Fontos forduló következik

Amíg a ZF-Eger női csapata a Tatabánya ellen meccsel, addig fél szemmel a Szentes – FTC rangadóra is érdemes odafigyelni.


 

OB I., NŐK, 16. FORDULÓ

ZF-EGER (5.) – TATABÁNYA (9.)

EGER, BITSKEY-USZODA, FEBRUÁR 17., SZOMBAT, 18.00.

V.: MARNITZ MIKLÓS, CSIZMADIA ZSOLT.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Sokat beszélünk mostanában a ZF-Eger női csapatát illetően az OB I-es bajnokság alapszakaszának befejezéséről. Három forduló maradt hátra addig, hogy megtörténjen az első „számadás”, viszont a most hétvégi játéknap után sok mindennel okosabbak lehetünk.

Jelen pillanatban az FTC áll a tabella negyedik helyén, három ponttal megelőzve a mieinket, akik pedig a hatodik Szentes előtt állnak, szintén három egységgel. Na már most, a szombati napon a fővárosiak épp a szentesiekkel játszanak, ráadásul idegenben, ami még alaposan megkeverheti a szálakat.

Amennyiben legalábbis nem nyernek a zöld-fehérek, úgy az alapszakasz utolsó körének Eger-Fradi rangadóján dőlne el a negyedik hely sorsa. Persze, csak abban az esetben, hogyha a Tatabánya, és UVSE Margitsziget elleni meccseiket behúzzák a sárga-kékek. Erre pedig azért elég nagy esély van.

Hogyha beveszi Szentest a Ferencváros, akkor az egriek, bár pontszámban még mindig beérhetik a kilencedik kerületieket, de hét góllal kellene nyerniük ahhoz, hogy az egymás elleni eredményeknek köszönhetően, valóban előzzenek a tabellán (ősszel ugyanis az FTC 13-7-re nyert a Népligetben).

Fél szemünket tehát mindenképp a Kurca partján kell tartanunk, hiszen az ott történtek elég komoly hatással lehetnek Biros Péter és Szilágyi Péter csapatára is. Még egy gondolat erejéig a szentesieknél maradva, a hét közepén közös kétkapu szerepelt a programban, a Bitskeyben lejátszott meccs pedig jó iramú, küzdelmes játékot hozott, iksz körüli eredménnyel. Ezúton is bízunk tehát benne, hogy mindkét együttesnek jól sikerült a felkészülés, és a hétvégén olyan eredmények születnek, amelyek mindenképp kedvezőek számunkra.

Végezetül a tatabányaiak elleni keretet illetően, Ráski Lilla betegség miatt az egész hetet kihagyta és a bajnokin sem lesz bevethető állapotban. A balkezes pólóson kívül Katona Réka nem lesz a tizennégyes keret tagja, így a Bódi Fruzsina, Libercz Brigitta kettős neve kerülhet be ismét a találkozó jegyzőkönyvébe. Annak a találkozónak a jegyzőkönyvébe, amelyet a Líceum Televízió ismét élő stream segítségével közvetít, így aki esetleg nem tud kilátogatni a lányok meccsére, az közösségi oldalainkon tájékozódhat.


 

A 16. forduló további párosításai:

2018. Február 17., szombat
17.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
18.00.: Hungerit Szentes – FTC
18.00.: Racionet Honvéd – UVSE
18.30.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – UVSE Margitsziget

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez