Vissza kell vágni a Spandaunak

Újabb fontos BL-forduló következik, szerda este a berliniek elleni reváns mellett ugyanis hatalmasat léphet a továbbjutás felé a ZF-Eger férfi csapata.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 10. FORDULÓ

ZF-EGER – SPANDAU 04 BERLIN (NÉMET)

EGER, BITSKEY-USZODA, MÁRCIUS 14., SZERDA, 18.30. (TV: M4 SPORT)

V.: BUCH (SPANYOL), PERIS (HORVÁT).

LEN-DELEGÁTUS: RACINE (SVÁJCI)

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

A vereség soha nem jön jókor, pláne nem a komoly arányú, de most tényleg ebben a helyzetben van a ZF-Eger férfi együttese. A szolnoki kilencgólos fiaskó ráadásul tényleg csúnya verésnek bizonyult a csapat életében, amire azért ezen a szinten elég kevésszer fordul elő.

Az élet azonban most is száguld tovább, ezen a héten ugyanis újabb két fontos összecsapás következik. Elsőként szerda este a Bajnokok Ligája következő fordulójában, amikoris egy olyan rivális látogat a Bitskey-uszodába, amellyel szemben bőven lehet restanciája a sárga-kék gárdának.

A Spandau 04 Berlin egyértelműen az idei BL-sorozat meglepetéscsapatának számít. Kijelentésünk egyáltalán nem földről elrugaszkodott dolog, elég, ha csak a németek eddigi eredményeit vesszük alapul. Győzelem a címvédő Szolnok ellen, és szintén három pont a mieink kárára. Még az olasz sztárcsapat Pro Recco is csak óriási csata árán tudott nyerni a germán fővárosban, szóval hazai környezetben valóban veszélyes riválisról beszélünk.

Hazai környezetben, egyelőre ugyanis csak ennyi derült ki. A fenti három ellenféllel szemben egyaránt saját otthonában ugorhatott medencébe a német rekordbajnok, és az majd csak a visszavágók során derül ki, idegenben is hasonlóan eredményes tud-e lenni a Spandau.

Visszatérve a mieinkre, ismét egy olyan forduló következik, amelyben hatalmasat léphet a továbbjutás felé a társaság. A B-csoport első öt helyén jelenleg úgy állnak a csapatok, hogy az első Pro Recco huszonnégy pontot gyűjtött, a második ZF-Eger tizenkilencet, a harmadik és negyedik Szolnok, Spandau kettős egyaránt tizennyolc-tizennyolcat, míg az ötödik Herceg Novi tizenhármat.

Mivel ezen gárdák közül csak az első négy verekedheti be magát genovai Final Eightbe, könnyen ki lehet számolni, hogy a tízedik játéknap előtt hat egység előnnyel rendelkeznek az egriek a már nem továbbjutó montenegróiakhoz képest. Szerda este pedig a mi meccsünkön kívül Pro Recco – Herceg Novi összecsapást is rendeznek.

Szóval amellett, hogy a csoport második helyéért folytatott csatában újabb fontos lépést tehetnek Braniszlav Mitrovicsék, jó esetben már kilenc pontra növelhetnék előnyüket a nyolcas döntőbe jutást illetően, szóval fél lábbal már Olaszországban érezhetnék magukat. Ehhez azonban feltétlenül vissza kell vágni a berlinieknek, nem utolsósorban pedig kijönni abból a szörnyen mély gödörből, amibe a Tiszaligetben kerültek bele a fiúk…


 

A 10. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Március 14., szerda
17.30.: Olympiakosz Pireusz – A-Híd OSC-Újbuda
18.30.: VK Partizan Beograd – Waspo Hannover
18.30.: Vk Jug Dubrovnik – AN Brescia
19.15.: Dynamo Moscow – CNA Barceloneta

B-csoport:
18.30.: Steaua Bucuresti – CN Sabadell
18.30.: Szolnoki Dózsa VSC – AZC Alphen
20.30.: Pro Recco – Jadran Herceg Novi

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez