Nem bírtuk a sok hátrányt…

Hiába vezetett az utolsó negyedben két góllal is a ZF-Eger férfi csapata, a majd dupla annyi emberelőnyt kapó FTC egy találattal mégis megnyerte a fővárosi rangadót.


 

Ahogyan előzetesünkben is fogalmaztunk, kulcsfontosságú mérkőzéshez érkezett a ZF-Eger férfi csapata, szombat este ugyanis ahhoz az FTC PQS Waterpolohoz kellett látogatni a bajnokság középszakaszában, amelyik együttes nem is olyan régen 11-10-re győzni tudott a Bitskey-uszodában.

Most is jobban kezdtek a zöld-fehérek, az első támadás végén ugyanis Vámos Márton találta meg az utat a kapuba egy öt méteren túli szabaddobás után. Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszra, rögtön jött az első egri emberelőny, amit Angelosz Vlahopulosz váltott gólra.

Ezt követően egy kicsit elhalkultak a felek, és legközelebb pont akkor jegyezhettünk találatot, amikor kereken két perc maradt hátra a negyedből. Mivel ez a második vendég létszámfölényes szituációnál történt, Sztrahinja Rasovics jóvoltából először vezettek a mieink (1-2). Egy támadással rá aztán Lőrincz Bálint is megvillant, naná, hogy talpon volt az egész vendég szektor.

Szinte tökéletesen kezdett a közel telt házas Komjádi-uszodában szereplő sárga-kék egylet, éppen ezért nagy kár azért az utolsó másodperces gólért, amit Jansik Szilárd szerzett közelről, minimálisra csökkentve ezzel a két csapat közti különbséget. Nyolc perc után így is kiegyenesedhettünk, mert egy harcos, pontos egri gárdát láthattunk a medencében.

Ellentétesen az első felvonással, a másodikban nem a házigazda örülhetett a játékrész nyitó találatának. Történt, hogy néhány másodperccel a támadóidő lejárta előtt mindenki Angelosz Vlahopulosztól várt lövést, csakhogy jött még egy utolsó passz, a beúszó Biros Barnabás pedig nem hibázott (2-4).

Újabb nagy levegő, egy kis nyugalom, de sajnos nem sokáig. Előbb Varga Dániel lőtt pontosan emberelőnyből, majd egy hasonló szituáció végén Nikola Jaksics is. Kezdődhetett minden elölről. A jó kezdés után egy kicsit tehát megtorpant a félidőig a vendég alakulat, de ezzel együtt is elképesztően szorosan alakult a találkozó.

Fordulás után ugyanúgy a Ferencváros szerezte az első találatot, mint a találkozó legelején, és ugyanúgy Vámos Márton, ezzel hosszú idő után vezettek megint a hazaiak. Sőt mi több, amikor Manhercz Krisztián maradt legközelebb üresen, ő is megtalálta az utat a kapuba, és így már a Fradi ment kettővel.

Lélektanilag nagyon fontos időszakban érkezett Dabrowski Norbert időkérése, mert előbb Sztrahinja Rasovics használt ki pontosan egy tökéletesen megjátszott fórt, majd nem sokkal később Hosnyánszky Norbert célzott jól távolról (6-6).

Ahhoz, hogy valamelyik csapat ismét produkáljon egy 3-0-ás szakaszt, ismételten „Hosi” kellett, aki azt követően lőtt megint laposan a hálóba, hogy kettős emberhátrányt védekezett ki az egri hátsó alakzat. Ezzel a góllal viszont már megint itt volt az előny, és a záró felvonásig nem is változott az eredmény.

Amiért viszont még az előző negyed végén jött egy újabb vendég kiállítás (ekkor 6:12-es arányt mutatott a személyi hibák száma), Vámos Márton tudott egyenlíteni rögtön a játékrész elején. Mégsem rogytak meg a vendégek, egy labda nélküli ítélet után Kovács Gergő is feliratkozott a góllövőlistára.

FTC PQS Waterpolo – ZF-Eger 10-9, 2018.03.24. (FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

FTC PQS Waterpolo – ZF-Eger 10-9, 2018.03.24. (FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Hogyha pedig hazai oldalon Vámos Márton neve már háromszor is rajta volt, Hosnyánszky Norbert sem tétlenkedhetett. Az erősen „lefordulásszagú” akció végén az egriek olimpiai bajnoka újból plusz kettes differenciát alakított ki, persze, hogy érkezett Varga Zsolt időkérése.

Sok volt még hátra, és Manhercz Krisztián góljával megint elképesztően szorossá vált az állás. Hát még, amikor egy újabb emberelőnyből Slobodan Nikics is eredményes volt. Kicsivel több, mint két perc maradt, és továbbra sem lehetett tudni, mi lesz a vége. Amikor viszont Nikola Jaksics közelről húzott a hálóba, nehéz helyzetbe kerültek az egriek.

Nem is sikerült visszajönni sokadjára, az FTC így egy góllal, de megint legyőzte a ZF-Egert. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a két csapat egymás ellen elődöntőzik, úgy 6-0-ás előnyről kezdhetnek a zöld-fehérek.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I. férfiak, középszakasz, felsőház, 6. forduló
FTC PQS Waterpolo – ZF-Eger
10-9 (2-3, 2-1, 2-3, 4-2)
Budapest, Komjádi-uszoda, 1200 néző.
V.: Molnár P., Székely B.
FTC: Vogel S. – Sedlmayer, Jaksics 2, S. Mitrovics, Vámos 3, Szirányi, Varga Dénes. Cs.: Manhercz K. 2, Nikics 1, Varga Dániel 1, Jansik Sz. 1, Pohl Z. Edző: Varga Zsolt.
ZF-EGER: B. Mitrovics – Rasovics 2, Decker Á., Kovács Gergő 1, Vlahopulosz 1, Hárai, Hosnyánszky 3. Cs.: Angyal, Avramovics, Lőrincz B. 1, Csucskovics, Bedő, Biros B. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 11/3. ill. 9/4.
Kettős emberelőnyből: 2/1. ill. –
Kipontozódott: Pohl Z. a 27., Csucskovics a 28., Varga Dániel a 31., Jansik Sz. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-3, 2-4, 6-4, 6-7, 7-7, 7-9, 8-9, 10-9.

 

A felsőház 6. fordulójának további eredményei:

MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – Racionet Honvéd 10-7
PannErgy Miskolci VLC – Debreceni VSE 15-10
A-Híd OSC-Újbuda – Szolnoki Dózsa VSC

 

(FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez