A második helyig repülhetünk

A betegséggel bajlódó Lőrincz Bálint helyett, Biros Barnabással vág neki a Szolnok elleni rangadónak a ZF-Eger férfi együttese.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 8. FORDULÓ

ZF-EGER – SZOLNOKI DÓZSA VSC

EGER, BITSKEY-USZODA, FEBRUÁR 7., SZERDA, 18.30. (TV: M4 SPORT)

V.: MARGETA (SZLOVÉN), KORIZNA (LENGYEL)

LEN-DELEGÁTUS: PERISICS (SZERB)       

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT

 

Bíztunk ugyan benne, de talán mindenkit egy kicsit meglepetésként ért január közepén a Bajnokok Ligája legutóbbi játéknapja, amikoris a címvédő Szolnoki Dózsa VSC otthonába látogatott a ZF-Eger, onnan pedig három ponttal távozott.

Régóta várt élménnyel lettünk gazdagabbak a Tiszaligetben, amit több egri játékos és vezető is megfogalmazott azóta. A 11-10-es diadal ugyanakkor csak egy meccs volt a sok közül, aminek nem kis jelentősége volt, de igazán akkor érne nagyon sokat, amennyiben hazai környezetben is sikerülne megismételni a bravúrt.

Merthogy ne áltassuk magunkat, attól még, hogy legutóbb sikerült bevenni a szolnoki uszodát, továbbra is bravúrnak számítana Cseh Sándor legénységének legyőzése, hazai pálya ide, vagy oda. Persze, a saját közönség előtti fellépés mindig plusz energiákat szabadít fel, és azt is bevallhatjuk, a tavalyi bajnoki középszakasz óta történő első siker a Dózsával szemben is felszabadíthatja a gátakat.

Csak ne lett volna közben a hétvégi, miskolci összecsapás. Azok a szurkolók, akik a televízióban követték a találkozót, Hajdú B. István riporter szavaiból hallhatták, bombaformában érkezett Borsodba a sárga-kék alakulat. Ez valóban így történt, valami mégis hiányzott a három pont megszerzéséhez, ami – mivel minden eredmény továbbszáll a pontvadászat középszakaszába – még hiányozhat a későbbiekben.

A veretlenségük ezzel együtt is megmaradt az egrieknek, akik számára, hogyha lehet így fogalmazni, nem éppen a legjobb főpróbát jelentette a miskolci kirándulás, de ahogyan már számtalanszor elmondtuk, a BL egyébként is más kávéház, az idei eredményekből pedig abszolút nem lehet megjósolni, milyen harminckét perc vár ránk a Bitskey-uszodában.

– Ezért is fogalmaztam úgy már a szolnoki mérkőzés után is, hogy továbbra sincs jelentősége, melyik együttes játszik hazai pályán, mert úgyis kis dolgokon fog múlni egy-egy párharc – fejtette ki véleményét honlapunknak a ZF-Eger mestere, Dabrowski Norbert.

– Én egyébként egy kicsit harcosabb Szolnokra számítok, mint a legutóbbi, pontosan amiatt, hogy sikerült elhoznunk onnan a három pontot. Ezen kívül azonban nem tervezgetünk, nem számolgatunk, mindig a következő meccsre készülünk, mert látható, fordulóról fordulóra változik minden. Továbbra is a célunk, hogy úgy gyűjtögessük a pontokat, amivel ott tudunk lenni a négy továbbjutó hely valamelyikén. Más kérdés, hogyha itthon is sikerülne legyőzni a szolnokiakat, akkor új lehetőségek nyílnának meg előttünk. Most azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen teljesítményre leszünk képesek a szombat után, mert azt azért előre borítékolni lehetett, hogy ilyen nehéz menetelés közben nem fogunk tudni végig száz százalékosan vízilabdázni. A bajnokság alakulása szempontjából nekünk az OSC elleni hazai rangadó lesz kiemelten fontos, illetve ez a mostani BL-meccs. Én azt mondom, hogyha sikerül ismét jó eredményt elérni a Szolnok ellen, akkor utólag semmi gondom sem lesz a miskolci döntetlennel, viszont hogyha véletlenül rosszul jövünk ki a szerda estéből, akkor megint el kell gondolkozni azon, hogy valamit máshogyan csináljunk.

Dabrowski Norbert felvetésére leghamarabb holnap este háromnegyed nyolcig várni kell, akkor ér véget nagyjából a tavalyi BL-elődöntő újbóli visszavágója. Optimális esetben egyébként akár a második helyre is feljöhetnek a tanítványok, ehhez azonban Recco-siker is szükségeltetik a Spandau ellen, illetve alapként természetesen egri diadal. Azon a találkozón lesz szükség erre, amelyen Lőrincz Bálint biztosan nem játszik. A Miskolc-meccset betegség miatt szintén kihagyó játékos továbbra sincs jó állapotban, így betegsége miatt kénytelen kihagyni a hétközi összecsapást is.

„Lütyő” helyett a szintén nem száz százalékos Biros Barnabás lesz a keret tizenharmadik tagja, akivel kapcsolatosan Dabrowski Norbert elárulta, kisebbfajta betegség szintén nehezítette a felkészülést, akárcsak az előző mérkőzés hősénél, Angyal Dánielnél. A Vízilabda Arénában három gólt is szerző bekk azonban egyre inkább kezdi visszanyerni formáját.

Nagyjából így várjuk a holnap esti Bajnokok Ligája-rangadót, az utóbbi időszak szép eredményeire való tekintettel pedig nem kevés nézővel. Bízunk benne, hogy a kiemelt párharc az M4 Sport élő közvetítése ellenére is megmozgatja az egri szurkolókat, és telt ház előtt fogadhatjuk Európa legjobb csapatát. Arról nem is beszélve, hogy a férfiak mérkőzését követően, este nyolc órától a ZF-Eger női együttese is érdekelt lesz, méghozzá a Racionet Honvéd elleni bajnoki alkalmával.


 

A 8. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Február 7., szerda
18.30.: Waspo Hannover – CNA Barceloneta
18.30.: VK Partizan Beograd – AN Brescia
18.30.: VK Jug Dubrovnik – Olympiakosz Pireusz
19.15.: Dinamo Moscow – A-Híd OSC-Újbuda

B-csoport:
17.30.: Jadran Herceg Novi – CN Sabadell
20.30.: Steaua Bucuresti – AZC Alphen
20.30.: Pro Recco – Spandau 04 Berlin

 

(FOTO: Fehér Anna, Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez