Formálódnak leány csapataink

A jóval esélyesebb BVSC otthonában elszenvedett három kisarányú vereség ellenére jól játszottak Országos Utánpótlás Bajnokságban szereplő együtteseink, ami az OSC ellen már kamatozott is.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – A BVSC ellen egy éremesélyes csapattal játszottunk, és sajnos kicsit kishitűen kezdtünk. A 0-3-as kezdés rányomta a bélyegét a meccsre, de az első néhány perc kivételével felvettük a versenyt a válogatottakkal teletűzdelt hazaiakkal. A csapat jól játszott, de most Dobi Dorinát és Kiss Abigélt emelném ki, mert egyre jobban illeszkednek az ifjúsági együttesbe. A találkozó tanulsága, hogy végig koncentrálni kell az első perctől az utolsóig.

Az OSC-mérkőzésen már hagyományosan gyengén kezdtünk, 3-2-re vezetett ellenfelünk, aztán az első negyed után rendeztük a sorokat és magabiztosan tartottuk itthon a három pontot. A tizennyolc lőtt gól ellenére a támadójátékunkban még tovább kell javulni, mert így is sok helyzetet hagytunk ki.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 14. forduló
BVSC-Zugló – ZF-Eger
11-8 (3-1, 3-2, 2-3, 3-2)
ZF-EGER: Aranyi R. – Kékesi B. 2, Molnár D., Libercz B., Hornyák S. 2, Rocska L., Szilágyi Sz. 3. Cs.: Kiss A., Katona Zs. 1, Dobi D., Bódi F. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/3. ill. 9/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.

A 15. forduló mérkőzésén:
ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda
18-4 (2-3, 4-1, 6-0, 6-0)
ZF-EGER: Aranyi R. – Kékesi B. 4, Molnár D. 1, Libercz B. 1, Hornyák S. 4, Rocska L. 2, Szilágyi Sz. 2. Cs.: Podlovics A. – Kiss A. 1, Katona Zs. 2, Dobi D., Bódi F. 1. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/3. ill. 3/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/1.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Ahhoz képest, hogy ősszel elég nagyarányú vereséget szenvedtük a BVSC ellen, nagyon szépen látszott ezen a találkozón a fejlődésünk. Sikerült felpaprikázni a lányokat az idegenbeli fellépés előtt, és bíztunk benne, hogy ellenfelünk fejben könnyebbnek gondolja majd ezt az összecsapást. Szerencsére ez történt, és így közel is tudtunk lenni egy nagyon komoly eredményhez. Persze, ez önmagában még édes kevés lett volna, a lányok is kellettek a szoros meccshez. Nagyot tetszett, hogy bár nem kezdtünk jól, de hamar sikerült felzárkóznunk. Nem is nagyon tudott meglépni riválisunk a találkozón, és tényleg levegőben lógott egy bravúr. Az egész csapatomat dicséret illeti.

Már a BVSC ellen is jól működött a védekezésünk, különösen az emberhátrányos helyzeteknél, de az OSC-vel szemben sikerült tovább javulnunk. Megmondom őszintén, nagyon fentünk a fogunkat a visszavágóra, mert ősszel 15-10-es vereséget szenvedtünk a fővárosban. A győzelmünk ellenére nem játszottunk jól, ez is mutatja, hogy tényleg sok minden változott az előző félévhez képest. Ami viszont tetszett, hogy végig nálunk volt a kezdeményezés. Most valamelyest fordult a helyzet, mert nem mi kényszerültünk az üldöző szerepkörbe, ezt tanulniuk kell a lányoknak, hogy amint lehetőség nyílik rá, el kell dönteni a meccset. Az emberelőnyök értékesítésében is van még hová fejlődnünk, de összességében így is elégedett lehetek. Nagyon örültem Tarczali Tamara góljának, mint ahogyan Bódi Fruzsina mesterhármasának is, illetve annak a Túri Dorottyának a kapusteljesítmények, aki már a BVSC otthonában is remekül muzsikált. Összegezve, tényleg jó úton járunk, és büszke vagyok a lányokra.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 14. forduló
BVSC-Zugló – ZF-Eger
12-9 (3-2, 4-4, 4-2, 1-1)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L., Dobi D. 2, Katona Zs. 1, Kiss A. 1, Kovács M. 2, Bódi F. 3. Cs.: Pásztor F., Tarczali T., Sajtós V., Horák Zs., Simon E. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 9/1. ill. 11/3.
Ötméteresből: 2/1. ill. 2/2.

A 15. forduló mérkőzésén:
ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda
7-6 (3-1, 1-3, 1-0, 2-2)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L., Dobi D., Katona Zs. 2, Kiss A., Kovács M. 1, Bódi F. 3. Cs.: Pásztor F., Tarczali T. 1, Horák Zs., Simon E. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 4/0.
Ötméteresből: 1/1. ill. –


 

Nagy István, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – Úgy tűnik, elindultunk egy jó úton. Végre látszik ez a lányok úszástudásában, a lövésekben, de tényleg minden téren érezni lehet a fejlődést. Érett már nagyon egyébként egy ilyen periódus, és ugyan a BVSC ellen ötméteresekkel kikaptunk, mégis remekül helytálltunk. Végre kezdenek magukban bízni a gyerekek, a hozzáállásukban is nagy a különbség. A BVSC-meccsen mindenképp kiemelném a kapus Túri Dorottyát, az OSC-vel szembeni sikerünk alkalmával pedig Tarczali Tamara, Pásztor Flóra és Horák Zsófi nyújtott kiemelkedőt.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 14. forduló
BVSC-Zugló – ZF-Eger
10-9 (3-1, 2-2, 0-2, 2-2) b.u.: 3-2
ZF-EGER: Túri D. – Lövei Z. 1, Pásztor F. 2, Tarczali T. 2, Horák Zs. 1, Sajtós V. 1, Binder B. Cs.: Szilák L., Végert J. 1, Szigeti D., Jászberényi E. 1, Füzesi A. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 6/2. ill. 9/2.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.

A 15. forduló mérkőzésén:
ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda5-4 (2-2, 0-1, 2-1, 1-0)
ZF-EGER: Túri D. – Hüse F., Pásztor F. 1, Tarczali T. 2, Horák Zs. 1, Végert J. 1, Sajtós V. Cs.: Pogonyi B., Szilák L., Jászberényi E., Binder B. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 7/3. ill. 8/1.
Ötméteresből: – ill. 1/0.

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez