Visszatért a remek védekezés!

Nagy csatában, a végére hagyta a döntést a ZF-Eger férfi csapat, amely négy találattal győzte le a német Spandau gárdáját.


 

Mindenképpen kulcsmérkőzéshez érkezett a ZF-Eger férfi együttese, már ami a Bajnokok Ligája csoportkörét illeti, hiszen egy olyan ellenféllel szemben kellett vízbe ugrani, amely ellen az előző esztendő végén fájó vereséget könyvelhetett el.

A Spandau 04 Berlin ráadásul mindössze egyetlen ponttal maradt le a mieink mögött a B-csoport harmadik helyén, vagyis akár négy egységre is növelhette volna előnyét a házigazda. A szolnoki mínusz kilenc után öt nappal azonban mindenképp kérdés volt, melyik arcukat mutatják szerda este a sárga-kékek, a berliniek pedig idén már többször is bizonyították, nagyon veszélyes ellenfelet alkotnak.

Jól kezdődött a mérkőzés, rögtön egy Hárai Balázs által jegyzett akciógóllal, ami rögtön meg is adta az alapot a találkozónak. A folytatásban mégis inkább kapufákból láttunk többet, mint gólból, illetve az is visszatérő szituáció volt, hogy az egri vezetést eredményező találatra kétszer is Nikola Dedovics válaszolt.

Majdnem a negyed közepéig kellett várni a második felvonás első említésre méltó eseményére, igaz, sok örömünk nem volt benne. A vendégek negyedik emberelőnyét Stefan Pjesivac húzta pazar módon a kapuba, így pedig először vezetett a Spandau. Ezzel szemben a mieink négyből egy létszámfölényes szituációjukból sem tudtak pontosak lenni.

Kezdett bajba kerülni a hazai csapat, amikor Nikola Dedovics már a harmadik találatát jegyezte, hiszen ezzel mínusz kettes különbség alakult ki. Még szerencse, hogy Hosnyánszky Norbert csavarra szánta rá magát, ami kicsit szerencsésen ugyan, de a kapufa érintésével befelé pattant.

Szinte másodpercre pontosan ugyanabban a periódusban láthattuk a harmadik játékrész első gólját, mint egy negyeddel korábban. A különbség mégis nagy volt, ezúttal ugyanis nem német játékos, hanem egri iratkozott fel az eredményesek listájára. Marko Avramovics megmozdulásával aztán kezdődött minden elölről.

Egyértelműen felcsillant a győzelmi esély, ugyanakkor az emberelőnyös helyzetek miatt továbbra is elégedetlenek lehettünk. A felvonás végéhez közeledve hatodik fórjából sem tudott betalálni Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, és bizony mindez meg is látszott az eredményen.

A már-már nyomasztó rossz sorozatot Uros Csucskovics törte meg egy remek húzással, ami azt jelentette, hogy 2-1 után ismét a házigazda vezetett (5-4). Maradt is ez az állás az utolsó ráúszásig, tehát továbbra sem dőlt el semmi, pokoli izgalmak vártak még a közönségre.

Hogyha nem is hatott teljes nyugtató hatással a sárga-kékek montenegrói válogatottjának második találata, de mégis sokkal jobban nézett ki az eredményjelző 6-4-nél, a záró etap első gólját ugyanis megint a mieink szerezték. Közel kerültek ezzel a győzelemhez az egriek, de még azért ki kellett bekkelni a hátralévő játékidőt.

ZF-Eger – Spandau 04 Berlin 8-4, 2018.03.14. (FOTO: Fehér Anna)

ZF-Eger – Spandau 04 Berlin 8-4, 2018.03.14. (FOTO: Fehér Anna)

A másodpercek azonban egyre csak fogytak, és az esélyek egyre jobbak voltak. Két minutum maradt, és amíg a vendégek fontos emberelőnyt hagytak ki, addig Dabrowski Norbert abban a tudatban hívhatta magához utoljára a tanítványokat, hogyha a létszámfölényes lehetőség végén góllal zárnak, akkor lezárhatják a meccset.

Nos, Kovács Gergő, ahogyan szokták mondani, megcselekedte, amit megkövetelt a haza. Sztrahinja Rasovics megúszása pedig már csak hab volt a tortán, összességében 8-4-re nyert a ZF-Eger, amely társaság ezzel közel került a genovai Final Eighthez.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 10. forduló
ZF-Eger – Spandau 04 Berlin (német)
8-4 (2-2, 1-2, 2-0, 3-0)
Eger, Bitskey-uszoda, 1000 néző.
V.: Buch (spanyol), Peris (horvát).
LEN-Delegátus: Racine (svájci).
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 1, Csucskovics 2, Avramovics 1, Vlahopulosz, Hárai 1, Hosnyánszky 1. Cs.: Angyal 1, Lőrincz B., Decker Á., Kovács Gergő 1, Bedő. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SPANDAU: Baksa – Restovics, Gielen, Stamm, Dedovics 3, Pjesivac 1, Negrean. Cs.: Saudadier, Korbel, Jüngling, Reibel, Küppers. Edző: Petar Kovacevics.
Gól – emberelőnyből: 9/3. ill. 8/2.
Kipontozódott: Gielen a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-4, 8-4.

 

A 10. forduló további eredményei:

A-csoport:
Olympiakosz Pireusz – A-Híd OSC-Újbuda 10-7
VK Partizan Beograd – Waspo Hannover 11-15
VK Jug Dubrovnik – AN Brescia 10-7
Dinamo Moscow – CNA Barceloneta 5-9

B-csoport:
Steaua Bucuresti – CN Sabadell 10-9
Szolnoki Dózsa VSC – AZC Alphen 17-4
Pro Recco – Jadran Herceg Novi10-5

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez