Dr. Kemény Dénes Egerben

Délelőttől kezdve, egészen az esti órákig az Egri Vízilabda Klub vendége volt a Magyar Vízilabda Szövetség első embere.


 

Épülő uszoda, utánpótlás játékosok tömege, polgármesteri látogatás, és felnőtt edzések. Nagyon tömören összefoglalva ilyen sok minden fért bele a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökének, dr. Kemény Dénesnek egri látogatásába, amit a hétfői napon ejtett meg a honi vízilabdasport egyik tradicionális fellegvárában.

Kicsivel déli tizenkettő előtt jártunk időben, amikor ismerős személy parkolt le a Frank Tivadar utcában. Szintén ismerős emberek alkották a „fogadó bizottságot”, nevezetesen az Egri Vízilabda Klub ügyvezető-elnöke, Bárány Attila, a ZF-Eger férfi csapatának vezetőedzője, Dabrowski Norbert, valamint a női együttes mestere, Biros Péter.

Tekintve, hogy majdnem delet ütött a harang, közös ebéddel kezdődött a szövetségi-kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyerő szakember hétfői programja, majd a finom ízeket követően, természetesen jöhetett a szakma. Elsőként a folyamatosan épülő Bárány-uszoda építkezésébe tekinthettek be a látogatók, amelyről közösen fogalmazhatták meg gondolataikat, a nyári időszakra megtörténhet a régóta várt átadás.

A nyitott uszoda ugyan még nem üzemel, de az Egri Termálfürdő jelenleg sátortetővel ellátott medencéjében minden délután nagy az élet. A kezdődő utánpótlás edzések meglátogatásával több infrastrukturális fejlesztés is szóba került, amellyel a jövőben még komfortosabbá válhat a létesítmény a benne dolgozó gyermekek, utánpótlás edzők számára.

Még mielőtt a város harmadik nagy vizes blokkjába értünk volna, a Városháza következett, ahol Eger Megyei Jogú Város polgármestere, Habis László nagy szeretettel fogadta a magyar vízilabdasport legendás edzőjét. A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során többször is elhangzott, hogy az egri vízilabda továbbra is komoly fellegvára a sportágnak, mindenki büszke lehet a régmúlt, a jelenkor, illetve remélhetőleg a jövő sikereire.

A városházi tanácskozás egyik sarkalatos témáját jelentette a Bárány-uszoda TAO-támogatásból megvalósuló felépülése, melyben a Magyar Vízilabda Szövetség, illetve a város is segítő kezet nyújtott egymásnak és az egri klubnak. Jogszabályi kérdés jelen pillanatban, hogy tanuszoda felújítására, építésére milyen lehetőségek kínálkoznak, amelynek szükségszerűségéről szintén nagy egyetértésben beszélgettek a jelenlévők.

A Bitskey Aladár Uszodában aztán már komoly gyerekzsibajra érkezhetett meg dr. Kemény Dénes. Nem csoda, hiszen hétköznap délutánonként a legkisebb egri pólósok veszik birtokba a még mindig csak tizennyolc esztendős, de már eddig is sokat látott létesítmény versenymedencéjét.

A jövő mindenképp ebben rejlik, summázhatták a vízparton, és az MVLSZ első emberének nagy megelégedését láthattuk visszaköszönni sok momentum kapcsán. A fiatal pólósok trénereinek munkáját olyan világsztár felnőtt játékosok segítették, mint az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert, Braniszlav Mirovics, vagy a világbajnok Decker Ádám.

A parton közben egy három ötkarikás aranyérmes legenda, a női csapat mestere, Biros Péter is vízbe vezényelte tanítványait, a korábban szintén szövetségi-kapitány Szilágyi Péter segítségével. Erős névsor gyűlt össze a parton hétfő délután, és a gyerekek élvezték is a mai foglalkozás minden percét. Volt, aki haza sem akart menni.

A nap, és az est ugyanúgy zárult, mint minden dolgos hétköznapé, a női és férfi együttes tréningjével. Az utánpótlás képzés piramisának csúcsát mindig a felnőtt csapatok jelentik, és dr. Kemény Dénes személyesen is elismerően nyugtázhatta, Egerben továbbra is életképes a modell, a magyar pólós számíthat az itt zajló minőségi munkára, vagyis rendben mennek a dolgok.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez