Hármas leány-siker Szegeden

Ifistáink három, serdülőink kilenc, míg gyermekeink öt találattal bizonyultak jobbnak Tisza-parti vendéglátójuknál.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Örülök, hogy mind a három utánpótlás csapatunk nyerni tudott Szegeden. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég fáradtan mozogtak a lányok, mert pénteken, szombaton és vasárnap is utaztak sokan közülük. A felnőtt keret tagjaival próbáltuk gyakorolni azokat a védekezési formákat, amelyeket az OB I-es csapat használ. Ebben sajnos voltak hiányosságok, ennek, és a viszonylag gyengébb kapusteljesítménynek is köszönhető a sok kapott gól. A szerzett találatok számával meg vagyok elégedve.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 18. forduló
Szegedi NVE Taylor&Nash – ZF-Eger
13-16 (1-3, 3-4, 4-6, 5-3)
ZF-EGER: Aranyi R. – Molnár D. 1, Kékesi B. 6, Libercz B. 2, Hornyák S. 1, Rocska L. 3, Szilágyi Sz. 2. Cs.: Kiss A., Katona Zs., Horváth L., Dobi D., Bódi F. 1. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 2/2. ill. 5/3.
Ötméteresből: 3/2. ill. 2/2.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Nagyon hosszú hétvégén van túl a serdülő csapat, mert pénteken leutaztunk Szentesre, hogy a felnőtt együttesnek szurkoljunk, szombaton Észak-keleti Ligakupában volt érdekelt a keret nagy része, vasárnap pedig reggel hatkor indultunk el Szegedre. Ennek köszönhetően, eléggé álmosra sikeredett a bemelegítés, fáradtak voltak a lányok, és ez meg is látszott az első két negyedben. Ettől függetlenül az első perctől kezdve mi uraltuk a mérkőzést, magabiztosan játszottunk, szépen védekeztük ki az emberhátrányokat, és nem zavart meg minket, hogy már nem volt sátor a szegedi uszodán. A harmadik negyedtől a Szeged elkezdett zónázni, de nem is ez zavart meg minket, hanem az, hogy a magabiztos előny tudatában elkezdtem keverni a lapokat. Próbáltam tesztelni a játékosokat más-más posztokon, és ez kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra. Innentől kezdve, kicsit nyögvenyelőssé vált az összecsapás, de ezzel együtt is magabiztosan hoztuk a három pontot. Kiss Abigél centerjátékával és négy találatával nagyon meg voltam elégedve, akárcsak Bódi Fruzsinával. Dobi Dorina is ügyesen játszott, Túri Dorottya pedig ötméterest hárított, szóval tényleg rendben volt a mérkőzés.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 18. forduló
Szegedi NVE Taylor&Nash – ZF-Eger
8-17 (0-5, 1-5, 4-3, 3-4)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L. 1, Dobi D. 3, Katona Zs. 1, Kiss A. 4, Kovács M. 2, Bódi F. 4. Cs.: Gell Georgina, Tarczali T., Sajtós V. 1, Horák Zs., Simon E., Pásztor F. 1, Hüse F. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 8/1. ill. 6/2.
Ötméteresből: 4/3. ill. –


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – A gyermek gárdából is volt néhány játékos, aki szintén ott volt a pénteki felnőtt meccsen, plusz ugyebár a szombati két mérkőzésen is, szóval ezeknél a lányoknál is érezhető volt a fáradság. Talán emiatt is kezdtünk pontatlanul, és ezáltal kicsit szorossá is tettük az elejét. Nagyon sok kinemkényszerített hibát vétettünk, sok volt a rossz passz, amikor lőni kellett volna, akkor passzoltunk, és ugyanez fordítva. Aztán ahogy ment előre a meccs, úgy tudtunk egyre inkább meglépni a szegediektől, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Ami a játékosok teljesítményét illeti, több 2005-ös lány is szóhoz jutott, mint Szilák Lili, vagy Juhász Janka, akik ugyan még nem játszottak annyit, mint a többiek, de örülünk neki, hogy őket is be lehet már építeni a csapatba. Binder Blankára és Lövei Zórára ugyanez vonatkozik. Rajtuk kívül elégedett voltam Sajtós Violettával, Horák Zsófival, Pásztor Flórával, Túri Dorottyával és Végert Juliannával is.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajokság, A-csoport, 18. forduló
Szegedi NVE Taylor&Nash – ZF-Eger
4-9 (1-1, 0-1, 2-3, 1-4)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F. 2, Horák Zs. 1, Szilák L., Sajtós V. 2, Végert J., Lövei Z. Cs.: Kővári B. – Pogonyi B. 1, Hüse F., Tarczali T. 3, Juhász J., Jászberényi E., Binder B. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/0. ill. 4/1.
Ötméteresből: 4/2. ill. 1/1.

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez