Ahogy vártuk, magabiztos Honvéd-verés

A budapesti összecsapás után, hazai környezetben is legyőzte a Honvédot a ZF-Eger női együttese.


 

A szerda esti egri duplameccs második felvonásán a nőké volt a főszerep, a ZF-Eger ellenfele ugyanis a Racionet Honvéd gárdája volt. Ellentétesen a férfi csapat Szolnok elleni BL-meccsével, itt rögtön a találkozó elején beindult a gólgyártás.

Még csak az első negyedben tartottunk, amikor már négy gólt szereztek a hazaiak, elsősorban Miklós Réka vezetésével. Fővárosi válasz nagyon sokáig nem érkezett, az első vendég találat ugyanis a tizenötödik percben született, de ekkor már 5-1 állt az eredményjelzőn.

Más kérdés, hogy a második etapban a mieink is visszább vettek egy kicsit a tempóból, hiszen mindössze egyetlen találatot láthattunk tőlük. Fáltávnál így plusz négynél tartottunk, egy kicsit tehát hasonlított a találkozó a két csapat legutóbbi, Kőér úti összecsapására.

A harmadik játékrész megint jobban kezdődött, két újabb sárga-kék találattal már 7-1-es állás alakult ki, tehát továbbra is egy síkban mozgott a mérkőzés. Sok helyzet maradt ki ennek ellenére, de a hátsó alakzat jól zárt, elég kevés feladatot adva ezzel Horváth Annának.

Az utolsó felvonásra nem nagyon maradt már nyitott kérdés, legfeljebb az, hogy be tudja-e fejezni egy bekapott góllal a meccset a házigazda. A vége teljesen egyértelmű győzelem lett, amivel továbbra is versenyben van az alapszakasz negyedik helyéért a ZF-Eger.

ZF-Eger – Racionet Honvéd 10-1, 2018.02.07. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Racionet Honvéd 10-1, 2018.02.07. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 14. forduló
ZF-Eger – Racionet Honvéd
10-1 (4-0, 1-1, 2-0, 3-0)
Eger, Bitskey-uszoda.
V.: Rubos K., Marjay Zs.
ZF-EGER: Horváth A. – Ráski 3, Miklós R. 2, Szűcs P., Tóth Cs. 2, Games 1, Somhegyi. Cs.: Aranyi – Kocsis Sz. 1, Hornyák S., Kékesi 1, Bódi F., Molnár D., Szilágyi Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
HONVÉD: Magyari – Török F., Rajna, Bors D., Bálint R., O-Nagy, Czakó 1. Cs.: Borsi, Bojtor, Rajkort, Szűcs E. Edző: Matusch Márk.
Gól – emberelőnyből: 3/0. ill. 3/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/0.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-1, 9-1.

A 14. forduló további eredményei:

UVSE Margitsziget – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-18
UVSE – Hungerit Szentes 14-6
BVSC-Zugló Diapolo – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 12-8
Tatabánya – FTC 6-21

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez