Veretlen alapszakasz!

Jobban bírta az idegek csatáját a ZF-Eger férfi együttese, így az őszi egymás elleni találkozót követően, hazai környezetben is legyőzte az OSC gárdáját.


 

Utolsó alapszakasz-mérkőzésén az A-Híd OSC-Újbuda ellen ugorhatott medencébe csütörtök kora este a ZF-Eger férfi együttese, az ellen az OSC ellen, amellyel szemben ősszel a Kondorosi úton egyszer már három pontot szerzett. Ugyanez volt a cél ezúttal is, hiszen egy siker esetén hét egységgel utasíthatta volna maga mögé riválisát a házigazda.

A Bitskey-uszodában rendezett találkozó mindkét oldalon egy-egy hiányzóval indult, hiszen amíg a mieinknél Uros Csucskovics nem szerepelhetett betegség miatt, addig a fővárosiaknál Szava Randelovics nem húzott sapkát.

Hogy magáról a meccsről is beszéljünk, elég rosszul startolt a házigazda. Először Nemanja Ubovics vitt végig pontosan egy centerakciót, majd nem sokkal később Erdélyi Balázs is ugyanonnan volt eredményes (0-2). Az első sárga-kék találatra hat és fél percet kellett várni (mint ahogyan egy picivel kevesebbet a meccs első kiállítására), Lőrincz Bálint megoldásával kezdte így meg a felzárkózást a vendéglátó.

Ott kezdődött a második negyed, ahol az első befejeződött: hatalmas Braniszlav Mitrovics védésekkel. Az egyik nagy bravúrhoz ráadásul pazar indítás is párosult, amiből előbb Marko Avramovics ötméterest harcolt ki, majd a büntetőt Lőrincz Bálint váltotta gólra.

Egyre inkább kezdett magához térni pocsék kezdése után a hazai csapat, egy időkéréses emberfór végén pedig már a vezetés is megvolt, köszönhetően elsősorban Angyal Dániel húzásának. Csak, hogy ne örülhessük túl sokáig, Kovács Gábor egalizált, majd hiába vette vissza ismét az előnyt Bedő Krisztián, a félidő utolsó minutumában még Salamon Ferenc is hozzá tudott tenni az eredményhez.

Kivédekezett emberhátránnyal, és egy kettő az egy elleni sikeres támadással folytatódott a találkozó a térfélcserét követően. Hárai Balázs gólja nagyon kellett, lélektanilag legalábbis érezhetően fontos pillanatban sikerült megint vezetést szerezni.

Az egriek világbajnok centere kicsit később ismét fontos gólt szerzett, kár, hogy a kettő között Drasko Brguljan is betalált (tegyük hozzá, az összecsapás egyik legnagyobb lövése révén). De legalább újból vezettek az egriek, és ennél a pontnál nagyon kellett volna, hogy először a találkozó során sikerüljön elmenni kettővel.

Plusz egynél az utolsó felvonás következett, az izgalmak pedig kezdtek a tető fokára hágni. Pláne, amikor az OSC újból egyenlíteni tudott, nagyjából hat minutummal a vége előtt (6-6). Aztán percekig megint semmi, tipikusan a vihar előtti csend esete.

Tóth László időkérése volt a finálé első fontos momentuma, ami – mondani sem kell – egy hazai kiállítás után érkezett. Sajnos jött is a fővárosi gól Erdélyi Balázstól, hosszú idő után vezettek ezzel ismét a vendégek. Rögtön ezt követően, Kovács Gergő is feliratkozott a góllövőlistára.

Aztán egy remek védekezés folytatásaként, Sztrahinja Rasovics úszott meg és lőtt iszonyatosan fontos gólt (8-7). Szinte szétrobbant a lelátó a hangorkántól, és mint később kiderült, ez a találat végérvényesen el is döntötte a találkozót. A ZF-Eger ezzel veretlenül zárta az alapszakasz B-csoportját, és leszakította az OSC-t hét pontra.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, B-csoport 14. forduló
ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda
8-7 (1-2, 3-2, 2-1, 2-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 1100 néző.
V.: Székely B., Rubos K.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 1, Decker Á., Kovács Gergő 1, Vlahopulosz, Hárai 2, Hosnyánszky. Cs.: Angyal 1, Avramovics, Lőrincz B. 2, Bedő 1, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs, Gór-Nagy, Brguljan 2, Erdélyi 2, Ubovics 1, Salamon 1. Cs.: Kovács Gábor 1, Seman, Bundschuh, Tóth M., Juhász Zs. Edző: Tóth László.
Gól – emberelőnyből: 4/4. ill. 10/3.
Kettős emberelőnyből: 1/0. ill. –
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Angyal a 23., Bundschuh a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5, 6-5, 6-7, 8-7.

 

A 14. forduló további eredményei:

A-csoport:
AVUS Szombathely – UVSE 9-4
MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – VasasPlaket 9-8
Kaposvári VK – Debreceni VSE 9-9
Szolnoki Dózsa VSC – FTC PQS Waterpolo

B-csoport:
ContiTech Szeged – PannErgy Miskolci VLC 5-18
MetalCom Szentes – Tatabánya 8-8
Racionet Honvéd – PVSK-Mecsek Füszért 9-9

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez