Tóth Csenge jelentette a különbséget

Az első negyedben összehozott előny végig kitartott, így a szezonban harmadjára is legyőzte szegedi ellenfelét a ZF-Eger női együttese.


 

A férfi Bajnokok Ligájában aratott 15-4-es győzelmet követően, várt még ránk egy mérkőzés szombat este, méghozzá a ZF-Eger női csapatának első 2018-as bajnokija. A Szegedi Tudományegyetem elleni összecsapáson feltétlen a mieink számítottak esélyesnek, hiszen ősszel az alapszakaszban, és a Magyar Kupa-selejtezőjében is nyertesen jöttek ki a párharcból.

A szezon harmadik Eger-Szeged meccsét rendezték tehát, de először a Bitskey Aladár Uszodában. Ahogyan előzetesünkben fogalmaztunk, a két ünnep között is edzettek a lányok, Biros Péter szerint ezért fizikálisan biztosan jó teljesítményre képes a társaság. Nos, ez rögtön a találkozó legelején bebizonyosodott, hiszen remek iramot diktáltak a hazaiak és rögtön el is húztak 3-0-ra.

Egészen parádésan alakult az első negyed, mert ugyan Lengyel Dominika az említett állásnál szépíteni tudott, de ezt követően ismét két egri gólnak tapsolhattunk. Az első kisszünet pillanatában tehát már néggyel vezetett a házigazda, ami tényleg kiváló startnak tekinthető.

A jó kezdés után aztán kicsit visszább vettek a sárga-kékek, legalábbis támadásban mindenképp. Hogyha azt nézzük, hogy Tóth Csenge második találatával már 6-2-őt mutatott az eredményjelző, akkor ahhoz képest kicsit izgulósabbá vált a csata, hiszen sorozatban két vendég gólt jegyezhettünk fel (6-4).

És, ha már Tóth Csenge, a nyáron Szentesről érkező utánpótlás válogatott kiválóság gyorsan össze is hozta saját magának a mesterhármast, csapatának pedig újból a közte hármat. A nagyszünetig pedig már nem is változott az eredmény.

A térfélcserét követő első felvonás is jól kezdődött, hamar visszaállt a korábbi legnagyobb különbség, és gyakorlatilag folyamatosan három-négy gól között ingáztak a felek. Egészen addig, amíg egy megúszás végén Somhegyi Noémi nem szerezte meg csapat tízedik találatát (10-5), ezzel alakult ki ugyanis az addigi legnagyobb differencia.

Az utolsó játékrész végül csak azért kezdődött eggyel kisebb előnyről, mert Lengyel Dominika is harmadik alkalommal babrált ki Horváth Annával, de ezzel együtt is kényelmes helyzetben kezdődhetett a befejező negyed.

ZF-Eger – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 12-9, 2018.01.13. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 12-9, 2018.01.13. (FOTO: Lénárt Márton)

Annyira azért nem volt szabad elkényelmesednie a házigazdának, mert ezt a játékrészt megint a vendégek kezdték jobban, Nikki-Marie Bell jóvoltából pedig megint „csak” háromgólos különbségnél tartottunk. Ennél közelebb mégsem sikerült férkőzniük a szegedieknek.

A meccs legvégén még a vendégeknek egy kettős emberhátrányt is sikerült kihagyniuk (ami előtt Somhegyi pontozódott ki), az utolsó minutumban pedig már a cseréket is beküldte a vízbe az egri szakvezetés. A vége 12-9, a szezonban tehát harmadjára is sikerült legyőzni a Tisza-partiakat.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 13. forduló
ZF-Eger – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash
12-9 (5-1, 2-3, 3-2, 2-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Fodor R., Füzesi Zs.
ZF-EGER: Horváth A. – Kékesi 1, Molnár D., Szilágyi Sz., Somhegyi 2, Games 1, Tóth Cs. 4. Cs.: Ráski 1, Miklós R. 3, Kocsis Sz., Szűcs P., Libercz, Katona Zs.  Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
SZEGED: Hosking – Lengyel A., Mihály K. 3, Kádár, Bell 2, Lengyel Dominika 3, Tóth P. 1. Cs.: dr. Árkossy, Rácz D., Pengő, Sz Edző: Molnár Péter.
Gól – emberelőnyből: 4/1. ill. 5/2.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/0.
Ötméteresből: – ill. 2/2-
Kipontozódott: Somhegyi a 30., Molnár D. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 5-1, 5-2, 6-2, 6-4, 8-4, 10-5, 10-7, 11-7, 11-8, 12-9.

 

A 13. forduló további eredményei:

Tatabánya – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 5-20
BVSC-Zugló Diapolo – FTC 11-6
Racionet Honvéd – Hungerit Szentes 6-21
UVSE – UVSE Margitsziget 22-4

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez