Vlahopulosz nélküli tatabányai túra

A görög válogatotthoz utazó idegenlégiósunk helyett Kürti Dominik lesz a tizennegyedik személy a péntek délutáni bajnokin.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, B-CSOPORT, A 9. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉSEN:

TATABÁNYA (7.) – ZF-EGER (1.)

TATABÁNYA, FEBRUÁR 9., PÉNTEK, 17.15.

V.: RUBOS KÁROLY, BERECZKI MIKLÓS.

 

Még szinte fel sem ocsúdtunk a szerda esti parádéból, péntek délután viszont már újabb mérkőzés vár a ZF-Eger férfi együttesére. Ki ne tudná tegnap óta, hogy zsinórban második alkalommal is sikerült legyőzni a Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok gárdáját, ezúttal ráadásul mindössze három gólt kapva!

A 6-3-as eredmény újabb klasszikusként maradhat meg az emlékezetünkben, a gólösszefoglalókat, magát a teljes meccset egészen biztosan sokszor megnézzük még, de a film pörög tovább, és ahogyan fentiekben említettük, újból a bajnokság felé kell venni az irányt.

Emlékezhetünk, még a 2017-es esztendő végén jött a hír, miszerint a zord téli időjárás súlyos károkat okozott a tatabányai uszoda sátorszerkezetében, ami olyan helyzetet teremtett, hogy nem lehetett mérkőzést játszani a medencében. Akkor több új időpont merült fel egyfajta pótlásként, ám végül a február 9-e lett a nyerő dátum.

Pénteken 17.15-től tehát a Tatabánya otthonában ugranak medencébe az egriek, mindezt pedig tehetik igen erős kerettel. Dabrowski Norbert kérdésünkre elárulta, egyedül a görög válogatotthoz utazó Angelosz Vlahopulosz nem lesz ott a találkozón (akit Kürti Dominik pótol majd), mindenki más igen.

Ez nyilvánvalóan nem jó hír a tatabányaiaknak, hiszen ezzel a mieink az általánosnál is nagyobb esélyesnek számítanak majd, azok a helyi szurkolók viszont, akik személyesen is meg kívánják tekinteni a világ legjobb csapatát kétszer is elkalapáló legénységet, azoknak bizonyosan nagy élményt fog jelenteni a tatabányai négy negyed.


 

A 9. forduló további eredményei:

A-csoport:
Kaposvári VK – BVSC-Zugló 7-13
UVSE – Szolnoki Dózsa VSC 1-13
AVUS Szombathely – FTC PQS Waterpolo 8-21
Debreceni VSC – VasasPlaket 10-10

B-csoport:
Racionet Honvéd – PannErgy Miskolci VLC 9-9
ContiTech Szeged – PVSK-Mecsek Füszért 4-14
MetalCom Szentes – A-Híd OSC-Újbuda 10-14

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez