A Barcelonetával kezdünk Genovában

Mármint a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében. A címvédő Szolnokkal, és a házigazda Pro Reccóval csak a helyosztón találkozhatunk.


 

A szerda esti, Steaua Bucuresti elleni találkozóval véget ért az idei Bajnokok Ligája csoportköre. A ZF-Eger férfi együttese tizennégy forduló alatt tíz győzelemmel, egy döntetlennel, és három vereséggel, összesen harmincegy pontot szerezve végzett a B-csoport második helyén.

A továbbjutás ugyan már korábban eldőlt, de az utolsó játéknapra még ettől függetlenül is több kérdés maradt. Elsőként az, hogy hányadik helyen zárja nyolcasát a sárga-kék alakulat, amiből aztán az is fakadt, ki lesz a következő rivális.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az eddigi lebonyolítástól eltérően, idén először rendeznek Final Eight-et, vagyis a csoportkörből négy-négy együttes kvalifikálta magát a június 7-9-e között esedékes, genovai nyolcas döntőre.

Azzal is tisztában lehettünk, hogy a csoportelsők negyedikekkel játszanak, másodikak harmadikokkal, és így tovább… Éppen ezért egyáltalán nem volt mindegy, hányadik pozícióban zárnak a mieink. Nos, a második hely úgy hozta, hogy az A-csoportban harmadikként célba érő CNA Barceloneta lesz az egriek következő ellenfele.

A legjobb spanyol csapatként számon tartott társaság nem lehet ismeretlen számunkra, ráadásul idén több információnk lehet róla, hiszen nyáron épp a katalán klubtól tette át székhelyét Egerbe a szerb Sztrahinja Rasovics. A negyeddöntős párharcig azonban még egy hónap hátra van, szóval bőven lesz idő a felkészülésre.

Ami egyébként a Final Eight ágait illeti, a mi meccsünk győztese az Olympiakosz Pireusz – Spandau találkozó továbbjutójával nézhet farkasszemet az elődöntőben, ami azt jelenti, hogy a helyosztókig egészen biztosan elkerüljük a címvédő Szolnokot, a tavalyi döntős Jug Dubrovnikot, illetve a legnagyobb favoritot, a hazai környezetben szereplő Pro Reccót.


 

A genovai Final Eight menetrendje:

Negyeddöntők:
2018. Június 7., csütörtök
16.00.: Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin (A-meccs)
17.30.: VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC (B-meccs)
19.00.: CNA Barceloneta – ZF-Eger (C-meccs)
20.30.: Pro Recco – AN Brescia (D-meccs)

Elődöntők, helyosztók:
Június 8., péntek
16.00.: A-meccs vesztese – C-meccs vesztese
17.30.: B-meccs vesztese – D-meccs vesztese
19.00.: A-meccs győztese – C-meccs győztese
20.30.: B-meccs győztese – D-meccs győztese

Helyosztók:
Június 9., szombat
16.00.: Mérkőzés a 7. helyért
17.30.: Mérkőzés az 5. helyért
19.00.: Mérkőzés a 3. helyért
20.30.: Döntő

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez