Helycserés támadásra készülve

Győzelem esetén a bajnokságban is megelőzheti szolnoki ellenfelét a ZF-Eger férfi együttese, más eshetőségről pedig ne is beszéljünk…


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ, 4. FORDULÓ

SZOLNOKI DÓZSA VSC (1.) – ZF-EGER (3.)

SZOLNOK, VÍZILABDA ARÉNA, MÁRCIUS 10., SZOMBAT, 16.00.

V.: RUBOS KÁROLY, DODOG SZABOLCS.

 

A szezon negyedik egymás elleni összecsapását jelenti a Tippmix Szuperkupa és a Bajnokok Ligája után az E.ON férfi OB I-ben is megismétlődő Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger párharc, amelynek idén másodjára a sorozat címvédője adhat otthont.

A mindkét fél számára komoly meccsdömping közepette érkező rangadó igenis nagy jelentőséggel bír, elvégre is a középszakasz ezzel a játéknappal ér a feléhez, az egymás elleni mérkőzéseknek pedig különösen fontos a végkimenetele. A szolnokiak az első helyről, a mieink a harmadikról várhatják a folytatást, és, hogy milyen szoros a pontvadászat élmezőnye, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy esetleges vendég sikerrel rögtön helyet cserélne a két alakulat.

Hasonló egyébként a két szombati riválisban, hogy az OB I-ben mindezidáig csak az FTC tudta legyőzni, ám mivel az egriek mérlegét még egy miskolci döntetlen is „csúfítja”, ennek köszönhető a kétpontos különbség. Ennek a hátránynak az eltűntetésére készülnek tehát a sárga-kékek.

Minderre kiváló példát jelenthet a Bajnokok Ligája csoportkörében lejátszott két összecsapás is. Emlékezhetünk, a Tiszaligetben 11-10-es vendég diadalnak örülhettünk, majd a visszavágón 6-3-as siker miatt tombolhatott a Bitskey-uszoda népe. Azóta nem találkozott egymással Cseh Sándor, valamint Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legénysége.

– Azóta egyértelműen jobb formát mutat a Szolnok – jelentette ki az egriek vezetőedzője. – Tavaly általában az volt a forgatókönyv a Szolnok ellen, hogy mindig ők nyertek, ráadásul sajnos elég simán. Idén annyiban változott a helyzet, hogy közelebb kerültünk hozzájuk. Már a Szuperkupán éreztem, hogy nincsenek messze, a Bajnokok Ligájában pedig sikerült is mindezt a mi javunkra fordítani. Az is látszik, hogyha jó ritmusban játszanak és a kulcsjátékosaik magas szinten teljesítenek, akkor bárkit képesek megverni idén is. De, hogy kicsit még magunkról is beszéljek, azért tartanám nagyon fontosnak a három pont megszerzését, mert előzetesen úgy terveztem, hogy azon csapatok ellen, akikkel szemben elődöntőt játszhatunk, próbáljunk meg minimálisan ötven-ötven százalékban állni. Szóval, hogyha sikerülne ez a szolnoki diadal, akkor velük szemben már ilyen szempontból meg is lennénk. Nyilván utána jön majd megint egy Ferencváros elleni meccs, ahol mindenképpen nyernünk kell, a legjobb viszont értelem szerint az lenne, ha az OSC-vel kerülnénk össze az elődöntőben, mert akkor mi indulhatnánk 6-0-ról. Ilyen szempontból fontos tehát a pontok száma, és most van két labdánk, hogy minimum ötven százalékosan álljunk a Szolnok ellen.


 

A felsőház 4. fordulójának további párosításai:

2018. Március 10., szombat
19.00.: Racionet Honvéd – Debreceni VSE
20.30.: FTC PQS Waterpolo – A-Híd OSC-Újbuda

Március 11., vasárnap
20.00.: PannErgy Miskolci VLC – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez