Szilágyi és “Slingi” is Egerben!

Az eddigi nevek alapján nem vitás, biztosan erősebb lesz jövőre a ZF-Eger női csapata.


 

Lassan másfél hónapja már, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan, idén is hatodik helyen zárta az OB I-es bajnokságot a ZF-Eger női alakulata. Azóta sok idő eltelt már, de a lányok még mindig szorgalmasan edzenek, hiszen a pontvadászat ilyesfajta korai befejezésével még nem lehetett leállni a foglalkozásokkal.

Nincs már sok idő ugyanakkor a várva várt pihenőig, ugyanis június 8-án tartja utolsó tréningjét a Biros Péter és Szilágyi Péter alkotta edzőpáros. Az edzések tehát még mindig nem értek véget, mint ahogyan a háttérben is komoly munka zajlik. Az elmúlt évek középmezőnyhöz tartozása után legalábbis próbálja felkavarni maga körül az állóvizet az egri klub, ezért már most több játékossal megállapodott a folytatást illetően.

Kezdjük az újakkal! Egyértelműen hatalmas erősítést jelenthet, hogy az idei bajnokság ezüstérmesétől, a nemzetközi porondon LEN-Kupát nyerő Dunaújváros együtteséből érkezve két meghatározó játékos is a hevesi megyeszékhelyen folytatja.

Amikor Szilágyi Dorottya nevét említjük, a magyar válogatott egyik alapemberéről beszélünk, akinek a sárga-kékek jelenlegi másodedző édesapja révén nem is kicsi az egri kötődése. A másik új szerzemény a balkezes Mchunu Hlengiwe, akit vízilabdás berkeken belül mindenki csak „Slinginek” ismer.

A kapás-, és rosszkéz oldalra érkező játékosokkal egyértelműen erősödik az idei társaság, amely tagjaiból már csak néhány játékos folytatása körül lehet esetleges kérdőjel. Az idei keretet illetően, néhány kivételtől eltekintve, mindenkinek van már érvényes szerződése a 2018/2019-es idényre, a nyáron az Egyesült Államokból érkező Brigitta Games jövője viszont még kérdéses.

Az amerikai válogatott center egyelőre nem tudott konkrét választ adni arra, hogy visszajön-e hazánkba, ugyanakkor hazautazása előtt olyan szándéknyilatkozatot írt alá, amiben leszögezte, amennyiben visszatér Magyarországra, kizárólag a ZF-Egerben szerepel.

Ezen kívül azt is fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a klub illetékesei folyamatosan egyeztetésben állnak további válogatott játékosokkal, tehát ez a keret még egyáltalán nem mondható véglegesnek. Természetesen, amint újabb játékos(ok) ír(nak) alá, mi is beszámolunk a fejleményekről, mint ahogyan a közeljövőben a két érkezőt is részletesebben bemutatjuk honlapunkon.


 

A ZF-Eger női csapatának eddig már aláírt játékosainak 2018/2019-es kerete:

Horváth Anna – kapus, Molnár Daniella, Kékesi Borbála, Kocsis Szabina, Hornyák Stella, Ráski Lilla, Miklós Réka, Tóth Csenge, Somhegyi Noémi, Katona Zsófi, Szilágyi Szabina, Szilágyi Dorottya, Mchunu Hlengiwe – mezőnyjátékosok.

 

(FOTO: waterpolo.hu + 24.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez