Parádés védekezéssel, három gólon tartva a világ legjobbját verte meg másodjára is a Szolnokot a ZF-Eger férfi csapata.


 

Komoly változással kezdődött a szerda esti ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában, legalábbis a néhány héttel ezelőtti párharchoz képest, hiszen Nagy Viktor védések nyitották a mostani meccset.

A szolnokiak hálóőre legutóbb betegsége miatt csak az utolsó negyedben szállt be a 11-10-es egri győzelemmel véget érő csatába, most azonban úgy kezdett, amelyik formát az ellenfelek nagyon nem szokták szeretni. Rögtön két emberelőnnyel kezdett egyébként a házigazda, de a vezető találat rendre elmaradt.

Egészen hat perccel a kezdés utánig, amikoris Angelosz Vlahopulosz elégelte meg a gólcsendet, és egy nagy lökettel hatalmas hangorkánt váltott ki a publikum túlnyomó többségéből. Ha már publikum, nem láthattak a jelenlévők gólesőt, az első játékrészben nem is esett több találat, köszönhetően az utolsó percekben parádézó Braniszlav Mitrovicsnak.

A második felvonás is sárga-kék góllal kezdődött, méghozzá újból a görög légiós jóvoltából. Naná, hogy még nagyobb kiabálást kiváltva a közönségből. Egy támadással később aztán már a Dózsa is betalált, egy Kis Gábor által kiharcolt, meglehetősen érdekes ötméteressel. A világ persze ezzel sem dőlt össze, hiszen majd tíz minutum kellett a címvédő első sikeres támadásához, ami dicsérte is a hazai hátsó alakzatot.

Ami aztán ezek után következett, arra talán még a legoptimistábbak sem számítottak. Decker Ádám és Sztrahinja Rasovics következett a góllövők sorában, és mivel a Szolnok a nagyszünetig már nem tudott újból eredményes lenni, a félidőben 4-1-es hazai vezetésnek örülhettünk.

Elég érdekesen kezdődött a harmadik negyed, hiszen hamar meglehetett volna az ötödik egri találat is. Történt, hogy Hosnyánszky Norbert szánta rá magát lövésre a támadóidő utolsó másodpercében, a kapufáról kipattanó pedig pont Decker Ádám elé pattant, akit úgy faultolt meg a vendégek pólósa, hogy elsőre mindenki az ötméteresnek tapsolt.

Csakhogy sima kiállítás lett az ítélet, amiből nem született gól. Az is furcsaságot jelentett, hogy Angelosz Vlahopulosz próbálkozása után Nagy Viktor egyértelműen hozzáért a labdához, a sarokdobás ugyanakkor elmaradt. A szolnokiak viszont még mindig egyetlen büntetőből szerzett gólocskánál tartottak. Nagyon jól alakult a meccs.

És már csak egyetlen negyed maradt hátra. Az egriek célja egyértelmű volt igazából már az előző játékrész óta, biztos visszarendeződésekkel megnehezíteni a szolnokiak dolgát. Mindez meg is látszott a támadások milyenségén, hiszen tényleg az volt a fontos, hogy hátul továbbra is minden stabil maradjon.

Érezni lehetett, talán még egyetlen találat kell a győzelemhez, ami szerencsére hamar meg is született. Bedő Krisztián vitt végig parádésan egy centerakciót, az 5-1-gyel pedig már tényleg nagyon közel járt a sikerhez Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese.

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 6-3, 2018.02.07. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 6-3, 2018.02.07. (FOTO: Lénárt Márton)

Zalánki Gergő biztos, ami biztos, egy nagy lövéssel tett arról, hogy ne dőljön el végleg a meccs, de ezt követően is remekül zárt a hazai betonvédelem. Néhány perc maradt hátra, és rendre zúgott a vastaps a lelátón, ami nem csoda, a BL címvédője ellen ilyen védekezést nem sokan tudnának véghez vinni.

A hajrá így teljesen izgalommentesre sikeredett, egy fantasztikus mérkőzés végén. A ZF-Eger ezzel oda-vissza legyőzte a Szolnokot a B-csoportban, és a szerda esti sikerével meg is előzte a tabellán. Mondhatni fantasztikus forduló, hiszen a Herceg Novi otthon kapott ki a Sabadelltől, így pedig az egri továbbjutási esélyek egyre komolyabbak.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Nagyon pontosan játszottunk, úgy érzem, hogy végig a mi akaratunk érvényesült. Ha Nagy Viktor nem véd ilyen bomba formában, akkor kinyithattuk volna jobban a meccset. Az emberelőnyös játékunk jól működött, szinte mindent ziccerig játszottunk, ott csak az ellenfél kapusa tudott minket megállítani. Ez egy ilyen játék, nem akarom most a hibákat fürkészni, mert biztosan voltak. Ha nem is létezik olyan, hogy tökéletes játék, úgy érzem, a mai közel állt hozzá. Ha egy csapat ilyen szinten játszik, ilyen ellenféllel, ilyen uszodában és ilyen közönség előtt, úgy gondolom, nincs szükség arra, hogy bárkit is külön motiválni kelljen a csapatból.

Cseh Sándor: – Valahol mindenki várta már évek óta, hogy lesz egy ilyen periódusunk. Nyilván minél később következik ez be, annál nehezebb az ilyen helyzetet kezelni. Én azt gondolom, hogy velem az élen a játékosok kevesebbet adnak jelen pillanatban. Nem elég a sok, hanem mindent meg kell adni ahhoz, hogy a rangadókat sorozatosan meg tudjuk nyerni. Egy kicsit kiengedtünk fejben, az Eger pedig ezt kíméletlenül kihasználta.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 8. forduló
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
6-3 (1-0, 3-1, 0-0, 2-2)
Eger, Bitskey-uszoda.
V.: Margeta (szlovén), Korizna (lengyel).
LEN-Delegátus: Perisics (szerb).
ZF-EGER: Mitrovics – Vlahopulosz 2, Csucskovics 1, Kovács Gergő, Hosnyánszky, Hárai, Rasovics 1. Cs.: Angyal, Decker Á. 1, Bedő 1, Biros B., Avramovics. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZOLNOK: Nagy V. – Hangay Z., Jansik D., Bátori,  Zalánki 2, Mezei, Prlainovics 1. Cs.: Alekszics, Younger, Csuk, Kis G. Edző: Cseh Sándor.
Gól – emberelőnyből: 9/3. ill. 8/0.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Zalánki a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 5-1, 5-3, 6-3.

 

A 8. forduló további eredményei:

A-csoport:
Waspo Hannover – CNA Barceloneta 7-13
VK Partizan Beograd – AN Brescia 3-8
VK Jug Dubrovnik – Olympiakosz Pireusz 10-8
Dinamo Moscow – A-Híd OSC-Újbuda 7-7

B-csoport:
Jadran Herceg Novi – CN Sabadell 7-8
Steaua Bucuresti – AZC Alphen 9-8
Pro Recco – Spandau 04 Berlin 12-4

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez