Új center Egerben!

Ahogyan ígértük, sorra jönnek a nevek. Ezúttal egy kulcspozícióban szereplő játékost jelentünk be.


 

A hét legvégére is maradt egy hírünk, méghozzá egy újabb érkezőről. A ZF-Eger férfi együttesének 2018/2019-es keretét illetően már tíz játékos aláírásáról korábban beszámoltunk, most pedig itt a tizenegyedik személy!

Az eddigi tíz pólós, nevezetesen Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Sztrahinja Rasovics, Angelosz Vlahopulosz, Marko Avramovics, Valics Bence, Biros Barnabás, Csiszár Boldizsár, Kürti Dominik, és Magyar Márton után a következő játékos center poszton bevethető, és a szomszédvárból érkezik.

Most pedig hulljon le a lepel: az FTC-nevelésű Sánta Dánielről van szó. A junior világbajnoki ezüstérmes középcsatár fővárosi éveit követően, négy szezont húzott le Szegeden, ahol Magyar Kupát nyert, benne volt egy bajnoki bronzérmes csapatban, és egy LEN-Kupa negyedik helyezést elérő alakulatban is.

Szegedi távozása után, jelenleg is a Miskolc játékosa, ám most már egészen bizonyosan kizárólag egy esztendős szereplésről beszélhetünk a borsodi megyeszékhelyen, nyártól ugyanis egy megyével odébb bolondítja meg remélhetőleg a bekkek életét. – Hatalmas előrelépés ez a pályafutásomban, egy fontos mérföldkő, hiszen egy olyan együtteshez köteleztem el magam, amelyik folyamatosan jelen van a Bajnokok Ligája végső küzdelmeiben, és honi viszonylatban is mindig éremért játszik – fogalmazta meg nyitó szavait Sánta Dániel.

– Mondanom sem kell, óriási dobást jelenthet a váltás a karrieremben, és mindent meg is fogok tenni, hogy bizonyítsak, illetve, hogy az Eger csapatával jó eredményeket érjek el. Azt gondolom, ezzel az átigazolással új távlatok nyílhatnak meg előttem, bízom benne ugyanis, hogyha egy ilyen kaliberű csapatban jól tudok teljesíteni, fel tudom magamra hívni a figyelmet, akkor a válogatott behívó is elérhetővé válhat számomra. Ehhez persze sokat kell dolgoznom és fejlődnöm, amihez Dabrowski Norbert személye miatt, meg is lesz minden esélyem.

A jövő évi keret tizenegyedik játékosával közelebb kerültünk a végső listához, de még mindig érkeznek nevek a közeljövőben. Visszatérve erre a bejelentésre, természetesen azt is megkérdeztük Sánta Dánieltől, hogyan történt a megkeresés, és mi döntött a váltásnál.

– Először is Dabrowski Norbert keresett meg, aki megkérdezte, hogy mivel Egerben mozgások lesznek a posztomon, miként állnék egy esetleges klubváltáshoz. Mondta, hogy gondolkozzak el ezen a lehetőségen, de én igazából abban a pillanatban eldöntöttem, hogy igent mondok. Le szeretném szögezni, jól érzem magam Miskolcon, nincs is itt semmi problémám, de úgy éreztem, más közegben kell, hogy legyek ahhoz, hogy tovább fejlődhessek. Még egyszer mondom, Eger mindig is olyan klub volt a szememben a magyar és európai vízilabda sportban, amelyik komoly tényező. Őszinte leszek, derült égből villámcsapásként ért a megkeresés, de kapva kaptam az alkalmon, és szinte azonnal igent mondtam. Miután Dabrowski Norberttel megbeszéltük a szakmai dolgokat, utána Bárány Attilával következtek a technikai részletek, és gyakorlatilag néhány nap alatt pontot is tettünk minden kérdés végére. A környezetemben is nagyon sokat örültek, gratuláltak, még most is így van vele, aki meghallja, szóval nagy tervekkel várom az előttem álló időszakot.


 

Edző az új tanítványról

Dabrowski Norbert: – Még onnantól ismerem Sánta Danit, amikor a BVSC ifjúsági csapatának edzője voltam. Ő akkor a Fradiban játszott, ’94-esként a ’91-esek között. Akkoriban a junior válogatottban Bedő Krisztián, Német Toni és ő alkotta a három centert, szóval a legjobbak között tartották számon az utánpótlásban. Véleményem szerint, több van benne, mint amit eddig mutatott, és most ez egy nagy lehetőség lesz számára. Megmondom őszintén, nagyon motivált vagyok vele szemben, hogy meddig jutunk együtt, közösen, de ugyanígy éreztem Danin is, szóval várom a közös munkát.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez