Megnyertük az OB I. B-csoportját!

Tatabányán sem tört meg a ZF-Eger férfi csapatának lendülete, a péntek délutáni győzelemmel pedig már biztosan nem éri utol senki a társaságot az alapszakasz hátralévő részében.


 

Mindössze hat és fél perc kellett a Tatabányának ahhoz, ami szerda este a Szolnoknak három negyed alatt sem jött össze. Nevezetesen: két gólt lőni a ZF-Eger férfi csapatának. Így kezdődött ugyanis az E.ON OB I-es bajnokság kilencedik fordulójából elhalasztott mérkőzés péntek délután.

Decker Ádám vezető találata még ennél is korábban született (az első minutum végén), ám ezt követően, két eredményes hazai akció következett. Hogy ne mínuszos állásnál menjünk bele az első kisszünetbe, Biros Barnabás állt bele remekül egy szabaddobásba, így álltunk 2-2-nél nyolc perc után.

Egészen jól tartotta magát a házigazda az első félidőben, hiszen már a második etapból is elment jó néhány támadás, de még mindig nem sikerült elmozdulni a döntetlen állásról. Előbb-utóbb aztán csak megvillant megint egy egri játékos, Hosnáynszky Norbert jóvoltából pedig újabb fordulat következett, ismét a mieink vezettek.

Aztán, amikor az utóbbi időszakban egyre jobb formában pólózó Kovács Gergő szánta rá magát egy lövésre, először vezetett valamelyik csapat egynél többet. Szerencsére ez az együttes az egri volt. És, ha egy üzlet beindul!

A nagyszünetig még további két vendég találatot láthattak a helyszínen tartózkodók, amivel már 6-2-re mentek el Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legényei. Az összképet csak egy picit rontotta a játékrész utolsó másodperce, amibe még pont belefért Martin Kolarik gólja. Visszatérve a tudósításunk első mondatában foglalt párhuzamra, ismerős eredmény alakult ki a féltávra, megint 6-3

Fordulás után ismételten sárga-kék percek következtek. Kiváló napot fogott ki az egriek olimpiai bajnoka, Hosnyászky Norbert, aki előbb harmadik, majd nem sokkal később negyedik gólját is megszerezte, egyre nagyobb különbséget kialakítva ezzel az eredményben.

A játék képe alapján a harmadik felvonásban nagyjából tökéletesen sikerült lemásolni a másodikat (négy egymás után érkező egri találatra a játékrész utolsó percében jött egyetlen válasz), amivel el is dőlt szinte minden kérdés, már az utolsó ráúszás előtt. Mínusz hatról legalábbis elég komoly meglepetést jelentett volna a tatabányai feltámadás de igazából még a szorosabb eredmény is. A befejező nyolc percben így aztán már mindenfajta tét nélkül játszhattak a hevesiek.

A végére mindennel együtt hétgólos győzelem alakult ki, ami azt is jelenti, hogy ezzel a bepótolt mérkőzéssel már a ZF-Egernek is csak egyetlen találkozója maradt a bajnokság alapszakaszából. Miután pedig a B-csoportban jelen pillanatban négy ponttal sikerül megelőzni a második OSC-t, nem nehéz kiszámolni, már biztosan első helyen zárja a pontvadászat ezen részét a társaság.

 

Mestermérleg:

Zantleitner Tamás: – Örülök, hogy viszonylag sokáig tartani tudtuk magunkat. Nem nyújtottunk rossz teljesítményt, különösen ha figyelembe vesszük, milyen jó csapat ellen játszottunk. Hazai környezetben megtettünk mindent, amire az erőnkből futotta.

Dabrowski Norbert: – Az történt, amit vártam, látszott, hogy a sok meccstől – illetve, amiért a Szolnok ellen nagyon fent voltunk – most tompábbak leszünk az elején. Az első negyed 2-2 volt, és a másodikban két perc után időt is kellett kérnem, hogy rendet tegyünk, de utána már minden megfelelően működött. Örülünk, hogy ezzel a győzelemmel megszereztük a B-csoport első helyét. Most a válogatottak elmentek, a többiekkel pedig keddtől folytatjuk a közös munkát, és készülünk a következő mérkőzésünkre, az OSC ellen.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, B-csoport, a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Tatabánya – ZF-Eger
6-13 (2-2, 1-4, 1-4, 2-3)
Tatabánya, V.: Rubos K., Bereczki M.
TATABÁNYA: Moracsik – Francsics 1, Katonás, Márkus M. 1, Hoppál, Szentesi Á. 1, Fazekas T. 1. Cs.: Kalanovics 1, Kuncz T., Máthé B., Kolarik 1, Kistamás. Edző: Zantleitner Tamás.
ZF-EGER: Mitrovics – Avramovics, Decker Á. 1, Rasovics 2, Hosnyánszky 4, Bedő, Kovács Gergő 2. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal 1, Csucskovics 1, Hárai, Biros B. 2, Lőrincz B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 9/2. ill. 3/0.
Kipontozódott: Decker Á. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 2-6, 3-6, 3-10, 5-10, 5-12, 6-12, 6-13.

 

A 9. forduló további eredményei:

A-csoport:
Kaposvári VK – BVSC-Zugló 7-13
UVSE – Szolnoki Dózsa VSC 1-13
AVUS Szombathely – FTC PQS Waterpolo 8-21
Debreceni VSC – VasasPlaket 10-10

B-csoport:
Racionet Honvéd – PannErgy Miskolci VLC 9-9
ContiTech Szeged – PVSK-Mecsek Füszért 4-14
MetalCom Szentes – A-Híd OSC-Újbuda 10-14

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez