A legvége lett magabiztos

Nagyon sokáig jól tartotta magát a vendég BVSC, amikor azonban kellett, mindig megrázta magát a ZF-Eger férfi együttese.


 

Máris borult a pénteki beharangozónk abból a szempontból, hogy az előzetesen megnevezett tizennégy játékos közül csak tizenhárman tudták vállalni a játékot a szombat késő délutáni ZF-Eger – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló férfi bajnokin.

Szinte az utolsó pillanatban változtatott a hazai szakvezetés, ezek alapján Braniszlav Mitrovics helyett Tóta Gergő kapta meg az egyes sapkát. A sportszer számozása ettől függetlenül nem jelentette azt, hogy az ifjúsági korosztályú kapus is kezdene a kapuban, ezen a meccsen így elsősorban Csiszár Boldizsár bizonyíthatott.

Az első negyedben mégsem a sárga-kék porta elé kellett figyelnünk, hiszen az igazán fontos események az ellenfél térfelén történtek. Három és fél perc alatt legalábbis a Hárai Balázs, Decker Ádám, Sztrahinja Rasovics hármas máris elintézte a 3-0-ás részeredményt, szóval hasonlóan erősen kezdtek a fiúk, mint a Szőnyi úti 13-7-es győzelmük alkalmával.

Talán éppen emiatt is jött váratlanul a második felvonás, amelyben nagyon sok hibával játszott a házigazda. A korábbi 5-1-es legnagyobb differencia hamar felére is csökkent, és Sztrahinja Rasovicsnak csak két perccel a félidő vége előtt sikerült újból eredményes támadást vezetnie.

Ettől függetlenül továbbra is viszonylag szorosan alakult a csata, a vendégek nem adták könnyen magukat és féltávnál sikerült is mínusz kettőig közelíteniük. A folytatásban éppen ezért megint jobban kellett koncentrálniuk a hazaiaknak, mondjuk úgy, ahogyan az első negyedben.

Nos, nagyon nem indult meg az egriek szekere fordulás után sem, viszont legalább a játékrész végére megint háromra nőtt a különbség. Kellett ehhez a mai napon is tarthatatlan Sztrahinja Rasovics, aki előbb harmadik, majd negyedik találatát szerezve juttatta kicsit megnyugtatóbb előnyhöz csapatát.

Az utolsó felvonás úgy kezdődött, hogy a kezdőcsapata tagjai közül addig már csak Hosnyánszky Norbert nem tudott eredményes lenni, de rögtön a megnyert ráúszás után az olimpiai bajnok pólós is feliratkozott a góllövőlistára. Ezzel ismét néggyel húzott el Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata, szóval kezdett kinyílni az a bizonyos olló.

ZF-Eger – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló 14-9, 2018.04.14. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló 14-9, 2018.04.14. (FOTO: Lénárt Márton)

Nem gondolta viszont ezt komolyan a BVSC! Zsinórban szerzett három találattal megint minimálisra olvadt az egri fór, és még mindig hátra volt ekkor több mint öt perc. Amikor viszont igazán szorosabbá vált az összecsapás, mindig meg tudta rázni magát a házigazda, a végjátékig pedig ismételten el tudott húzni ellenfelétől.

Összességében tehát egy érdekes találkozót láthatott a Bitskey-uszoda közönsége, amely során a vártnál talán jobban megszorongatta vendéglátóját a zuglói együttes, de lényeg a győzelem, így eredményesen sikerült a felkészülés a szerdai Herceg Novi, valamint a jövő vasárnapi, Szolnok elleni rangadókra.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 7. forduló
ZF-Eger – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló
14-9 (5-2, 1-2, 3-2, 5-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Marnitz M., Csanádi Zs.
ZF-EGER: Csiszár Boldizsár – Rasovics 5, Decker Á. 1, Lőrincz B. 1, Hosnyánszky 2, Hárai 1, Vlahopulosz 2. Cs.: Angyal, Avramovics, Kovács Gergő 1, Csucskovics, Bedő, Magyar M. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
BVSC: Szakonyi – Létay 1, Török B. 1, Ambrus 1, Czigány K. 1, Sugár P., Pásztor M. 2. Cs.: Csapó M. 1, Várnai, Kovács P., Mészáros Cs. 1, Mátyok 1, Nagy Á. Edző: Szűcs Levente.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 5/1.
Ötméteresből: – ill. 2/2.
Kipontozódott: Török B. a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 5-1, 5-2, 6-3, 6-5, 7-5, 7-6, 10-6, 10-9, 14-9.

 

A felsőház 7. fordulójának további eredményei:

Debrecen – A-Híd OSC-Újbuda 9-10
Szolnoki Dózsa VSC – PannErgy Miskolci VLC 15-12
Racionet Honvéd – FTC PQS Waterpolo 7-17

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez