Az ötödik hely már minimum megvan

Mármint az alapszakaszban, amíg ugyanis a ZF-Eger női csapata hozta a kötelezőt a Tatabánya legyőzésével, addig a Szentes – FTC rangadón vendég siker született. 


 

Öt támadás, négy gól. Jól kezdte Tatabánya elleni hazai bajnokiját a ZF-Eger női együttese, hiszen mint azt a felvezető mondatunk is mutatja, rögtön eredményesen sikerült zárni a meccs első akcióit. Négy perc sem kellett a 4-0-ás állás kialakításához, és nem kellett négy perc a csapatkapitány Somhegyi Noéminek sem, aki ennyi idő alatt szerzett mesterhármast.

Naná, hogy érkezett ellenakcióként a vendég időkérés, aminek elsőre úgy tűnt, volt is hatása. Hogyha azt nézzük legalábbis, hogy a játék egymás után érkező két tatabányai góllal folytatódott, akkor újból el kellett kezdenie koncentrálni a házigazdának, hiszen azért még elég sok volt hátra a meccsből.

Az első negyedben ezzel együtt sem született több találat, vagyis egyelőre fantasztikus rajtjának köszönhette előnyét a sárga-kék alakulat. A második etapot is a mieink kezdték jobban, egy újabb centergóllal ugyanis Brigitta Games volt eredményes, a mérkőzésen már második alkalommal.

Nem sokkal később újra kialakult a mostanában egri meccsen igen sokat tapasztalt 6-3-as állás, viszont ezek után a nagyszünetig elég rossz irányban kezdett elindulni az összecsapás. A vendégek világbajnok hálóőre, Zirighné Sós Ildikó egyre több nagy védést mutatott be, elől pedig Tátrai Szonja és Jenei Kata megoldásaival visszajöttek mínusz egyre a kéksapkások.

Ez is maradt a félidő állása, még szerencse, hogy a térfélcsere utáni játékrész egy távoli, és ami ennél is fontosabb, pontos Tóth Csenge próbálkozással kezdődött. Érezhetően úgy alakult ez a szombat esti találkozó, hogy amikor kicsit szorosan kezdett el alakulni a meccs, rögtön megrázták magukat a hazaiak, ami elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy újra sikerüljön elmenni.

Így volt ez a harmadik etap közepénél is, amikor Somhegyi Noémi és Brigitta Games is negyedik-negyedik gólját lőtte meg (10-6). Még a negyed vége előtt előbbi játékos aztán az ötödiket, majd a hatodikat is, szóval nyugodtan elmondhatjuk, hogy ezen a meccsen leginkább – posztjukat tekintve – a centerek érezték nagyon a kaput.

Az utolsó ráúszás mindezek tudatában már plusz hatos állásnál kezdődhetett, a hazai szakvezetés ezért már a kapuban is váltani tudott, érkezett Aranyi Réka. El is dőlt már ideje korán a mérkőzés, amit ezúttal elsősorban kiváló emberelőnyös mutatójának tudhatnak be a hazaiak.

Hozta ezzel a kötelezőt a ZF-Eger, ám mivel az FTC is nyerni tudott Szentesen, így a negyedik hely megszerzésére csökkentek az esélyek. Ami ugyanakkor jó hír, hogy ezzel az alapszakasz végén már matematikailag sem végezhet ötödiknél rosszabbként az együttes, vagyis az is biztossá vált, hogy Eger-Fradi csatát rendeznek majd az elődöntőbe jutásért.

ZF-Eger – Tatabánya 17-10, 2018.02.17. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Tatabánya 17-10, 2018.02.17. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 16. forduló
ZF-Eger – Tatabánya
17-10 (4-2, 2-3, 7-3, 4-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Marnitz M., Csizmadia Zs.
ZF-EGER: Horváth A. – Hornyák S., Szilágyi Sz., Miklós R. 3, Tóth Cs. 1, Games 4, Somhegyi 6. Cs.: Aranyi R. – Molnár D., Kékesi, Kocsis Sz. 1, Szűcs P. 2, Bódi F., Libercz B. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
TATABÁNYA: Zirighné Sós – Keresztes A., Bicskei, Tátrai 1, Jenei K. 3, Ádám E., Szellák 1. Cs.: Varga Cs. – Zantleitner N. 1, Ritz A. 2, Petik P. 2, Balogh E. Edző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 11/9. ill. 9/4.
Kipontozódott: Zantleitner a 23. percben.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-2, 6-3, 6-5, 8-5, 10-6, 10-7, 13-7, 13-8, 15-8, 17-9, 17-10.

 

A 16. forduló további eredményei:

BVSC-Zugló Diapolo – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 9-11
Hungerit Szentes – FTC 5-9
Racionet Honvéd – UVSE 4-18
Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – UVSE Margitsziget 18-11

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez