Megváltani a genovai repjegyet!

A Herceg Novi elleni, szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzés tétje nem lesz más, mint két körrel a csoportkör vége előtt bebiztosítani a Final Eight-es pozíciót.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 12. FORDULÓ

ZF-EGER – JADRAN HERCEG NOVI (MONTENEGRÓI)

EGER, BITSKEY-USZODA, ÁPRILIS 18., SZERDA, 18.30. (M4 SPORT).

V.: ALEXANDRESCU (ROMÁN), SCHWARTZ (IZRAELI).

LEN-DELEGÁTUS: MOLINER (SPANYOL).

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a ZF-Eger férfi együttese. Az egyik legfontosabb előtt, ugyanis szerda este a Bajnokok Ligájában már a továbbjutásért ugrik medencébe a társaság.

Mindezt hazai környezetben, a remélhetőleg sok nézőt vonzó Bitskey-uszodában tehetik majd meg a fiúk, amihez ráadásul egyetlen pontocska is elegendő. Persze, egy ponttal minden bizonnyal elégedetlenek lennénk, mert továbbra is jó esély kínálkozik a B-csoport második helyének megszerzésére, de szó mi szó, egy döntetlennel már bizonyosan révbe érnének a sárga-kékek.

A révet ez esetben a június elején Genovában esedékes Final Eight jelentené, ami zsinórban a negyedik szezon lenne, amikor eljut a csapat a BL végjátékába. Három körrel legalábbis a csoportkör zárását megelőzően, a harmadik, negyedik Szolnok, Spandau kettős négy-négy ponttal marad le a mieink mögött, míg az ötödik Jadran Herceg Novi kilencre.

Szerda este pedig pont utóbbi alakulat látogat a hevesi megyeszékhelyre, vagyis nem nehéz kiszámolni, amennyiben nem kap ki a házigazda, már matematikailag is legfeljebb két együttes érheti utol. Amiért pedig a nyolcas első négy pozícióját elérő gárda utazhat Genovába, valóban rövidre lehet zárni a történetet már ebben a fordulóban.

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy Hosnyánszky Norberték korábban még soha nem kvalifikálták magukat ilyen korán a nyolcas (eddig hatos) döntőbe, ráadásul ebben a szezonban a ZF-Eger lehet az első magyar csapat, amely bebiztosíthatja helyét Európa legrangosabb kupasorozatának végső játszmájában.

Egy szó, mint száz, szerda este fél héttől valóban kulcsfontosságú összecsapás vár a tavalyi sorozat negyedik helyezettjére, és bizony a tétnek megfelelően, nem is számíthatunk túlzottan könnyű meccsre. – A szombati, BVSC elleni bajnoki óta csak és kizárólag a Herceg Novival foglalkozunk, nem gondolunk még a Szolnokra, egyedül a hétközi találkozóra – szögezte le Dabrowski Norbert, mennyire is van jelenleg fókuszban a montenegróiak elleni csörte.

– Másként nem is lehetne, hiszen olyan hosszú a szezon, hogy ezeknél az állomásoknál meg kell állni, és nem szabad előbbre nézni. Ettől függetlenül, nekem, mint edzőnek már nyilván tovább kell gondolkodnom, de most mégis száz százalékban a Jadrannal kelünk és fekszünk. Azért is kell ennyire komolyan venni a mérkőzést, mert biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan agresszívan vízilabdázó ellenfelünk lesz, mint az őszi találkozón. Riválisunk tele van fiatal montenegrói válogatottal, akik ráadásul nagyon ambiciózusak, és kemények, nem is csoda, hogy sikerült ránk erőltetniük ezt a stílust tavaly. A 4-4-es meccsen ezért szereztünk ilyen kevés gólt, de mi is jól védekeztünk, ezért ők sem tudtak eredményesebbek lenni. Egyébként hogyha megnézzük az elmúlt éveket, amikor ellenük játszottunk, rendre kevésgólos mérkőzések születtek. Azt gondolom, hasonló lehet az összecsapás felépítése, mint a Spandau ellen, fejben ott kell lenni végig. Amennyiben pedig sikerül rájuk erőltetni az akaratunkat, akkor meg lesz a három pont és a továbbjutás is, már szerda este.


 

A 12. forduló további párosításai:

A-csoport:

2018. Április 18., szerda
18.30.: A-Híd OSC-Újbuda – CNA Barceloneta
18.30.: VK Jug Dubrovnik – Waspo Hannover
18.45.: Olympiakosz Pireusz – AN Brescia
19.15.: Dynamo Moscow – VK Partizan Beograd

B-csoport

16.30.: Szolnoki Dózsa VSC – Spandau 04 Berlin
18.30.: Steaua Bucuresti – Pro Recco
20.30.: AZC Alphen – CN Sabadell

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez