Pécsi hangolás a Szolnokra

Az év első bajnokija hosszú utazást, és egy jó erőkből álló ellenfelet sodort a ZF-Eger útjába.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, B-CSOPORT, 10. FORDULÓ

PVSK-MECSEK FÜSZÉRT (4.) – ZF-EGER (1.)

PÉCS, JANUÁR 20., SZOMBAT, 19.00.

V.: SZÉKELY BALÁZS, BENE PÉTER.

 

Idegenbeli bajnoki mérkőzéssel folytatódik a szezon a ZF-Eger férfi alakulata számára, szombat este ugyanis az E.ON OB I-es pontvadászat tízedik körében a PVSK-Mecsek Füszért jelenti az újabb akadályt.

Az elmúlt évektől eltérően, mégsem jelenthet sétagaloppot a Mecsek-aljai kirándulás, hiszen az aktuális rivális egyértelműen erősödött. Mindezt bizonyítja is a B-csoportban jelenleg elfoglalt negyedik pozíció, amivel az ötödik Honvédot megelőzve, perpillanat a felsőházban érezhetik magukat Lukács Gergely tanítványai.

Persze, öt forduló még hátra van az alapszakasz befejezéséig, a mieink pedig bizonyosan azon lesznek 2018 első bajnoki meccsén, hogy töretlen maradjon az eddigi remek sorozat. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a sárga-kékek úgy vezetik csoportjukat, hogy eddigi összes találkozójukat megnyerték.

Nem lesz tehát más a cél a baranyai megyeszékhelyen sem, ahol nem akármilyen sorozat kezdődik el. Az elkövetkezendő időszakban alaposan beindul a meccsdömping, a szerda-szombat ritmus hetekig komoly kihívást jelent majd Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legénységének.

A pécsi vendégszereplést követően, jövő szerdán már Szolnokon szerepel Bajnokok Ligája-összecsapáson a társaság, aztán szombaton érkezik a Honvéd, majd az újabb két találkozón szegedi, illetve miskolci túra jön.

Az egriek mesterének elmondása szerint, már csak ezért sem teheti meg most, hogy a fiatalokat szerepeltesse, hiszen hogyha csak a szolnoki BL-csatát nézzük, épp a mostani, pécsi csörte jelenthet jó felkészülést arra az ütközetre. Másfelől, amiatt is jó dolog, hogy legerősebb keretével utazik holnap a csapat, mert ez azt jelenti, hogy mindenki egészséges, ami tekintve a fenti ellenfél-ismertetést, egyáltalán nem utolsó szempont.


 

A 10. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Január 20., szombat
15.30.: UVSE – FTC PQS Waterpolo
16.00.: Kaposvári VK – VasasPlaket
18.00.: AVUS Szombathely – MKB Euroleasing-BVSC-Zugló
19.15.: Debreceni VSE – Szolnoki Dózsa VSC

B-csoport:
16.00.: Tatabánya – A-Híd OSC-Újbuda
18.00.: ContiTech Szeged – Racionet Honvéd
19.00.: MetalCom Szentes – PannErgy Miskolci VLC

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez