Megszorongattuk a BVSC-t

A válogatott formában védő Horváth Anna vezetésével, nyolc gólon tartotta zuglói ellenfelét a ZF-Eger női csapata, de ezzel együtt is négygólos vereséget szenvedett.


 

Gyászszünettel kezdődött a szombat esti ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo női bajnoki mérkőzés, hiszen szomorú hír látott napvilágot. Az Egerben született Hevesi István, olimpiai bajnok vízilabdázó emlékére a ráúszást követően emlékeztünk egy percben.

Ezt követően, sokkal örömtelibb dolgok történtek, például az, hogy rögtön két vendég emberelőnyt védekezett ki a házigazda. Különösen örülhettünk akkor, amikor Ráski Lilla a rosszkéz oldalról első lövésével megszerezte a vezetést csapatának. Nem lehettünk azonban boldogak sokáig, lévén a zuglóiak hamar fordítottak.

Érdekesség, hogy egyik vendég találat sem létszámfölényes szituáció végén született, sőt, a zsinórban harmadik egri kiállításnak sem lett komolyabb következménye. Nem úgy a negyed egyetlen hazai fórjánál, ami előtt Biros Péter menetrendszerűen rendelte magához tanítványait. A szépen megjátszott akció végén Tóth Csenge lőtt pontosan, kiegyenlítve ezzel az állást.

Újfent komoly csata bontakozott ki a vízben a második felvonásban, több mint három percet várni kellett az első találatra. Jöhetett volna a gól hamarabb is, hogyha a Kocsis Szabina által kiharcolt büntetőt Somhegyi Noémi belövi, de sajnos nem így történt. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogyha Horváth Anna nem mutat be egymás után olyan sok bravúrt, akkor valószínűleg ideje korán eldől a találkozó.

Így viszont a jól záró hátsó alakzatnak köszönhetően, továbbra is remekül tartották magukat a hazaiak. Igaz ez még akkor is, hogyha az ötödik vendég emberelőny végén Gyöngyössy Anikó sakk-matt ziccert zárt pontosan, először kialakítva ezzel egynél nagyobb különbséget.

A térfélcserét követő első gólt is a fővárosiak szerezték, újfent Gyöngyössy Anikó révén (immáron harmadjára), de a védekezése ennek ellenére sem volt rossz a házigazdának. Sajnos azonban elől rendre rossz megoldások születtek, sokszor még azok sem, és így nehéz volt mit kezdeni.

Az utolsó negyedig ráadásul Kuna Szonja is megvillant újra, 2-6-nál pedig nyolc perccel a befejezés előtt, alighanem eldőlt a találkozó sorsa. Kár érte, mert, hogyha egy picivel pontosabbak lettek volna az egriek támadásban, akkor még egy nagyon komoly hajrát is láthatott volna a közönség.

Így viszont maradt a szimplán szoros eredmény kiharcolásának lehetősége, amire azért volt esély bőven. Főleg akkor, amikor Tóth Csenge tizenhét perces gólcsendet tört meg. Csak, hogy sokáig ne legyenek illúzióink, a balkezes Leimeter Dóra a kígyótérről tekert be egy lövést, amivel viszont már tényleg eldőlt minden.

Az utolsó percekben még Ráski Lilla választott ötletes megoldást, amivel megint sikerült közelebb férkőzni a riválishoz, és ezzel már borítékolni lehetett, valóban kiegyenlített lesz az összecsapás összképe. A végére  négygólos különbség került a jegyzőkönyvbe, ami azért a két csapat közti különbséget tekintve, egyáltalán nem rossz eredmény.

ZF-Eger – BVSC_Zugló Diapolo 4-8, 2018.02.10. (FOTO: Nemes Róbert)

ZF-Eger – BVSC_Zugló Diapolo 4-8, 2018.02.10. (FOTO: Nemes Róbert)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 15. forduló
ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo
4-8 (2-2, 0-2, 0-2, 2-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Csanádi Zs., Fodor R.
ZF-EGER: Horváth A. – Ráski 2, Tóth Cs. 2, Miklós R., Szűcs P., Games, Somhegyi. Cs.: Kékesi, Kocsis Sz., Hornyák S., Szilágyi Sz., Bódi F. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
BVSC: Tóth E. – Leimeter 1, Máté, Farkas K. 1, Hertzka, Gyöngyössy 3, Farkas T. 1. Cs.: Utassy, Takács O., Kele N., Varga V., Kuna 2, Besszer. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 4/1. ill. 7/2.
Ötméteresből: 1/0. ill. –
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 2-2, 2-6, 3-6, 3-7, 4-7, 4-8.

 

A 15. forduló további eredményei:

FTC – UVSE Margitsziget 17-5
Hungerit Szentes – Tatabánya 13-8
Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – UVSE 4-10
Racionet Honvéd – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 3-26

 

(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez