Sok néző, sok gól, egri győzelemmel

A viszonylag “szerényebbre” sikeredett első negyed ellenére sem borult a papírforma, nagyon magabiztos ZF-Eger sikerrel kezdődött 2018 a Bajnokok Ligájában.


 

Az élő televíziós közvetítés és a (végre) téli időjárás ellenére, elég sokan indultak el otthonról szombat kora este, hogy a 2018-as esztendő első férfi vízilabda mérkőzését válasszák maguknak szombati programnak. A ZF-Eger idei első ellenfelét az AZC Alphen gárdája jelentette.

A tétet pedig nem más, mint a Bajnokok Ligája B-csoportjának újabb három pontja, amire a tabella aktuális állása miatt komoly szüksége is volt a házigazdának. Ehhez képest elég nehezen akart beindulni a gépezet, mert sem az első ötméteresből, sem pedig az első emberelőnyből nem tudta megszerezni a vezetést a hazai csapat.

Az első találatra öt percet kellett várni. A korábban büntetőt hibázó Angelosz Vlahopulosz kihasználva, hogy őrzője kicsit lemaradt, egy lóba után a szinte üresen maradt kapuba bombázott. Robbant is az uszoda a gólörömtől, aztán fél perccel később a bosszúságtól, ami a másik tízes sapkában játszó Andreas Miralis kapufás lövésének szólt.

Kissé gyengécskére sikeredett az első negyed a támadójátékot illetően, de legalább sikerült előnnyel zárni, köszönhetően egy szintén távoli, Kovács Gergő által jegyzett találattal. Az előny ugyanakkor minimális különbséget mutatott, éppen ezért mindenképp fel kellett pörögniük a sárga-kékeknek a folytatásra.

Csak szólnunk kellett, és máris minden a rendes kerékvágás szerint ment. Gyorsan megrázta magát Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, két perccel pedig a félidő vége előtt már 6-1-re húzott el. Azért ragadjuk ki ezt a pillanatot, mert ekkor már Angelosz Vlahopulosz mesterhármasnál tartott, Hárai Balázs pedig a tőle megszokott fantasztikus csavarral növelte a vezetés mértékét. Még egy „ütés-váltás” belefért a nagyszünetig, de ez a felvonás már egyértelműen jobbra sikeredett.

Az ötperces holtidő sem telt unalmasan, nagy tapsot kaptak ugyanis az uszoda főbejárata felőli, teljes szektort megtöltő utánpótlás játékosok. A sárga pólóba öltözött fiatalok a kétnapos I. SBS Gyermek Tornájának résztvevő csapatai végig nagyon élvezték a BL-meccset és kiváló hangulatot teremtettek.

A harmadik játékrész aztán ugyanott folytatódott, ahol az előző véget ért, egri gólparádéval. Nyugodtan leírhatnánk az eredményes hazai pólósok nevét, de ez egyrészt úgyis kiderül a tudósításunk alján található jegyzőkönyvből, másfelől pedig elég hosszan kellene fogalmaznunk.

ZF-Eger – AZC Alphen 15-4, 2018.01.13. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – AZC Alphen 15-4, 2018.01.13. (FOTO: Lénárt Márton)

A találkozó mérföldköveinél maradva, éppen ezért az a momentum következik, amikor kialakul a kétszámjegyű differencia. Csakhogy 11-2 után zsinórban két vendég gól érkezett, és ezzel ahelyett, hogy tízzel elmentek volna az egriek, a hollandok jöttek fel mínusz hétre.

Ettől függetlenül az utolsó minutumban csak összejött a közte tíz, köszönhetően Kovács Gergő második góljának. A vége egyébként 15-4 lett, ami az idei Bajnokok Ligája-szezon harmadik egri sikerét jelentette. Legközelebb a címvédő Szolnok ellen ugranak medencébe a fiúk a sorozatban, méghozzá idegenben, január 24-én.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Kicsit érződött a meccs elején, hogy nehezen lendülünk játékba, de a folytatásban már magabiztosan teljesítettünk. Persze, ez nem meglepetés, hiszen egy viszonylag hosszabb pihenőt követően, öt napot edzettünk együtt. Fontos volt ugyanakkor, hogy sok gólt tudjunk lőni, mert január végén a Szolnok ellen játsszuk a következő BL-meccsünket, és annak a felkészülésében mindenképp jó állomást jelentett ez a mai nap.

Nemanja Szetvanovics: – Részben boldog vagyok egy ilyen vereség után is. Voltak olyan periódusok a mérkőzésen, amelyek tetszettek. Érthetetlen volt viszont a második és harmadik negyed hibákkal teli teljesítménye. Az Eger a végére érvényesítette a két csapat közötti különbséget.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 6. forduló
ZF-Eger – AZC Alphen (holland)
15-4 (2-1, 5-1, 4-0, 4-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 1300 néző.
V.: Radicevic (horvát), Sztanojevics (szerb).
LEN-Delegátus: Tulga (török).
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Csucskovics, Rasovics 2, Hosnyánszky 2, Hárai 2, Vlahopulosz 4. Cs.: Angyal, Avramovics, Decker Á., Kovács Gergő 2, Bedő 3. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
ALPHEN: Urosevics – Filipovics 1, Miralis 1, Coric 1, T. de Mey, Indjcs 1, van Mil. Cs.: Ivosevics, Mandolini, van Gulik. Edző: Nemanja Sztevanovics.
Gól – emberelőnyből: 7/3. ill. 4/2.
Ötméteresből: 1/0. ill. –
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 6-1, 6-2, 11-2, 11-4, 15-4.

A 6. forduló további eredményei:

A-csoport:
VK Partizan Beograd – CNA Barceloneta 5-15
VK Jug Dubrovnik – A-Híd OSC-Újbuda 12-10
Dinamo Moscow – AN Brescia 9-9
Olympiakosz Pireusz – Waspo Hannover 11-7

B-csoport:
Jadran Herceg Novi – Szolnoki Dózsa VSC 6-14
Steaua Bucuresti – Spandau 04 Berlin 5-6
Pro Recco – CN Sabadell 13-5

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez