Bedő gólja is kellett a spanyolveréshez

Kettőből két győzelemnél tart a Világliga-selejtezőben a magyar férfi vízilabda válogatott.


 

A decemberi, Hollandia elleni mérkőzést követően, hazai környezetben is bemutatkozott a magyar férfi válogatott a Világliga sorozat idei selejtező-csoportjában. A C-jelű hármasban ezúttal Spanyolország volt az ellenfél a telt házas hódmezővásárhelyi uszodában.

Märcz Tamás alakulata meglehetősen szoros mérkőzést játszott a hispánokkal, amely során több alkalommal is vezetni tudott az ellenfél, a vége mégis a mieinknek sikerült jobban. Végül egygólos győzelem született, amivel megtartotta száz százalékos mérlegét és listavezető helyét a társaság.

A ZF-Eger csapatából ezúttal egyetlen játékos kapott lehetőség, a center Bedő Krisztián pedig be is tudott találni, amivel tehát nem kicsit járult hozzá a fontos sikerhez. A Világligában legközelebb a hollandok elleni hazai meccs következik, de majd csak március 20-án.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Világliga, férfiak, C-csoport, 3. forduló
Magyarország – Spanyolország
9-8 (2-2, 3-2, 3-3, 1-1)
Hódmezővásárhely, 800 néző.
V.: Golikov (orosz), De Jong (holland).
MAGYARORSZÁG: Vogel S. – Bátori 1, Jansik D., Erdélyi, Mezei, Vámos 2, Zalánki 2. Cs.: Manhercz K. 2, Bedő 1, Vadovics, Török 1, Jansik Sz. Szövetségi-kapitány: Märcz Tamás.
SPANYOLORSZÁG: López Pinedo – Granados, Munarríz 1, Larumbe, Del Toro 1, Fernández 1, Bustos. Cs.: Minguell, Tahull 2, Cabanas, Mallarach 3, Espanol. Szövetségi-kapitány: David Martín.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 8/5.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. 1/0.
Kipontozódott: Minguell a 31. percben.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez