Megnyert meccs volt…

Három és fél negyeden keresztül nyerésre állt szentesi ellenfelével szemben a ZF-Eger női csapata, de a végén minden összeesett, így az alföldiek kerültek előnybe az ötödik helyről döntő párharcban.


 

Ahogyan beharangoztuk, a szezon utolsó fejezete kezdődött szerda este a ZF-Eger női csapatának életében, az OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharc ugyanis ezen a napon indult el. Az ellenfél Hungerit Szentes ellen két mérkőzést kell behúzni az ötödik pozíció megszerzéséhez, jól is kezdődött az ehhez vezető út.

Brigitta Games center poszton verekedett ki magának remekül egy lehetőséget, és lesipuskás megmozdulásával gyorsan előnyt is szerzett a házigazdának. Nem kellett túlzottan sokat várni a válaszra, a vendégek első emberelőnyükből ejtettek Horváth Anna kapujába.

Az első negyed további részében is hasonló metódus alapján zajlott a játék, az egriek vezetést szereztek, a vendégek egyenlítettek. A nyitó felvonás utolsó percéhez érkezve aztán Somhegyi Noémi szépségdíjas találata miatt lehetett hangos a Bitskey-uszoda, a sárga-kékek csapatkapitánya remek mozdulattal csavart kapuba a felső léc segítségével. Erre pedig már nem is érkezett válasz ebben a periódusban.

Amennyire jól fejeződött be az első játékrész, olyannyira jól kezdődött a következő. Először Miklós Réka emberfóros góljának örülhettünk, majd nem sokkal később Kékesi Borbála akcióból érkező lövésének, amivel már hárommal vezettek a mieink. Jól alakult tehát az összecsapás a meccs első félidejében.

A találkozót persze még nem lehetett ennél a pontnál lezárni, pláne, hogy fordulás után a szentesiek szerezték az első gólt. Ezek után ráadásul hiába is írhattuk oda Miklós Réka neve mellé a mesterhármas kifejezést, zsinórban két alföldi találat következett, és máris minden nagyon szorossá vált (7-6).

Így indult az utolsó negyed, vagyis továbbra is teljesen nyílt maradt a párharc első felvonásának sorsa. Lélektani szempontból ezért is jelentett nagyon sokat Miklós Réka negyedik gólja, ezzel ugyanis ismét sikerült egy kis lélegzetvételnyi előnyhöz jutniuk Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványainak.

Hát még, amikor Ráski Lilla tüzelt a rövid alsóba! Ismét háromgólosra duzzadt ezzel a hazaiak előnye, de még mindig nem lehetett megnyugodni. Pláne, amikor Hevesi Anita előbb a harmadik, majd a negyedik alkalommal járt túl az egri védelem eszén, utóbbival ráadásul 9-9-nél tartottunk, és már csak két perc maradt.

A válság tovább mélyült, amikor Petőváry Luca távolról bombázott a hálóba, ennek köszönhetően ugyanis első alkalommal vezetett a Szentes (9-10). Hamar bajba kerültek a sárga-kékek, de muszáj volt kimászni a slamasztikából, amire Biros Péter időkérése remek alkalmat jelentett.

Az emberelőnyös támadásból Hornyák Stellára jött ki a lövés, akinek a próbálkozását védte a vendégek hálóőre. Kár, hogy ezt csak az a két személy nem látta, akik sarokdobást ítélhettek volna, így aztán hiába maradt tizennégy másodperc még a meccsből, az eredmény már nem változott, a szenteseik várhatják előnyből a pénteki folytatást.

ZF-Eger – Hungerit Szentes 9-10, 2018.04.04. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Hungerit Szentes 9-10, 2018.04.04. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az 5. helyért, 1. mérkőzés
ZF-Eger – Hungerit Szentes
9-10 (3-2, 3-1, 1-3, 2-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 200 néző.
V.: Fodor R., Bene P.
ZF-EGER: Horváth A. – Kékesi 1, Szilágyi Sz., Tóth Cs., Ráski 2, Games 1, Miklós R. 4. Cs.: Somhegyi 1, Kocsis Sz., Katona Zs., Hornyák S. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
SZENTES: Lekrinszki – Mirshina 4, Palarodias, Kudella, Hevesi 4, Szabó K., Niu. Cs.: Brávik 1, Petőváry 1, Dömsödi. Edző: Vidumanksy László.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 8/3.
Ötméteresből: – ill. 2/2.
Kipontozódott: Kékesi a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-2, 5-2, 6-3, 7-4, 7-6, 9-6, 9-10.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, a Szentes javára.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez