Búcsúznánk a Bitskeytől

Ahhoz, hogy idén már ne lássunk több tétmeccset hazai medencében, le kell győzni az OSC-t a bajnokság bronzpárbajának első felvonásán.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, RÁJÁTSZÁS A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

ZF-EGER – A-HÍD OSC-ÚJBUDA

EGER, BITSKEY-USZODA, MÁJUS 12., SZOMBAT, 19.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: RUBOS KÁROLY, PETIK ANDRÁS.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Hazudnánk, hogyha azt mondanánk, hogy a szezon utolsó hazai fellépésére készültünk még egy hete, a most szombati találkozóra gondolván. Hazudnánk, hiszen akkor még éltek a ZF-Eger bajnoki döntős álmai, azóta viszont tudjuk, idén legjobb esetben is „csak” a harmadik hely jöhet össze a honi pontvadászatban.

A Szolnok elleni kiesést követően, előbb-utóbb vissza kellett kerülni a rendes kerékvágásba, hiszen szerdán a Bajnokok Ligájában csakis a Steaua Bucuresti legyőzésével lehetett biztosítani a B-csoport második helyét, nem mellékesen pedig a talán, hangsúlyozzuk: talán könnyebb genovai ágat.

A feladatot végül úgy oldották meg a fiúk, hogy három negyeden keresztül kicsit görcsösen, a bajnoki elődöntő okozta fájdalmat magukban hordozva játszottak, de végülis az utolsó felvonásban bebiztosították a három pontot. Igaz, a negyedik nyolc percben már azt a csapatot láthattuk a medencében, amelyiket kedveljük leginkább.

Ez az egyetlen negyed pedig reményeink szerint, kicsit visszahozta a sárga-kékek önbizalmát, arra ugyanis feltétlenül szükség lesz a következő napokban is. Szombat este legalábbis már a bajnokság bronzpárbaja kezdődik, az ellenfelet pedig a presztízs szempontjából mindenképp komoly rivális A-Híd OSC-Újbuda képviseli.

Az orvosegyetemisták ellen idén három mérkőzésre emlékezhetünk. A pontvadászat alapszakaszában először idegenben 9-8-as, majd hazai környezetben 8-7-es egri győzelem született, a Benu Magyar Kupa elődöntőjében viszont a fővárosiak örülhettek (7-10).

Ennek már lassan fél éve, szóval viszonylag régen nem találkoztunk Bundschuh Erikékkel, akik a gyengébb idei szezonjukat esetlegesen egy éremszerzéssel menthetnék meg. A mieinknél ezzel szemben kötelező a dobogó harmadik foka, már amennyiben pozitív élménnyel zárná a szezont a társaság, éppen ezért az egyik fél második sikeréig tartó párharc során a lehető leggyorsabb módon szeretné lezárni a kérdéseket a ZF-Eger.

Természetesen ezek alapján mi is bízunk benne, hogy idén utolsó alkalommal láthatjuk Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulatát tétmeccsen a Bitskeyben. Információink alapján mindez az együttes legerősebb felállásában történhet meg, hiszen a korábban betegséggel bajlódó Lőrincz Bálint is felépült. Az összecsapást pedig, aki esetlegesen nem tudja személyesen megtekinteni, az a Líceum Televízió élő stream-jének köszönhetően, ezúttal sem maradhat le semmiről.

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez