikok. Tehát nemcsak úgy becsúsztunk a nyolcas döntőbe. Amióta tudjuk, hogy a Barceloneta lesz az első meccsen az ellenfelünk, arra készülünk. Tudjuk, hogy nagyon kemény lesz, de mi jobb csapat vagyunk. Ebben a szezonban már többször játszottunk nagyon jól. Ha tudjuk hozni a formánkat, akkor nem lehet gond a Barceloneta ellen. Sok videót megnéztünk róluk, tudjuk, hogy mire képesek, de nem jobbak mint mi, biztos vagyok benne, hogy legyőzzük őket. Aztán egy jó kezdés adhat olyan lendületet, ami egészen a döntőig vezet. Azt pedig tudjuk, hogy a döntőkben mindig bármi megtörténhet. Legyünk csak túl a Barcelonetán, a többit majd meglátjuk, de én nagyon bizakodó vagyok.

Sztrahinja Rasovics: Nagyon kemény torna lesz. Alig vannak különbségek a csapatok között, így bármi megtörténhet. Ismerem jól az első ellenfelünket, a Barcelonetát, hiszen onnan jöttem. Egyébként sincs ma már titok. Egy-egy mérkőzés lefújását követően máris rendelkezésre áll a videó. Felkészültünk becsülettel, nem lehet lelkiismeret furdalásunk. Tudunk mindent, mit kell tennünk. Mégis azt mondom, hogy mivel tényleg csak nüansznyi különbségek vannak a csapatok között, a pillanatnyi forma, a mentális állapot dönt. Az, hogy ki lesz képes maximálisan koncentrálni. Felénk billentheti a mérleget, hogy nagyon motiváltak vagyunk, nagyon akarjuk  a győzelmet, s meg is szerezzük azt. Aztán mi lesz utána? Apró részletek fognak dönteni, bízom benne, hogy a javunkra, mert úgy érzem: jó esélyeink vannak! 

Uros Csucskovics: Az egész szezonban azért dolgoztunk nagyon keményen, hogy ott lehessünk a Bajnokok Ligája végjátékában. Elértük a célunkat, utazhatunk Genovába. Most a Barcelonetáról szól minden edzés és ez nagyon helyes. Tudom, hogy a szurkolók azt várják, nyerjük meg a meccset, aztán majd jöhet a Spandau – Olympiakosz meccs győztese. Úgy gondolom, hogy ezzel nekünk még nem kell foglalkozni. Számolgassanak csak a szurkolók. Nekünk lépésről, lépésre kell haladnunk. Először a Barcelonetát kell megvernünk, arra kell koncentrálnunk. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz utána. Az első lépés a Barceloneta. Mindent beleadunk, hajrá, Eger!

Hárai Balázs: Minden évben léptünk egyet előre. Tavaly sem kellett szégyenkeznünk, bár azt azért megvallom, hogy csalódottak voltunk. Ha ott, azon a bizonyos második meccsen nyerünk, akkor ki tudja hol a vége, de hagyjuk a múltat. Frázisnak tűnik, hogy ha azt mondom: előre kell tekintenünk. Valahol azonban minden frázis igaz. Bízom benne, hogy tanultunk abból az elszalasztott lehetőségből. Nagyon készülünk arra, hogy jó eredményt érjünk el. Biztosan a többiek is elmondták már, mennyit dolgozunk. Egyikünk sem szeretné, ha az a sok munka, amit idáig befektettünk az kárba veszne. Egy nagy sikerrel szeretnénk búcsút venni ettől a szezontól, s mint az köztudott velem együtt, többen is, ettől a klubtól.

Decker Ádám: Mindenek előtt egyik szemem sír, a másik meg nevet. Csalódott vagyok, mert nem kerültünk be a magyar bajnokság döntőjébe. Ugyanakkor, így volt alkalmunk egy kis pihenésre,  hamarabb elkezdhettük a felkészülést. Volt egy nagyon kemény alapozó hetünk, aztán következhetett a taktikai elemek gyakorlása, játékunknak a csiszolása. Nemcsak a Szolnoknak maradt kevesebb ideje a regenerálódásra, a felkészülésre, hanem első ellenfelünknek a Barcelonetának is. Ők is nem rég fejezték be a bajnoki küzdelmeket. Mi  frissebbek, felkészültebbek lehetünk. Nagyon bízom benne, hogy meglepetést tudunk okozni az idén, ami megszépítheti a szezonunkat. Mindenki nagyon éhes a sikerre.

Angelos Vlachopoulos: Ennek a tornának már nem lehet vesztese. Azok a csapatok akik idáig eljutottak, már bizonyítottak. Európa élmezőnyéhez tartoznak, ami nem kis dolog. Egy nagyon nehéz szezon, nagyon nehéz lezárása lesz ez. Egyet kell értenem azzal, aki azt mondta, hogy apró részletek döntenek majd. Az adott pillanatban kell jó döntést hozni, mert a különbségek elmosódnak. Nyerni fogunk a Barceloneta ellen, s akkor számomra összejöhet egy igen pikáns mérkőzés az Olympiakosz ellen. Ott valamennyien a barátaim játszanak, s biztos lesz néhány csipkelődő megjegyzés. Tudják ők is, meg én is, hogy a barátságot félre kell tenni arra a kis időre. Én most ide tartozom, s mindent meg fogok tenni a csapatom sikeréért.

Braniszlav Mitrovics /csapatkapitány/: Már az nagyon nagy dolog, hogy ebben az évben is ott lehetünk Európa legjobb csapatai között. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy valamilyen színű érmet hazahozzunk Egerbe. Szeretnénk tovább írni ezzel, az egri vízilabda történelmét. Most mindenki az első mérkőzésre koncentrál, s egyelőre nem nagyon gondol tovább. Bár a Barcelonetával az elmúlt években sikeres meccseket játszottunk, de úgy ítélem meg, hogy minden idők legerősebb Barcelonetájával kerülünk szembe. Ők is nagyon motiváltak lesznek, mert egy új spanyol válogatott épül, s oda mindenki be akar majd kerülni.  Az idén sokat erősödtek. Sok videót megnéztünk, jól sikerült a felkészülésünk. Úgy érzem sikeres Final Eigh-t elé nézünk.

Hosnyánszky Norbert: Azt várom, hogy a saját játékunkat magas színvonalon legyünk képesek játszani. Tehát egy masszív védekezésből, egy jó és eredményes támadójátékot. Egyelőre csak a Barcelonetával foglalkozom. Kemény meccs lesz az biztos. Közel hasonlóak az esélyeink, de bízom benne, hogy felül tudunk kerekedni. Aztán majd meglátjuk, hogy ki lehet a következő ellenfelünk. Nem szeretek jósolgatni. Spandau, vagy Olympiakosz? Ugyan mindegy. A lényeg az, hogy győzni kell…

Csiszár Boldizsár: Azt várom ettől a Final Eight-től, hogy meccsről, meccsre jobbak legyünk. Erre a három hétre, ami a felkészüléssel együtt értendő, most mindenki feltett mindent. Nagyon motiváltak vagyunk. Kezdünk a Barcelonetával, s ha tovább tudunk lépni, akkor biztos vagyok benne, hogy az ad egy olyan lökést, hogy a teljesítményünk is egyre jobb lesz. Titkon nagyon bízom benne, hogy eljuthatunk a döntőig, s ha már ott vagyunk, akkor akár meg is nyerhetjük. Erősek vagyunk, jól sikerült a felkészülésünk, képesek vagyunk rá, hogy megcsináljuk.

Biros Barnabás: Elsődlegesen azt várom, hogy a Barcelonával játszunk egy jó mérkőzést. Ha az első meccset behúzzuk, ami szerintem esélyes, akkor akár a döntőig meg sem állunk. Nagyon bízom egy jó szereplésben, meg abban is, hogy a szabályok adta lehetőségekkel élve – minden meccsre tizenhármas keretet lehet nevezni, de ennek nem kell mindig ugyanazokból a játékosokból állni -, én is hozzá tudok tenni valamit, a vízben is. Ha ez nem így lesz, az sem keserít el, mert akkor a háttérből segítek mindenben, amiben csak tudok. Megtiszteltetés ehhez a csapathoz tartozni.

Lőrincz Bálint: Minden évben ott vagyunk a Bajnokok Ligája végjátékában. Ez egy nagyon nagy dolog ennek a klubnak az életében, s nekünk játékosoknak egyénileg is. Mindenképpen előre szeretnék lépni, a korábbi évek szerepléseihez képest. Voltam már hatodik, ötödik, negyedik. Köztudott már, hogy jövőre egy másik klubban szeretném kipróbálni magam, de nem tervezek hosszú távra, mert egriségemet nem szeretném végleg feladni. Viszont most egy korszaka lezárul az életemnek, amit egy igazán jó eredménnyel szeretnék megkoronázni. Egy érmet mindenképpen haza hozunk, de azért megyünk Genovába, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.

Angyal Dániel: Nagyon készülünk a Barcelona elleni mérkőzésre. Egyelőre csak ez az egy meccs lebeg a szemem előtt. Nem is érdemes szerintem mással foglalkozni. Ha az első lépést megtesszük, s legyőzzük a Barcelonetát, csak utána szabad a következő feladattal törődni. Nem akarok, s nem is szeretek jósolgatni, tehát csakis a Barceloneta, s utána jöhet minden más. Úgy gondolom, hogy ez a helyes út. Eléggé felkészültek vagyunk ahhoz, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, s a Bajnokok Ligája döntőjének az első meccsével.

Kovács Gergő: Több mint két hete készülünk már a Final Eight-re. Ez lebeg a csapat szeme előtt. A szezon legnagyobb eseménye ez a számunkra, ezt mondanom sem kell. Az, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny, a legjobban a Spandau csoportkörben elért eredményei példázzák. Megviccelték a Szolnokot, meg minket is, sőt még a Recco is nagyon megizzadt ellenük. Ezzel azt akarom mondani, hogy bármi lehet. Nekünk az a célunk, hogy a magyar bajnokságban elért harmadik helyezésünket szebbé tegyük. Ezt egy bármilyen éremmel elérhetjük. Képesnek tartom erre a csapatot, de nagyon nehéz lesz az biztos.

Bedő Krisztián: Búcsúzni csak nagyon szépen szabad. Nagyon sokat kaptam az Egri Vízilabda Klubtól az elmúlt években. Genovában minden erőmmel azon leszek, hogy ebből legalább valamit vissza tudjak adni. Igazán szép éveket töltöttem Egerben – ugye már mindenki előtt ismert, hogy eligazolok az új szezontól -, s nagyon eredményes korszak volt ez az eddigi pályafutásomban. Hirtelen felsorolni sem tudom, hogy mi minden értem el itt. Innen lettem válogatott, innen lettem világbajnok, itt lettem magyar bajnok és kupagyőztes. Nagyon szeretném ha ez az eredménysor még legalább egy éremmel kiegészülhetne a Bajnokok Ligájából is.


 

A genovai Final Eight programja: 

Negyeddöntők:
2018. Június 7., csütörtök
16.00.: Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin (A-meccs)
17.30.: CNA Barceloneta – ZF-Eger ( C-meccs)
19.00.: VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC ( B-meccs)
20.30.: Pro Recco – AN Brescia (D-meccs)

Elődöntők, helyosztók:
Június 8., péntek
16.00.: A-meccs vesztese – C-meccs vesztese
17.30.: B-meccs vesztese – D-meccs vesztese
19.00.: A-meccs győztese – C-meccs győztese
20.30.: B-meccs győztese – D-meccs győztese

Helyosztók:
Június 9., szombat
16.00.: Mérkőzés a 7. helyért
17.30.: Mérkőzés az 5. helyért
19.00.: Mérkőzés a 3. helyért
20.30.: Döntő

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez