Utoljára büntetlenül

A BVSC elleni hazai bajnoki sok mindent nem fog beleszámítani a bajnoki középszakasz végeredményébe, ettől függetlenül jól szolgálhatja a meccs a közelgő rangadókra történő felkészülést.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ, 7. FORDULÓ

ZF-EGER (3.) – MKB-EUROLEASING BVSC-ZUGLÓ (6.)

EGER, BITSKEY-USZODA, ÁPRILIS 14., SZOMBAT, 18.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: MARNITZ MIKLÓS, CSANÁDI ZSOLT.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FT.

 

Napra pontosan három hét telt el azóta, hogy a ZF-Eger férfi együttese legutóbb bajnoki mérkőzést játszott, az FTC elleni találkozó óta ugyanis kizárólag Bajnokok Ligája-, illetve válogatott fellépések szerepeltek a versenynaptárban.

A Fradi elleni 10-9-es vereség után sem mondhatni ugyanakkor, hogy kevésbé mozgalmas időszak következett, hiszen az Európa Kupa Nyolcas Döntője, valamint a Világliga gyakorlatilag a fél keretet szerte szét szórta a kontinensen. A felkészülés így aztán finoman fogalmazva sem volt tökéletes az előttünk álló időszak vonatkoztatásában.

Még szerencse, hogy pont most érkezik egy olyan találkozó, amely „annyira nem fontos”. Meglepő lehet iménti mondatunk, és ezt rögvest meg is magyarázzuk. Két körrel az E.ON OB I. felsőházi középszakaszának befejezése előtt ugyanis a mieink úgy állnak a harmadik helyen, hogy sem előzni, sem visszacsúszni nem tudnak már a ebből a pozícióból.

A szombati ellenfél MKB-Euroleasing BVSC-Zugló ellen ráadásul egészen biztosan nem játszanak már a fiúk többet ebben a szezonban, vagyis ennek az eredménynek ténylegesen nem lesz túlzottan sok jelentősége a folytatásban. A jövő vasárnapi, Szolnok elleni rangadónak viszont igen, a szintén hazai csata alkalmával dől el egyrészt ugyanis az, hogy ki ellene kell majd elődöntőzni, illetve az is, 0-6-tal, 1-4-gyel, vagy akár 3-3-mal startol egri szempontból a párharc.

Addig még több mint egy hét, éppen ezért a finomhangoláson lehet a hangsúly most hétvégén a Bitskeyben, erre a célra pedig tökéletesen jó lehetet a zuglóiak vizitálása. Szóval bizonyosan tanulságos meccset láthatnak azok a sárga-kék drukkerek, akik vagy személyesen tekintik meg a találkozót a helyszínen, vagy a Líceum Televízió megszokott élő streamje (amit facebook-oldalunkon kell keresni) révén nézik meg a csörtét.

A péntek esti edzés előtt egyébként már az is eldőlt, mely tizennégy játékos lesz nevezve a mérkőzésre. Dabrowski Norbert vezetőedző elmondása alapján, egyedül a betegséggel bajlódó Biros Barnabás nem szerepelhet, akit ezúttal a fiatal, a napokban felnőtt szerződést kapó Magyar Márton pótolhat.


 

A felsőház 7. fordulójának további párosításai:

2018. Április 14., szombat
16.00.: Szolnoki Dózsa VSC – PannErgy Miskolci VLC
19.00.: Racionet Honvéd – FTC PQS Waterpolo
Debrecen – A-Híd OSC-Újbuda 9-10

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez