Nem volt kérdés

Végig vezetve, jól védekezve és a közönséget kiszolgálva nyerte meg nagyon magabiztosan a bajnokság bronzcsatájának első felvonását a ZF-Eger férfi együttese.


 

Az idény utolsó mérkőzése a Bitskeyben. Mindenképp erre készült szombat este a ZF-Eger férfi csapata, hiszen annak reményében ugrott medencébe, hogy az OSC elleni két nyert meccses bronzpárbaj első ütközetében máris vezetést szerezzen.

A terveknek megfelelően, remekül indult az összecsapás, az első hazai támadásból Hárai Balázs ugyanis fantasztikusan csavart a rivális kapujába. Nem sokkal később Uros Csucskovics hibázott kiállítást érően, ám mivel nem hagyta el időben a játékteret, büntetőt ítéltek ellene, amit azonban Braniszlav Mitrovics nagy bravúrral hárított.

A következő említésre méltó eseményt Sztrahinja Rasovics pontos megoldása jelentette, ami egy időkérés után érkezett, létszámfölényes szituáció végén. Könnyen lehetett volna akár közte három is, hogyha az újabb fór is jó, de nem lehettünk telhetetlenek, hiszen az első kisszünetig a másik oldalon is maradt ki hasonló lehetőség.

A találkozó legelső vendég találatára több mint tíz percet kellett várni, de ezt még megelőzte egy hazai is, ami Hosnyánszky Norbert nevéhez fűződött. Más kérdés, hogy ezt követően, zsinórban két vendég gólt láthattunk. Még jó, hogy érkezett idegnyugtatónak Angelosz Vlahopulosz szokásos duplája, amivel ismét plusz háromnál tartottunk (5-2). A félidőig azonban még Burián Gergely is megkettőzte találatai számát, így maradtak látótávolságon belül az orvosegyetemisták.

Remekül folytatódott a mérkőzés a térfélcsere után is. Először Sztrahinja Rasovics törte meg a percek óta tartó gólcsendet, majd ismét Hárai Balázs következett, így pedig első alkalommal ment el néggyel a házigazda.

Az egriek szerb légiósa ezek után olyannyira belelendült, hogy harmadik, majd negyedik alkalommal is meg tudta verni Bisztritsányi Dávidot, 9-3-nál ezért a harmadik etap végén talán túlzás nélkül kijelenthettük, hogy eldőlt a csata. A negyed végén azért még Erdélyi Balázs belőtt egy ötöst, de a mínusz öt még így is nagyon komoly előnynek tűnt.

Rasovics még ezt követően sem tudott leállni. Szerdán Angelosz Vlahopulosz, most a sárga-kékek hármasa jutott el a mesterötösig. Ebben a pillanatban akár úgy is fogalmazhattunk volna, hogy Rasovics – OSC 5-4, de mivel ezen kívül is volt még öt egri találat, a 10-4 sokkal jobban hangzott.

A végjáték mindennek megfelelően, teljesen izgalommentesen zajlott, már csak a végeredmény maradt kérdés. A fölényes, magabiztos sikerrel egyetlen lépésre került a bronzérem megszerzésétől a ZF-Eger együttese, ezt az egy lépést pedig szerda este 19.30-tól a fővárosban teheti meg a társaság.

ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda 11-5, 2018.05.12. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda 11-5, 2018.05.12. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, rájátszás a 3. helyért, 1. mérkőzés
ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda
11-5 (2-0, 3-3, 4-1, 2-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 600 néző.
V.: Rubos K., Petik A.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 5, Csucskovics, Kovács Gergő, Hosnyánszky 1, Hárai 2, Vlahopulosz 2. Cs.: Angyal, Avramovics 1, Lőrincz B., Decker Á., Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Randelovics, Seman, Burián 2, Salamon, Erdélyi 1. Cs.: Barabás – Kovács Gábor, Bundschuh, Ubovics, Tóth M., Hegedüs 1, Juhász Zs. 1. Edző: Tóth László.
Gól – emberelőnyből: 10/3. ill. 6/2.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/0.
Ötméteresből: 1/0. ill. 2/1.
Kipontozódott: Decker Á. a 24., Hegedüs a 28., Angyal a 29. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Lőrincz B. a 24. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-2, 5-2, 5-3, 9-3, 9-4, 10-4, 10-5, 11-5.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, a ZF-Eger javára.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez