Így látták a Fradi-meccs főszereplői

Varga Zsolt, Dabrowski Norbert, Manhercz Krisztián, és Decker Ádám értékelte a szezon egyik legfordulatosabb bajnokiját.


 

Varga Zsolt, az FTC trénere: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem voltunk benne a meccsben. A második periódusban elkezdtünk jól játszani, majd megint visszaesett a játékunk színvonala, nagyon sokat hibáztunk. Amit kiemelnék, hogy a végén is szívvel-lélekkel és erős koncentrációval mentünk előre, ez volt a meccsnek az a része, ahol tényleg nagyon jól játszottunk. Összességében azt gondolom, hogy mindkét meccsen, mellyel az Eger ellen játszottunk, végig tüzes, harcos játékot láthattunk, talán a külső szemlélőknek is jó mérkőzések lehettek. Szeretnék gratulálni az Egernek is, mert azt gondolom, hogy ők is nagyon jól játszottak ma, annak ellenére, hogy mi nyertünk. Abban is biztos vagyok, hogy bármikor is játszunk az Egerrel, mindig egy jó csapat lesz az ellenfelünk, egy BL-csapat, amellyel szemben mindig száz százalékosan kell teljesítenünk.

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Először is gratulálok a Ferencvárosnak, megérdemelték a győzelmet. Azért nem érdemeltük mi meg, mert kétgólos vezetésnél elhittük, hogy a kezünkben van a meccs, a Fradi pedig nem hitte el, ment előre végig.

Manhercz Krisztián, a Ferencváros pólósa: – Szeretnék gratulálni az Egernek és a saját csapatomnak is! Nagyon hullámzó mérkőzés volt, ezt bátran mondhatom. Először 3-1-re vezetett az Eger, aztán 6-4-re mi vettük át a vezetést, ahol belenyugodtunk abba, hogy kétgólos hátrányból kétgólos előnyt szereztünk. Ebből kifolyólag kicsit megpuhultunk, és két olyan gólt kaptunk, amit előre megbeszéltünk, hogy nem kaphatunk. Ugyanaz volt a forgatókönyve mindkét meccsnek is abból a szempontból, hogy a harmadik negyed végén még hátrányban voltunk, és talán ez a csapat erejét is mutatja, hogy fel tudtunk állni egy BL-csapat ellen.

Decker Ádám, az egriek játékosa: – Én is úgy éreztem, hogy a Fradi nem olyan hőfokkal kezdte el ezt a mérkőzést, mint ahogyan azt Egerben tette, és ezt ki is tudtuk használni. Végig nagyon komolyan készültünk erre a meccsre. Hullámzó volt, ők fordítottak, aztán mi fordítottunk. Hogy egy eklatáns példát hozzak, mi is történt a végén, soha az életben nem játszottunk olyan fórt, hogy a rosszkéz-szélső feladja az előtte lévő kapufához. Amint eltértünk attól az úttól, amit Norbi kijelölt, úgy érzem ott csúszott szét a mérkőzés. Fontos szituációkban, amíg tudatosan azt csináltuk, amit taktikailag elvárt tőlünk, fej-fej mellett haladt a mérkőzés és utána kicsúszott a kezünkből. Igazából mondhatom azt, hogy a Ferencvárosnál több rutinos játékos szerepel, akik döntő szituációkban is jó döntéseket választanak. Gondolok itt például Vámos Marci utolsó passzára, amit a kapufától behúztak. Szerintem ezt a mérkőzést meg tudtuk volna nyerni, ha fegyelmezettebbek vagyunk, és emiatt vagyok csalódott.

FTC PQS Waterpolo – ZF-Eger 10-9, 2018.03.24. (FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

FTC PQS Waterpolo – ZF-Eger 10-9, 2018.03.24. (FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Farczádi Balázs
(FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez