A Honvéddal startol az alapszakasz finise

A sereghajtó elleni hazai győzelemmel továbbra is versenyben maradhat a negyedik helyért a ZF-Eger női együttese.


 

OB I., NŐK, 14. FORDULÓ

ZF-EGER (5.) – RACIONET HONVÉD (10.)

EGER, BITSKEY-USZODA, FEBRUÁR 7., SZERDA, 20.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: RUBOS KÁROLY, MARJAY ZSOLT.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Kicsit érdekesen alakul az év eleji időszak a ZF-Eger női csapatánál, hiszen januárban viszonylag rövid időn belül három mérkőzést is láthattunk, most azonban már két hete, hogy tétmeccs nélkül maradnak a lányok.

Egészen pontosan holnap lesz két hete a legutóbbi bajnoki fellépésnek, amikoris Szentesen, nagy csatában sikerült elhozni a hihetetlenül fontos három pontot. A közeljövőben ismét beindul a meccsdömping, hiszen szerda este érkezik a Racionet Honvéd, szombaton a BVSC, majd jövő szerdán a Tatabánya.

A három említett összecsapáson kívül egy-egy idegenbeli és hazai találkozó vár még a sárga-kékekre a pontvadászat alapszakaszában, az UVSE Margitsziget, valamint az FTC elleni. Hogyha ezt az öt mérkőzést nézzük, a BVSC-vel szembeni emelkedik ki közülük abból a szempontból, hogy a papírforma alapján nem sok esélyük lesz a mieinknek. A Fradin kívül a többinél viszont egyértelmű egri győzelmekben reménykedünk.

A fővárosi zöld-fehérek elleni rangadóról azért szólnánk külön, mert a jelenlegi bajnokság állás alapján, alighanem az alapszakasz negyedik helyéről fog dönteni az a meccs, aminek ebből a szempontból tehát nem kicsi a jelentősége.

Egyelőre azonban még csak egyetlen riválisról beszéljünk részletesebben, méghozzá a mezőny sereghajtójáról, a Honvédról. A két szerda esti ellenfél legutóbb november elején nézett egymással farkasszemet, és ugyan a vége 11-4-es egri diadal lett, a félidei 3-2-es, vagy a harmadik negyed utáni 6-3-as vezetés tudatában nem beszélhettünk teljesen egyértelmű meccsről.

Igazság szerint, csak az utolsó nyolc percben vízilabdáztak elfogadhatóan Molnár Danielláék, akkor viszont már nem volt pardon, és végül nagyon simán szerezték meg a győzelmet. Ezek után a visszavágón is hasonlóra lehet számítani, azzal a különbséggel, hogy ezúttal több periódusnyi jó játék az elvárás Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványaitól.

Itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy a szerda esti kettős meccs második felvonását a szokásoknak megfelelően, ingyen tekinthetik meg az érdeklődők, akik pedig a 18.30-tól kezdődő ZF-Eger – Szolnok férfi BL-mérkőzésre belépőt váltanak, azok között a női bajnoki félidejében értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Érdemes tehát megtartani a jegyeket, és nem utolsó sorban a lányok mérkőzését is végig szurkolni, hiszen olyan ajándékok találnak majd gazdára, mint a férfi gárda által dedikált labda, póló, vagy éppen csapatmelegítő és köntös. Az összecsapásról egyébiránt a Líceum Televízió ezúttal is élő streamet biztosít, amit facebook-oldalunkon lehet majd elérni.


 

A 14. forduló további párosításai:

2018. Február 7., szerda
17.00.: UVSE Margitsziget – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
19.45.: UVSE – Hungerit Szentes
20.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash
20.00.: Tatabánya – FTC

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez