Egy félidőig szorongatott az UVSE

Aztán megrázta magát a ZF-Eger női csapata, és végül tizenegy góllal győzött a Hajós-uszodában.


 

Az arc-, és homloküreg-gyulladással otthon fekvő Tóth Csenge nélkül utazott szerda este a fővárosba a ZF-Eger női együttese, hogy az OB I-es bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulós mérkőzését is lejátssza.

Amint arról előzetesünkben is beszámoltunk, a rivális a tabellán kilencedik helyen tanyázó UVSE Margitsziget alakulata volt, ami azt jelentette, hogy a tizenhárom gólos hazai sikert követően, a Hajós-uszodában is magabiztos egri győzelemben reménykedhettünk. Mindezektől függetlenül, kicsit nehézkesen indult a találkozó.

Elég szorosan alakult az első negyed, miután Brigitta Games és Ráski Lilla találatai után, Faragó Kamilla révén tartani tudták a lépést az újpesti fiatalok. Több említésre méltó esemény nem is történt az első nyolc percben, ezért mindenképp nagyobb sebességi fokozatra kellett kapcsolni a folytatásban.

Hasonlóan kezdődött a második játékrész, mint az előző, vagyis két egri góllal, csak éppen ezúttal nem kellett annyit várni rá. Más kérdés, hogy 1-4 után zsinórban négy eredményes hazai támadás következett, amire nem volt válasz vendég részről, és így 5-4-re már az UVSE vezetett.

A szombati, Tatabánya elleni 17-10-es diadalt követően, újból egy változatos meccset láthattak az érdeklődők, de még mielőtt bajba kerültek volna Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai, az egyaránt triplázó Ráski Lilla, Brigitta Games kettős jóvoltából viszonylag hamar megfordult ismét az állás, és újból kettőre növekedett az előny mértéke (5-7).

Nem is változott a nagyszünetig az eredmény, de a találkozó továbbra sem dőlt el. Mégis sokkal közelebb került a győzelemhez a sárga-kék csapat, miután a térfélcsere után Somhegyi Noémi két góllal plusz négyre növelte csapata előnyét. Ennél a pontnál pedig teljesen megadta magát a házigazda.

Gólra gól következett egri részről, és hogyha az 5-4-es újpesti vezetést nézzük, onnantól kezdve egy 7-0-ás etappal végleg sikerült eldönteni az összecsapás sorsát. Az utolsó negyedben egyetlen kérdés maradt, sikerül-e elérni a kétszámjegyű különbséget. Nos, kicsit több mint két perccel a vége előtt Ráski Lillának jött össze a kerek szám (6-16), igazán komoly különbséget kialakítva ezáltal a végére.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – A három pontnak lehet örülni, de a játék képe az első két negyed alapján számomra nem igazán volt értékelhető. Ímmel-ámmal megvalósítottuk azt, amit szerettem volna, de a fizikális különbség csak az utolsó két negyedben domborodott ki, ezzel viszont magabiztosan nyertük meg a mérkőzést.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 17. forduló
UVSE Margitsziget – ZF-Eger
6-17 (1-2, 4-5, 1-4, 0-6)
Budapest, Hajós-uszoda, 100 néző.
V.: Balázs G., Tordai G.
UVSE: Drajkó – Lehoczky, Telek D., Baksa V., Faragó K. 4, Lantos K., Koppány. Cs.: Gálicz, Vida 1, Pál A., Hajdú R. 1, Kurucz, Forgács L. Edző: Áts Bertalan.
ZF-EGER: Horváth A. – Kékesi 2, Szilágyi Sz. 1, Miklós R., Ráski 4, Games 4, Somhegyi 6. Cs.: Molnár D., Kocsis Sz., Libercz, Szűcs P., Katona Zs. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/1. ill. 11/5.
Ötméteresből: 4/3. ill. –
Kipontozódott: Kurucz a 21, Miklós R. a 22. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Pál A. a 17. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-4, 5-4, 5-11, 6-11, 6-17.

 

A 17. forduló további eredményei:

UVSE – BVSC-Zugló Diapolo 8-4
Tatabánya – Racionet Honvéd 5-3
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Hungerit Szentes 10-7
FTC – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 13-6

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez